АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВЗАЄМОВІДНОСИНИ ПІДПРИЄМСТВА З ЗОВНІШНІМИ КОНТРАГЕНТАМИ І РИНКОВОЮ ІНФРАСТРУКТУРОЮ

Читайте также:
  1. VII. Взаємовідносини (зв'язки) за посадою
  2. Авіатранспортного підприємства»
  3. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  4. Аналіз галузі та конкурентного середовища підприємства в галузі
  5. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості підприємства
  6. Аналіз маркетингового середовища підприємства
  7. Аналіз оточуючого середовища сервісного підприємства
  8. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  9. Аналіз товарної політики підприємства
  10. Аналіз фінансового стану підприємства
  11. Аналіз фінансової стійкості підприємства
  12. Аналітичний спосіб оцінки конкурентоспроможності підприємства.

Діяльність ВАТ «Конотопм'ясо» спрямована на розв'язання проблем реалізації виробленої продукції з одержанням максимального прибутку.

Зовнішньоекономічна діяльність ПАТ «Конотопм’ясо» базується на експорті м'яса яловичини в півтушах до Росії. Для реалізації зовнішньоекономічних відносин підприємство зобов'язане отримати ліцензію, виконувати валютні операції, проходити митні процедури, сплачувати податки тощо, тобто вступати у відносини з державними органами управління та контролю за здійсненням зовнішньоекономічної діяльності. Ці внутрішньодержавні відносини регулюються нормами валютного, митного та іншого законодавства і є необхідним елементом зовнішньоекономічної діяльності. Учасниками зазначених відносин є державні органи управління й контролю.

Комбінат експортує морожене м'ясо, тушонку, субпродукти першої і другої категорії в країни СНД, найбільше в Росію.

Реалізація ковбас і напівфабрикатів в торгівельній мережі міста та району становить 49% від загального обсягу виробництва цієї продукції. Попит на м'ясо та субпродукти першої категорії обмежений високими цінами і становить 5 – 6 % від виробництва.

Найбільшими постачальниками сировини для комбінату є колгоспи і радгоспи Сумської і Чернігівської областей та приватні особи.

Постачальниками з Конотопського району є: ПСП “Обрій” с.Малий Самбір, ПСП “Соснівська” с.Соснівка, СТОВ “Промінь” с.Духанівка, ТОВ “Мрія” с.Жовтневе, агрофірма “Земля” с.Дубов'язівка, “Лан” с.Великий Самбір, “Конотопська” с. Попівка.

Сало закуповують у населення та м'ясної компанії м.Києва.

Постачальниками допоміжних матеріалів і тари є підприємства майже всіх областей України. М'ясокомбінат купує дерев'яні бочки, ящики, склотару, сіль харчову, борошно, крупи, цукор, спеції та прянощі, папір для етикеток, обгортковий папір, штучні оболонки для ковбас.

ВАТ “Конотопм'ясо”, вирішуючи завдання задоволення попиту покупців на конкретному ринку і одержання прибутку, користується послугами постачальників. Ланцюг “постачальники – підприємство – посередники – покупці” складає ніби серцевину системи маркетингу. Крім того, успіх здебільшого залежить від ринкового оточення конкурентів і громадськості.

Постачальники – фірми, компанії чи індивідуальні підприємці, які забезпечують виробників необхідними ресурсами – сировиною, обладнанням, електрикою, паливом тощо.

Ефективність постачання підприємства здебільшого залежить від того на скільки успішно воно застосовує принципи маркетингу при встановленні своїх взаємовідносин з постачальниками.

Маркетингові посередники – це фірми, організації чи окремі особи, які забезпечують для компанії просування, розподіл і продаж товарів на ринку.

Одна з функцій маркетингових посередників – допомагати компанії знайти покупців для їхніх товарів. Цю функцію виконують агенти, брокери, які одержують відповідну комісійну винагороду.

Друга функція посередників – просування товарів від виробника до споживачів, забезпечення покупців необхідною інформацією.

Покупці – кінцева мета для компанії з маркетинговою орінтацією. Для задоволення їхніх потреб у товарах та послугах і встановлюються господарські зв'язки з постачальниками та підрядниками.

Конкуренти – невід'ємний елемент системи маркетингу. Вони впливають на вибір компанією ринків, маркетингових посередників, постачальників, на формування асортименту товарів і весь комплекс маркетингової діяльності.

Громадськість – постійний елемент мікрооточення підприємства. Це будь-яка досить чітко визначена група людей, яка виявляє реальний чи потенціальний інтерес до діяльності підприємства або може справляти на неї певний вплив.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)