АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТИПОВІ ЗАДАЧІ З ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ
  3. Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)
  4. Вибір задачі для моделювання
  5. ВИХІДНІ ДАНІ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ПРАКТИКУМ ЗІ СКЛАДАННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ У КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ»
  6. Вправи і задачі
  7. Вправи і задачі розрахункового характеру.
  8. Вправи і задачі.
  9. Вправи і задачі.
  10. ВСТУП. МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ, ЇЇ МІСЦЕ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
  11. Дайте визначення сутності зв’язків з громадськістю як навчальної дисципліни.
  12. Дисципліни «Цивільне та сімейне право»

 

Дайте власну правову кваліфікацію та вирішення задачі:

1. Статтею 9 Конституції України закріплено, що діючі міжнародні договори, згоду на обов’язковість яких дано Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України. Визначить, яку ланку в законодавстві України займає ратифікована державою Конвенція про захист прав і основних свобод людини від 1953 р.? Які існують шляхи застосування положень цієї Конвенції в правовій системі України?

 

2. Катер української прикордонної охорони знайшов в українських територіальних водах іноземне торгівельне судно, екіпаж якого займався замірами глибин. Капітан судна пояснив, що в територіальних водах знаходиться відповідно до правил про мирний прохід, слідує транзитом. Замірами займається тому, що не має лоцманських карт та остерігається слідувати зазначеним курсом. Як повинна поступити прикордонна влада та на підставі яких документів потрібно вирішити справу?

 

3. При ратифікації консульської Конвенції між Українською Радянською Соціалістичною Республікою і Угорською Республікою 29 жовтня 1992 р. Верховна Рада України прийняла Постанову, в якій, окрім того, вказала на заміну у тексті Конвенції слів «Українська Радянська Соціалістична Республіка» словом Україна (див. ВВРУ. – 1992. – № 51. – Ст. 682). Відповідають лі дії Верховної Ради України Віденської конвенції про право міжнародних договорів?

 

4. Громадянин В. у 2005 р. подав скаргу до Європейського Суду з прав людини щодо порушення його конституційного права на житло громадянином Д., який обіймав посаду заступника Голови Управління у справах про розподіл житла з муніципального фонду працівникам комунальних підприємств. Суд відмовив громадянину В. у розгляді справи. Чи обґрунтована відмова Європейського Суду з прав людини? Для кого Постанова Європейського Суду є юридично обов’язковою?

 

5. Республіка Замбія звернулася до прокурору Міжнародного кримінального суду з позовом, в якому вона вимагає відкрити провадження Міжнародним судом по факту геноциду як міжнародного злочину (передбачений ст. 6 Статуту цього суду) осіб африканської раси, яки мешкають на території м. Москви та Московської області. По факту вбивств злочинним угрупованням, члени якого не досягли 18 річного віку, зібрані та направляються з позовом відповідні матеріали. Якою Ви бачите перспективу цієї справи?

 

6. У 1969 р. Указом Президії Верховної Ради України була ратифікована Конвенція про незастосування строку давності до воєнних злочинів та злочинів проти людства 1968р., яка набула чинності для України у 1970 р. Після проголошення Україною незалежності у 1991 р. на її території діяв Кримінальний кодекс УРСР від 1960 р., який мав ст. 48 «Давність притягнення до кримінальної відповідальності». Ця стаття поширювала строк давності і на воєнні злочини, і на злочини проти людства. Визначить, чи є порушення з боку України вимог міжнародних договорів? Якщо так, вкажіть конкретні документи. Як було вирішено це питання?

 

Матеріали для рішення задач можна знайти:

1. Конституція України, 1996 р. Прийнята на 5-й сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 р. // Відомості Верховної Ради України. – 1996. – № 30. – Ст. 141-142; а також коментарі до Конституції.

2. У збірнику: Действующее международное право. В 3-х томах. Составители Ю.М. Колосов и Э.С. Кривчикова. – М.: из-во Московского независимого института международного права, 1997.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)