АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Критерії оцінювання знань та вмінь студентів

Читайте также:
  1. III. Актуалізація опорних знань учнів.
  2. VІ. Узагальнення і систематизація знань. Практична робота
  3. XIIІ Всеукраїнську наукову конференцію студентів та аспірантів
  4. Аналіз факторів та критеріїв сегментації
  5. Бесіда (обговорення питань, дискусія, обговорення доповідей, рецензування відповідей студентів)
  6. Варіанти контрольних робіт розподіляються серед студентів згідно порядкового номера списку групи (який варто уточнювати в заочному деканаті).
  7. Використання розширеного фільтру в середовищі EXEL,типи критеріїв.
  8. Вимоги до знань та вмінь
  9. Вимоги до знань та умінь
  10. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА УМІНЬ СТУДЕНТІВ
  11. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ, ПОРЯДОК ЗАХИСТУ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІННЮВАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  12. Відбір джерел. Критерії відбору.

з дисципліни “Методика викладання хореографічних дисциплін”

 

Рівень навчальних досягнень Бали Критерії оцінювання навчальних досягнень студентів
Високий “12” Студент має глибокі, свідомі знання теоретичного матеріалу, здатний їх систематизувати. Вільно володіє методикою виконання вправ біля станка та на середині зали, методикою проведення заняття з хореографічних дисциплін. Технічно,скоординовано, з дотриманням відповідної музично-ритмічної структури виконує рухи національних танців, в характері та манері виконує танцювальні комбінації та етюди. Проявляє творчий підхід до побудови комбінацій з вправ біля станка та танцювальних комбінацій та етюдів на середині зали. Досконало володіє визначеною викладачем віртуозною технікою.
“11” Студент володіє теоретичним матеріалом в повному обсязі, вміє використовувати набуті знання в конкретно поставлених завданнях. Знає методику та призначення тренувальних вправ біля станка та на середині зали з класичного, народного та українського танців, вміє методично правильно провести частину заняття з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю, ритміки. Виявляє творчий підхід при побудові комбінацій з вправ біля станка та танцювальних комбінацій та етюдів на середині зали. Технічно виконує вивчену лексику національних танців, в характері та манері виконує танцювальні етюди та комбінації, але при цьому допускає не значні схематичні помилки. Володіє визначеною викладачем віртуозною технікою.
“10” Студент володіє теоретичним матеріалом, але не завжди може систематизувати та аналізувати свою відповідь. В повному обсязі володіє методикою виконання вправ біля станка та на середині зали. Вміло використовує методику проведення заняття з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю, ритміки. Творчо застосовує методику побудови комбінацій з тренувальних вправ біля станка та комбінацій та етюдів на середині зали. Технічно, в характері та манері виконує вивчену лексику в танцювальних комбінаціях та етюдах. Володіє визначеною викладачем віртуозною технікою, але окремі технічні прийоми не відпрацьовані.
Достатній “9” Студент в повному обсязі володіє теоретичним матеріалом, але допускає окремі неточності у використанні спеціальної термінології. Володіє методикою виконання вправ біля станка та на середині зали і вдало використовує її в конкретно поставлених завданнях. Творчо працює над створенням комбінацій з тренувальних вправ біля станка та при постановці танцювальних комбінацій та етюдів на середині зали. Проявляє наполегливість та вимогливість при проведенні частини заняття з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю, ритміки. Технічно виконує вивчену лексику, але не завжди може точно відтворити характер та манеру виконання рухів в танцювальних комбінаціях та етюдах. Володіє віртуозною технікою та ускладненою технікою, але допускає незначні помилки в деяких вправах.
“8” Студент розуміє і сприймає навчальний матеріал, може дати повну і логічну відповідь, але йому бракує власних висновків. Володіє методикою виконання вправ біля станка та на середині зали, але не завжди може правильно використати її в поставлених завданнях. Проявляє старанність при підготовці та проведенні частини заняття з з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю, ритміки, але йому бракує наполегливості в роботі з виконавцями. Методично правильно створює комбінації з тренувальних вправ біля станка. Технічно виконує вивчену лексику національних танців, в характері і манері виконує танцювальні комбінації і етюди, але при цьому допускає схематичні помилки в малюнках. Володіє більшою половиною віртуозної техніки, визначеної викладачем, та технічно її виконує.
“7” Студент володіє значною частиною теоретичного матеріалу, але не завжди послідовно вибудовує свою відповідь. Достатньо володіє методикою виконання вправ біля станка та на середині зали, але відчуває труднощі у застосуванні її в конкретно поставлених завданнях. Проявляє старанність при створенні комбінацій з тренувальних вправ біля станка, але йому бракує терпіння й наполегливості. При проведенні частини заняття з з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю, ритміки допускає окремі неточності. Володіє половиною вправ віртуозної техніки визначеною викладачем, але виконання її потребує удосконалення.
Середній “6” Студент в повному обсязі засвоїв теоретичний матеріал, але в нього слабо сформоване теоретичне мислення і тому його відповідь потребує уточнень. Володіє методикою виконання тренувальних вправ біля станка та на середині зали, але не завжди вміє використовувати її у практичній роботі. При створенні комбінацій з тренувальних вправ біля станка використовує методику їх побудови. При створенні комбінацій та етюдів на середині зали є неузгодженість у виконанні деяких рухів. Підготовлену частину заняття проводить без належної послідовності та наполегливості. Володіє меншою половиною віртуозної техніки, визначеною викладачам.
“5” Студент може дати відповідь лише на нескладні питання, але ця відповідь хаотична, не систематизована. Вміє зробити методичну розкладку руху, але допускає значні помилки при музичній розкладці руху. На низькому рівні володіє методикою виконання тренувальних вправ біля станка і не застосовує її в конкретно поставлених завданнях. Студент допускає значні помилки при створенні танцювальних комбінацій біля станка. При постановці комбінацій та етюдів на середині зали майже на звертає уваги на характер та манеру їх виконання. При проведенні частини заняття не дотримується послідовності. Схеми комбінацій та етюдів виконує з грубими помилками, мало приділяє уваги синхронності, ансамблевості.
Початковий   “4” Студент здатний сприймати і дати відповідь лише не окремі питання теоретичного матеріалу з з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю, ритміки, має слабкий словниковий запас. На низькому рівні володіє методикою виконання вправ біля станка, не використовує термінологію з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю. Має слабі практичні навички, без допомоги викладача не може створити танцювальну комбінацію біля станка, а також провести частину заняття з з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського танцю, ритміки. Не знає схем комбінацій та етюдів. Схематично володіє 1-2 вправами віртуозної техніки.
    “3” Студент володіє теоретичним матеріалом на початковому рівні, дає примітивну відповідь, демонструє слабо сформоване мислення, володіє лише деякими елементами методики виконання вправ біля станка та на середині зали, не володіє фаховою термінологією. Не знає схем танцювальних комбінацій та етюдів, не може без допомоги викладача скласти саму просту комбінацію, зовсім не володіє згаданою викладачем віртуозною комбінацією.

Рекомендована література


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)