АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Діагностика додаткових ознак дорогоцінних каменів - спектрів оптичного поглинання

Читайте также:
  1. II. Организация и проведение учебно-ознакомительной практики
  2. II. Цели и задачи учебно-ознакомительной практики
  3. V. Змішані ознаки.
  4. Агитация (ознакомится)
  5. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  6. Аналіз, діагностика та прогнозування розвитку регіональної економіки
  7. Біохімічні ознаки
  8. Біохімічні ознаки
  9. В.П. НЕРОЗНАК
  10. Вади розвитку у дітей, діагностика,лікувальна тактика та надання екстреної медичної допомоги.
  11. Види ознак та їх вимірювання
  12. Визначення оптичного характеру дорогоцінного каміння за допомогою полярископа та коноскопа.

Методику дослідження спектрів оптичного поглинання здійснюють за допомогою гемологічного приладу – спектроскопа.

 

Принцип, на якому заснована здат­ність спектроскопа аналізувати світло, розкладаючи його на складові, дуже простий. Промені різних кольорів (довжин хвиль) при проходженні через призму із скла або іншого прозорого матеріалу заломлюються неоднаково. Так, вузький паралельний пучок світла, що пройшов через призму, перетворюється на смужку райдужних кольорів - видимий спектр.

Призменний спектроскоп складається із металевої трубки з регулюючою щілиною на одному кінці, через яку пропускається світло. За щілиною міститься лінза, яка утворює пучок світла, що проходить через три або п'ять скляних, склеєних та розташованих таким чином призм, що промені середньої частини спектра, досягаючи окуляра спектроскопа, майже не відхиляються. Лінії в різних частинах спектра можуть бути наведені на фокус завдяки висуванню внутрішньої трубки. Чіткість зображення на червоному краї спектра досягається висуненням трубки на відстань 6 мм, на синьому і фіолетовому - повним повертанням трубки у вихідне положення.

Тому смуги поглинань, які спостерігаються, наприклад, в рубіні, є відмінними від смуг поглинання у спектрі сапфіра, хоча обидва камені належать до одного і того самого виду.

 

 

http://translate.google.com.ua/translate?hl=uk&langpair=en%7Cuk&u=http://www.khulsey.com/jewelry/gemology_evaluation_equipment.html

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)