АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ ПАТ «КОНОТОПМ’ЯСО»

Читайте также:
  1. Аналіз існуючих теоретико-практичних розробок створення інформаційних систем для вирішення обраної проблеми.
  2. Банки та банківську діяльність», а разом з нею і нових нормативів. З
  3. Банківські об'єднання: порядок створення та їх типи
  4. Бездіяльність слідчого або прокурора при застосуванні заходів безпеки.
  5. В) суспільно небезпечне діяння (дія або бездіяльність);
  6. Ведення даних для створення плакату
  7. Визначення конструкції (структури) та асортименту порід для створення захисних смуг на присітковому фонді.
  8. Використання форм і звітів для створення застосувань в MS Access
  9. Впровадження в діяльність страхових компаній управління на основі збалансованої системи показників
  10. Глава 80. Професійна освіта та науково-дослідна діяльність у сфері державної митної справи
  11. Господарська діяльність у рослинництві
  12. Гроші, виникнення грошей, історія виникнення грошей

Звіт про проходження переддипломної практики

ТВБВ№ 10018/0108 філії-Сумське обласне управління

ВАТ «Конотопмясо» в м. Конотопі, Сумської області повне найменування та місцезнаходження підприємства

 

Студента групи № 631 Easy

 

Керівник практики від підприємства Бережна В.В.

 

Керівник практики від технікуму Easy

 

Зміст

1. Загальне ознайомлення з підприємством, його завданнями, функціями та структурою…………………………………………………………………………3

2. Управління підприємством і організаційна структура……………………………………………………………………….12

3. Власність підприємства і майно………………………………………..17

4. Взаємовідносини підприємства з зовнішніми контрагентами і ринковою інфраструктурою…………………………………………………………………….18

5. Фінанси підприємства і затрати ………………………………………..20

6. Обов язкові платежі і податки ………………………………………….21

7. Підсумковий баланс і економічна діяльність підприємства………….29

 

ЗАГАЛЬНЕ ОЗНАЙОМЛЕННЯ З ПІДПРИЄМСТВОМ,

ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ ПАТ «КОНОТОПМ’ЯСО»

ВАТ «Конотопм'ясо» - акцiонерне товариство, що займається виробництвом i реалiзацiєю м'яса i м'ясопродуктiв, ковбасних виробiв, медичних препаратiв та м'ясокiсткового борошна. Пiдприємство було створено 40 рокiв тому як державне. Будiвництво основних цехiв розпочалося в 1957 роцi на територiї забiйного пункту. В 1965 роцi були введенi в експлуатацiю i почали працювати: цех первинної переробки худоби, ковбасний цех та холодильник. У 1970 роцi закiнчилося будiвництво цеху медпрепаратiв. Потужнiсть пiдприємства становить: цеху первинної переробки худоби - 53 тони м'яса за змiну, ковбасних виробiв - 6 тон за змiну, холодильника - 3000 тон одночасного зберiгання м'ясопродуктiв.
Наприкiнцi 1991 року колектив м'ясокомбiнату уклав з Фондом Державного майна України договiр оренди. Проробивши на орендi пiвроку, колектив прийняв рiшення приватизувати пiдприємство шляхом створення акцiонерного товариства закритого типу, яке було зареєстровано 8 липня 1993 року. 30 червня 1994 року закрите акцiонерне товариство було перереєстровано в вiдкрите акцiонерне товариство «Конотопм'ясо».

У даний час м'ясокомбінат являє сучасне підприємство м'ясної промисловості. Об'єднує основні та допоміжні цехи, фірмові магазини, об'єкти соціально-побутового призначення: їдальня, спортивно-оздоровчий комплекс.

Водоспоживання підприємства здійснюється як від внутрішніх мереж (артезиан-ські свердловини), так і від міського водопостачання.

Підприємство забезпечується парою від власної газифікованої парок-котельної продуктивністю 25 тонн пари на годину.

Температурні режими холодильника повністю забезпечуються обладнанням компресорного ділянки.

На території підприємства проходить залізнична гілка протяжністю від залізничної станції 3,5 км. Територія м'ясокомбінату упорядкована, дороги мають бетонне або асфальтове покриття.

Для проведення контролю за виробничими процесами та якістю випуску-емой продукції м'ясокомбінат розпорядженні Акредитованого виробничої лабора-торіей ОПВК, яка включає токсикологічний, радіологічний, хімічний, бактеріологічний відділи та відділ пестицидів.

М'ясокомбінат виробляє 115 найменувань харчової та технічної продукції, 11 найменувань медпрепаратів. В асортименті продукції значне місце займають варені, сиров'ялені, варено-копчені, напівкопчені ковбасні вироби, сосиски, нефондова ковбаси. Великий обсяг товарообігу складає реалізація мороженого м'яса.

Цех первинної переробки худоби, розташований в 4-х поверховому будівель, загалом технологічному циклі являє собою взаємопов'язаний комплекс ділянок, поз-воля працювати з безвідходної технології. Його початком є ​​база, предубой-ного утримання худоби загальною площею 12180 м, розділена на 73 базка для великої рогатої худоби і 27 базков для свиней і овець. Для приймання тварин зі худобовозів на естакаді бази є два фронту розвантаження, обладнаних великотоннажними вагами. На базі передзабійного утримання худоби можна одночасно розмістити до 880 голів великої рогатої худоби і 1100 голів свиней. Крім приймання худоби на базі проводиться рассортировка тварин за видами і способам переробки, забезпечується передзабійне утримання худоби. Після подачі тварин з бази на ділянку забою, згідно технологічної схеми, виробляються процеси: електрооглушення, знекровлення, відділення голів і кінцівок, забеловка, сьемка шкур, розпилювання грудної кістки, нутровке, розпилювання туш на напівтуші, сухий і мокрий туалет, ветосмотр, передача продукції на охолодження і заморожування.

Ділянка забою обладнаний двома поточно-механізованими конвейєрними ли-нями з переробки в зміну 400 голів ВРХ і 600 голів свиней.

Вироблення м'яса на кістці на лініях становить до 100 тн в зміну, причому свинину можна виробляти в шкурі, крупонірованную, яка використовується в ковбасному виробництві на виготовлення різних копченостей. У цеху є ділянка зі збору та переробки зндокрінно-ферментного сировини: підшлункової залози, жовчі, зобной та передміхурової залоз, слизової Оболонки Сичугов, що використовуються у фармацевтичній промншленності.

Ділянка забою і обробки туш безпосередньо пов'язаний з ділянкою обробки субпродуктів, куди по спусках надходять субпродукти для обробки. Наявні ме-ханізірованних лінії для обробки м'якушевих слизових і шерстном субпродуктів дозволяють своєчасно і якісно обробляти, що надходять з ділянки забою, со-путствующіе обробленні туш, продукти. Ділянка оснащений сучасним обладнанням.

Цех первинної переробки худоби має також ділянка виробництва піщевнх жи-рів, який обладнаний сучасними механізмами для витоплення жиру з м'якого жиросировини і з харчової кістки. Контроль температури на всіх стадіях виробництва дозволяє отримувати топлені жири високої якості. У відділенні розливу готову продукцію упаковують і передають в холодильник на зберігання та реалізацію. Також проводиться розлив жирів наливним способом в ємності і відвантаження їх переробляючими підприємствам.

Ділянка обробки кишкової сировини і вироблення кишкових фабрикатів (оболонок для виробництва ковбасних виробів) оснащений двома імпортними сучасними поточно-механізованими лініями з обробки яловичого, свинячого і баранячого черева, кіл, синюгах і міхурів.

З ділянки забою тварин шкури по спуску надходять в шкуропосолочний навчаючи-стік, де виробляють первинну обробку, консервування і сортування шкур. Тут виробляється високоякісна продукція, яка відправляється на заплави і фабри-ки для виготовлення різних шкіряних виробів. Високу оцінку продукції нашого шкуроконсервировочного ділянки дають її закордонні покупці.

Після переробки худоби, одержувані нехарчові відходи, надходять на ділянку технічних фабрикатів, де вони переробляються на корм для тварин. Виробниц-дарські процеси на цій ділянці повністю механізовані.

До будівлі цеху первинної переробки худоби примикають будівлі ковбасного цеху та холодильника.

Турбота про якість є традицією відкритого акціонерного товариства "Коно-топмясо".

На підприємстві впроваджені і діють:

- Система управління якістю 180 9001;

- Система безпеки виробництва продукції НАССР.

Це відноситься як до виробництва продуктів на підприємстві, так і до проектування і пуску нових технологій.

Колектив постійно працює над розширенням асортименту ковбасного вироб-ництва.

Враховуючи проблеми ринку, фахівцями підприємства за минулий період б-ли розроблені нові технологій і складена документація на виробництво нових видів ковбасних виробів: ковбаси «Степовий» напівкопченою, делікатесної продукції - «Шашлик по-Конотопський», продуктів з нетрадиційної сировини -полуфабриката «набору для собак». Використовуючи нові прянощі і поліпшувачі смаку фірми «Ванхеес», розроблені та впроваджені у виробництво такі види ковбас, як варена "приймальні", со-Сіско "до сніданок", яловичина «Пікантна» копчено-варена, ковбаса «Конотопська» копчено-варена. Придбана документація та впроваджені у виробництво 26 Наіменова-ний нових видів ковбас, в тому числі і сиров'ялені ковбаси. Були вироблені партії ковбасних виробів за принципово новою технологій використання соєвого білка. Для задоволення попиту покупців на дешеві ковбаси і з метою більш повного використання яловичини в ковбасному виробництві, впроваджені у виробництво нові види ковбасних виробів: «Приазовська» варена, «Зуївська» варена, сосиски. «Столо-ші».

Придбання та заміна старого сосисочного автомата на новий "Суперматік" ис-ключ втрати сировини при виробництві сосисок і поліпшило якість їх формування.

Установка в ковбасному цеху машини для вакуумного пакування ковбас і машини для нарізки ковбасних виробів і копченостей дала можливість отримання упакованої продукції з нульовими втратами при транспортуванні і збільшеними термінами зберігання. Вакуумна упаковка поліпшила естетичне сприйняття продукту, надала йому привабливість і спростила процес торгового обігу при реалізації.

Заміна старого зношеного сепаратора крові на новий в цеху первинної пере-лення худоби дозволила виробляти і використовувати в повному обсязі плазму крові. Застосування плазми крові в ковбасному виробництві дає можливість отримувати стан-дротяні продукцію з м'яса будь-якої якості.

Застосування різних кількостей свинини, яловичини, жиру, субпродуктів, крові, харчових добавок, спецій, а також їх комбінування дозволяє використовувати максі-мально наявне м'ясну сировину, випускати великий асортимент готової продукції, регулювати хімічний склад, смак, соковитість, ніжність, аромат виробів і в підсумку отримувати високоякісний, повноцінний за змістом харчових речовин, добре засвоєний продукт.

У даний час освоєна передова технологія виробництва паштетів, виробок--розробляються вони 6-ти найменовано. Покупці отримують цінний харчовий продукт за помірними цінами.

У ковбасному цеху вирішені питання реконструкції системи вентиляції виробниц-дарських приміщень термічного відділення. Впроваджена автоматизована система контролю за технологічними процесами варіння і копчення ковбасних виробів, що дозволило звести до мінімуму контакт працюючих зі зниженими температурами і загазованістю камер при проміжному контролі за ходом технологічного режима.

З метою більш глибокої переробки м'ясної сировини, розширення асортименту продукції, придбання нових ринків збуту був побудований ділянку для виробництва м'ясних консервів. Придбано встановлені лінії розфасовки м'ясних кон-сервів в скло-і жесті-банку, пакетування готової продукції в поліетиленову плівку. Потужність виробництва консервів становить 20 тис. Умовних банок за зміну. Освоєно випуск консервів 3-х найменовано.

Після реконструкції та технічного переоснащення холодильника і компресор-ного ділянки досягнуті значні результати щодо підвищення якості термічної обробки м'яса і субпродуктів, зменшенню природної вбили м'ясопродуктів, стабільно забезпечуються паспортні температурні режими в камерах холодильни-ка.

При наявності сировини є можливість виробляти заморожене жилованное м'ясо в блоках відмінної якості.

Цех медпрепаратів був пущений в експлуатацію в 1970 р для виробництва гідро-лізину з крові великої рогатої худоби - одного з видів кровозамінників. У нинішній час цех має ліцензію на виробництво та оптову реалізацію лікарських засобів у вигляді інфузійних розчинів 8-ми найменуваннями і жовч медичну кон-сервірувати в пляшках по 200 і 400 мл, а також препарат для згортання твердих сирів і сироватку з крові ВРХ, використовувану для вирощування поживних середовищ при виробництві вакцин. Всі лікарські засоби зареєстровані в Україні.

Останнім часом освоєні нові види лікарських засобів, що відносяться до групи кровозамінників.

У даний час ведуться роботи з освоєння нових видів лікарських пре-Параті із сировини, одержуваного при переробці живності.

З метою підвищення якості вьшускаемих лікарських засобів, розширення ринку збуту, доведения рівня виробництва медпрепаратів до міжнародних требо-ваний, йде реконструкція цеху медпрепаратів з установкою ліній по розливу растворів у флакони і в ампули.

Постійно ведуться роботи з технічного переозброєння не тільки основного, але і допоміжного виробництва.

Для механізації вантажно-розвантажувальних робіт, скорочення частки ручної праці придбана машина для вивантаження злежалих вантажів МВС-4М, люльки будівельні, автовишка, електротельфери.

Проведено ремонт чотирьох артезіанських насосів, в результаті чого послабшають шилося забезпечення підприємства водою. Проведено водопровід від водонасосної до гаража для забезпечення пожежної безпеки автотракторної техніки. Встановлено додаткового-кові 3 ємності (цистерни) по 60 тн. в складі ПММ.

Проведена заміна силового трансформатора на електропідстанції підприємства для забезпечення стабільної роботи. Закінчено будівництво прирельсового модульного складу.

За рахунок придбання автовишки на базі автомобіля ЗІЛ і підвісних колисок з електроприводами, забезпечена механізація ремонтних і монтажних робіт з підвищено-ної небезпекою, що виконуються на зовнішніх освітлювальних мережах, фасадних частинах і стінах будівель і споруд підприємства, на ізолювання зовнішніх трубопроводів.

На підприємстві постійно удосконалюється система управління охороною праці, спрямована на всебічне підвищення ролі безпосередніх керівників робіт у створенні на кожному робочому місці безпечних і нешкідливих умов праці.

З 1996 року у ВАТ "Конотопм'ясо" впроваджена і постійно вдосконалюється нова навчально-методична програма з питань охорон праці на базі комп'ютерної техніки. Усі робітники і фахівці, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, пройшли перевірку знань з використанням комп'ютера.

З метою зниження рівня захворюваності в спортивно-оздоровчому комплексі підприємства функціонує електрокардіограф, апарат для вимірювання внутрішньоочного тиску, фізкабінет. Прийом хворих здійснюють лікарі: терапевт, стоматолог, карадіолог та гінеколог. В'їзний бригадою медпрацівників постійно проводиться медо-огляд працівників, які працюють із шкідливими умовами праці.

Діють оздоровчі секції з аеробіки, лікувальної гімнастики. Працівники ВАТ "Конотопм'ясо" беруть участь у спортивних змаганнях з настільного тенісу, шахів, спортивних ігор.

Підприємство має три фірмові магазини, в яких покупцям пропонується розширений асортимент всіх продуктів, питома вага реалізованих м'ясопродуктів в загальному товарообігу цих магазинів становить 45%. Торгові націнки на М'ЯСОПРОМ-продукцію в них знижені до мінімуму.

Їдальня підприємства забезпечує всіх працюючих гарячими обідами.

Основне завдання колективу полягає в постійній співпраці і розширенні зв'язків з товаровиробниками для поліпшення забезпечення підприємства сировиною.

ВАРЕНІ КОВБАСИ СИРОКОПЧЕНІ ТА СИРОВ’ЯЛЕНІ
Лікарська в/с Княжа (Київська) с/в в/с
Кальміуська в/с Володимирська с/к в/с
Молочна в/с Італійська с/к в/с
Шкільна 1с Салямі «Парміджано» с/к в/с
Люкс з молоком 1с Ковбаски до пива с/к в/с
Класична 1с  
Апетитна 2с  
Селянська 2с СМАЖЕНІ КОВБАСИ
Бутербродна з салом 2с (м/м) Українська в/с
Молодіжна 2с (м/м) Шашлик по-конотопськи в/с
Обідня 2с (м/м) Домашня смажена 1с
   
   
СОСИСКИ, САРДЕЛЬКИ КОПЧЕНОСТІ
Сосиски Молочні в/с Балик Дарницький с/к в/с
Сосиски Ароматні 1с Шийка Мисливська с/к в/с
Сосиски з сиром 1с Шийка Прима к/з в/с
Сосиски Курячі 1с (м/м) Буженина по-домашньому к/з в/с
Сардельки Соковиті 2с (м/м) Корейка к/в в/с
Сардельки Студентські 2с (м/м) Грудинка к/в в/с
  Шийка Сюрприз к/в в/с
  Грудинка Подольська к/в в/с
НАПІВКОПЧЕНІ КОВБАСИ Шинка Різдвяна к/в в/с
Краківська в/с Рулет Селянський к/в 1с
Гуцульська 1с Щоковина Пряна к/в 2с
Салямі Медова 1с Шийка Дніпровська вар. в/с
Золотиста 1с Шинка Королівська вар. 1с
Ковбаски Гриль 1с  
Дачна 2с  
Козацька 2с САЛЬТИСОНИ
Монастирська 2с Дніпропетровський 1с
Пікнік 1с (м/м) Білий 1с
Фуршетна 1с (м/м)  
Таврійська 2с (м/м)  
Слов’янська 2с (м/м) КРОВ’ЯНІ КОВБАСИ
  Кров’яна по-домашньому 1с
  Кров’яна Селянська 1с
ВАРЕНО-КОПЧЕНІ КОВБАСИ  
Московська в/с  
Конотопська в/с ЛІВЕРНІ
Салямі Посольська в/с Ліверна варена 1с
  Ліверна Рослинна 3с
   

 

Вид продукції Нормативний документ на продукцію Виробництво за зміну (тон) Виробництво за звітний період місяц/ рік(тон)
1. М’ясо – яловичина в півтушах ДСТУ 6030:2008   305 / 4000
2. Ковбаса варена вищого сорту Лікарська ДСТУ 4436:2005 0,2 3,1 / 35
3. Сосиски вищого сорту Молочні ДСТУ 4436:2005 0,14 2,8 / 32
4. Ковбаса варено-копчена вищого сорту Конотопська ТУ У 572/46.38-056-96 0,08 1,6 / 20
5. Ковбаса напівкопчена м’ясомістка другого сорту Таврійська ТУ У 15.1–33548609-014:2010 0,08 1,5 / 18,5
6. Ковбаса третього сорту Ліверна рослинна ТУ У 46.38.030-95 0,12 2,3 / 27,6

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)