АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Бесіда (обговорення питань, дискусія, обговорення доповідей, рецензування відповідей студентів)

Читайте также:
  1. Дискусія // обговорення
  2. Завдання 14 (для обговорення)
  3. Завдання 4 (для обговорення)
  4. Завдання 5 (для обговорення)
  5. Керівництво, рецензування і порядок допуску до захисту магістерської дипломної роботи
  6. Ключ для визначення правильних відповідей
  7. Критерії оцінювання письмових відповідей на іспиті
  8. Курс (заочна форма навчання - 25 студентів)
  9. Лист відповідей
  10. Методика обговорення дитячих малюнків Вайолет Оклендер
  11. ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ, ЩО ВИНОСЯТЬСЯ НА ІСПИТ

7. Зміст основної частини заняття (перелік питань семінару):

Заходи впливу, що застосовуються НБУ.

Застосування письмового застереження та скликання загальних зборів учасників, спостережної ради банку, правління (ради директорів) банку.

Обмеження окремих видів діяльності, підвищення нормативів, накладання штрафів.

Віднесення банку до категорії проблемного або неплатоспроможного.

Відкликання банківської ліцензії та ліквідація банку.

Заключне слово викладача

Підведення підсумків заняття

10. Видача завдання для самостійної роботи

Інноваційні навчальні технології, що використовуються: Практикум з теми.

Ділова гра «Застосування заходів впливу відповідно конкретних порушень банків».

 

 

Плани навчальної роботи студента заочної форми навчання в міжсесійний період

 

У даному розділі визначається порядок виконання індивідуальних завдань студентами заочної форми навчання в міжсесійний період.

Виконання студентами заочної форми індивідуальних завдань з дисципліни «Банківський нагляд» здійснюється відповідно до положень КНЕУ «Про організацію навчального процесу в умовах його індивідуалізації та використання кредитно-трансферної системи» та «Про порядок проведення Дня заочника в ДВНЗ Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

Студенти виконують обов’язкові роботи, передбачені картою СРС, та передають їх на кафедру у терміни, що передбачені картою СРС. Також студенти мають право здати академічну заборгованість за контактними заняттями на установчій сесії, що виникла з поважних причин, за графіком, що формується відповідно до положення КНЕУ «Про порядок проведення Дня заочника в ДВНЗ Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

Картою СРС з дисципліни «Банківський нагляд» передбачені наступні види робіт, що виконуються студентами заочної форми у міжсесійний період:

Обов’язкове завдання:

Обов’язковим завданням є індивідуальне письмове завдання, що виконується самостійно та передається на кафедру у термін, що визначено у карті СРС. Індивідуальне завдання оцінюється максимально у 20 балів. У склад оцінки входить:

- оцінка за зміст виконаного завдання – максимально 8 балів;

- оцінка за захист виконаного завдання – максимально 12 балів.

Викладач оцінює індивідуальне завдання протягом тижня з моменту кінцевого строку його реєстрації на кафедрі. Захист завдання відбувається відповідно графіку «Дня заочника» особисто викладачу.

Критерії оцінки індивідуального завдання містяться у відповідному розділі. Індивідуальні письмові роботи повинні містити наступні завдання:

На прикладі конкретного банку (за місцем роботи) ознайомитись із здійсненням банківського нагляду Національним банком України в частині дозволів роботи на ринку відповідного банку та отримання їм ліцензії НБУ на здійснення банківських операцій.

Зокрема:

- виконання реєстраційних вимог (розмір статутного капіталу, реєстраційні документи, склад та фінансовий стан засновників, тощо);

- виконання ліцензійних вимог (розмір капіталу для надання тих чи інших письмових дозволів на здійснення банківських операцій, наявність кваліфікованих керівників та фахівців, тощо).

Вимоги до змісту та оформлення індивідуального завдання містяться у відповідному розділі.

Вибіркові завдання:

Вибіркові завдання студентам заочної форми перераховані у карті СРС, за змістом та вимогам відповідають вибірковим завданням, що виконуються студентами денної форми навчання. Викладач здійснює оцінювання вибіркових завдань виключно у форматі захисту і обговорення результатів виконання завдання зі студентом особисто. Вибіркові завдання кафедрою не реєструється та передаються студентом викладачу особисто за графіком «Дня заочника» в момент захисту.


Плани аудиторних занять під час сесії (виключно для іноземномовних дисциплін) для студентів заочно-дистанційної форми навчання.

8. Організація самостійної роботи студентів:

8.1. Перелік завдань та форми організації самостійної роботи студентів при вивченні теоретичного матеріалу.

Обов’язкові види самостійної роботи студентів

Індивідуальне практичне завдання

Індивідуальне практичне завдання є письмовими, застосовуються для студентів всіх форм навчання, виконуються кожним студентом самостійно відповідно до матеріалів банку, в якому студент працює чи проходить практику.

Інші завдання для обов’язкових видів СРС

Аналітична робота, огляд статистичного матеріалу та різних літературних джерел — виконується студентами у вигляді реферату (друкується на аркушах А4 із титульним аркушем, списком літератури) та комплексно характеризує окрему тему чи напрямок системи регулювання банківської діяльності.

Підготовка до практичних занять є обов’язковим видом СРС для студентів заочної форми навчання. Здійснюється шляхом опрацювання у бібліотеці теоретичних понять курсу, підготовці виступів із обговоренням проблемних питань, реферуванні основної та додаткової літературі, підготовці презентаційних матеріалів, доповідей тощо.

 

 

Вибіркові види самостійної роботи студентів.

Вибіркові види самостійної роботи студентів складаються із завдань, серед яких студент може вибрати завдання на власний розсуд з тим, щоб набрати необхідну кількість балів. Студент заздалегідь (на протязі місяця з початку лекцій) визначається із видами вибіркових самостійних робіт та повідомляє свій вибір викладачу. Викладач, за необхідності, призначає відповідний варіант обраного завдання (тему реферату та проблемної лекції).

Участь у конференціях і підготовка наукових публікацій можуть бути оціненими викладачем, якщо зміст доповідей або статей відповідає профілю дисципліни. Під керівництвом викладача студент готує текст доповіді, необхідні презентаційні матеріали та включає доповідь у план проведення відповідної конференції (у випадку, коли конференція проходить у період роботи над дисципліною – студент документально підтверджує участь).

Участь у студентській Олімпіаді здійснюється в індивідуальному порядку і заохочується керівником курсу особисто.

Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій (не менше 5) здійснюється у письмовій формі та оформлюється на білих аркушах формату А4 з титульним аркушем. Повинен містити послідовно повні вихідні дані публікацій з проблем банківського нагляду за останній рік, коротку анотацію змісту публікації та коментар студента з приводу теоретичного, практичного значення та наукової новизни публікації. До роботи додається фотокопія публікації. Науковими вважаються лише публікації у наукових фахових виданнях, або такі, що за змістом відповідають вимогам до публікацій у наукових фахових виданнях. Допускається здійснення аналітичного (критичного) огляду публікацій, що видані не раніше одного календарного року до дати подання студентом огляду.

Підготовка наукових публікацій представляє собою публікацію студентом наукової публікації з проблематики дисципліни. До розгляду приймаються публікації, здійснені у поточному навчальному році або статті, що прийняті до друку.

Підготовка проблемних лекцій здійснюється студентом шляхом написання повного тексту лекції на тематику, що узгоджена з викладачем та обов’язковою підготовкою оригінальних матеріалів, що ілюструють зміст лекції (презентації, слайди, розрахунки статистичних даних тощо). Тематика проблемної лекції повинна бути у рамках тематики дисципліни (окрема тема або її структурна частина із розрахунку 2 академічні години на лекцію).

Участь у конкурсах наукових студентських робіт. Здійснюється студентами денної форми навчання. Робота виконується за проблематикою дисципліни під керівництвом викладача відповідно до вимог відповідного конкурсу. У загальному вигляді робота повинна бути відповідно оформлена та мати зміст, що характеризує наукові роботи (мати ознаки актуальності, новизни, практичного значення, ґрунтовної обробки наукових джерел тощо).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)