АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз існуючих теоретико-практичних розробок створення інформаційних систем для вирішення обраної проблеми

Читайте также:
  1. Case 2. Маркетингове середовище міжнародних ринків та його аналіз
  2. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  3. ERP (Enterprise Resource Planning)- системы управления ресурсами предприятия.
  4. FIDELIO V8 - новое поколение систем управления для гостиниц
  5. II. Богословская система
  6. III. Лексика как система (8 часов)
  7. III. СИСТЕМЫ УБЕЖДЕНИЙ И ГЛУБИННЫЕ УБЕЖДЕНИЯ
  8. III. Требования к организации системы обращения с медицинскими отходами
  9. L.1.1. Однокомпонентные системы.
  10. L.1.2.Многокомпонентные системы (растворы).
  11. S: Минимальный налог при упрощенной системе налогообложения - это
  12. SCADA как система диспетчерского управления

 

Хмарні сховища даних з'явилися зовсім недавно, але швидко стали звичним і навіть необхідним сервісом. З великої різноманітності варіантів ми обрали і порівняли 8 найбільш цікавих для звичайного користувача пропозицій.

Ми вже давно довіряємо свої файли різних сервісів для зберігання в Інтернеті. Файлообмінники донедавна користувалися популярністю, але мали багато мінусів (швидкість, функціональність, зручність). Найбільш «просунуті» використовували FTP-сервери. Але багатьом було зручніше послати важливий документ самому собі на e-mail - там і схоронність гарантується, і процедура проста. Хмарні сховища спрощують і прискорюють процедуру, пропонують додаткові можливості і більше дискового простору(Рисунок 2.1).

Ідею хмарних сервісів запропонували в 60-х роках Джон Маккарті і Д.К.Р. Ліклайдер, відомі вчені в галузі штучного інтелекту та обчислювальної техніки. Але до недавнього часу хмарні технології були «професійними», тобто недоступними або незнайомими пересічному користувачеві.

Рисунок 2.1 - Типова схема роботи хмарного сховища

 

Більшість хмарних сховищ (на відміну від файлообмінників) пропонують необмежений функціонал безкоштовно, лімітуючи тільки обсяг даних (зазвичай кілька гігабайт). Додаткове місце можна купити зазвичай за передплатою (X гігабайт за Y доларів на місяць).

1. Dropbox

Dropbox - лідер серед хмарних сховищ даних, що дозволяє користувачам зберігати свої дані на серверах в хмарі і розділяти їх з іншими користувачами в інтернеті. Його робота побудована на синхронізації даних.

Dropbox надає три тарифних плани, в тому числі і безкоштовний.

­ Basic - 2 Гб - безкоштовно;

­ Pro 50 - 50 Гб - $ 9.99 на місяць;

­ Pro 100 - 100 Гб - $ 19.99 на місяць.

Додаток Dropbox можна завантажити і інсталювати на PC, Mac, Linux або мобільний пристрій. Одне з головних переваг Dropbox - легкість і інтуїтивність у використанні - потрібно просто закачати файли в папку Dropbox, розшарити її, якщо хочете, або синхронізувати з потрібним пристроєм. На відміну від основних конкурентів, при роботі з Dropbox відредагованих файлів чи не копіюються повністю на сервер - здійснюється передача тільки зміненої частини, попередньо стиснутої. Вважається, що саме цей факт багато в чому пояснює відому оперативність роботи з Dropbox, в порівнянні з аналогами.

Dropbox дозволяє користувачеві розміщувати файли на віддалених серверах за допомогою клієнта або з використанням веб-інтерфейсу через браузер. Хоча головний акцент технології робиться на синхронізації і обміні інформацією, Dropbox веде історію завантажень, щоб після видалення файлів з сервера була можливість відновити дані. Також ведеться історія зміни файлів, яка доступна на період останніх 30 днів, крім цього доступна функція безстрокової історії зміни файлів «Pack-Rat».

Головним недоліком Dropbox можна вважати підхід до вибору папок для синхронізації. Фактично додаток стежить за вмістом тільки однієї папки - Dropbox.

2. SugarSync

SugarSync - хмарне сховище даних, яке зберігає документи, файли, фотографії і музику. Ціни починаються від $ 4,99 на місяць. Щоб оцінити переваги SugarSync є 30-денна безкоштовна тріал-версія. Для взаємодії з сервісом використовується зручна програма-клієнт, версії якої існують не тільки для Windows і Mac, але і для Android, iPhone, Symbian. Кількість синхронізуються пристроїв не обмежена.

Перше, на що багато хто звертає увагу - обсяг храніліша в базовому акаунті - у SugarSync він становить 5ГБ і може розширюватися за рахунок запрошення рефералів. Наступна відмінна риса - вибір папок для синхронізації. Якщо Dropbox і, розглянутий раніше, 4Sharedработают з одного папкою, вміст якої синхронізується з сервером, то користувач SugarSync вільний вибирати скільки завгодно папок незалежно від їх розташування на комп'ютері.

Причому дані з обраних папок, завантажені на сервер не будуть відразу синхронізуватися з іншими комп'ютерами, на яких ви використовуєте той же обліковий запис SugarSync - для того, щоб вказати що з чим синхронізується потрібно зробити відповідні налаштування у додатку Manage Sync Folders. На перший погляд подібна процедура може здатися надмірно складною, але при детальному розгляді, вона дозволяє синхронізувати різні дані з різними комп'ютерами, адже кількість пристроїв, які ви можете підключити до свого облікового запису необмежена. Для синхронізації з усіма пристроями відразу призначена папка Magic Briefcase, яку, крім усього іншого, дуже зручно використовувати для передачі файлів на мобільні пристрої і назад.

Для роботи з окремими файлами використовується SugarSync File Manager, за допомогою якого можна виконувати операції з усіма файлами, завантаженими на сервіс.

Крім зазначених вище властивостей SugarSync можна відзначити ще такі як:

­ Використання вбудованого плеєра для потокового прослуховування аудіо-файлів, що зберігаються на пристроях підключених до вашого облікового запису, за допомогою мобільного клієнта в iOS, Android і Blackberry.

­ Автоматичне створення галерей зображень зі знімків, що завантажуються вSugarSync.

­ Вкладення до листів, відправленим на спеціальну електронну адресу автоматично потрапляють в папку Magic Briefcase.

­ Можливість не тільки розшарити папку користувачам, не зареєстрованим на сервісі, але і обмежити доступ до неї за допомогою пароля.

­ Робота з файлами, що знаходяться на інших пристроях, для яких не налаштована автоматична синхронізація.

3. Box.net

­ Box.net - хмарне сховище даних, яке дозволяє зберігати ваші файли в мережі, а також спільно над ними працювати.

­ Box.net предостовляет три пакети - один безкоштовний і два платні:

­ Personal - безкоштовно: для 1 користувача надається 5 Гб, ліміт на розмір файлу - 25 Мбайт;

­ Business-$ 15 на місяць: від 3 до 500 користувачів, надається 5ОО Гб, ліміт на розмір файлу - 2Гб;

­ Enterprise - вартість варіюється від кількості користувачів і потрібного обсягу диска.

Переваги Box.net - це можливість перегляду офісних документів власними силами, а також можливість розшарити файли чи папки для колег прямо з мобільного. Крім того, розробникам вдалося інтегрувати в додаток нативний пошук Android за рахунок чого пошук файлів став швидше і точніше.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)