АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Содержательний аспект інформації з попередження правопорушень

Читайте также:
  1. I.2 Коннотативный аспект значения лексических единиц
  2. IV. Словарный состав современного русского литературного языка в функциональном, социолингвистическом аспектах и с точки зрения его происхождения (2 часа).
  3. IX. ВЕТЕРИНАРНЫЕ АСПЕКТЫ
  4. Аксіологічний аспект правознавства
  5. Аналіз соціологічної інформації.
  6. Артикуляционный аспект изучения звуков речи. Речевой аппарат, его части. Устройство и роль нижней части речевого аппарата.
  7. Аспект-маркер
  8. Аспектами деятельности организации
  9. Аспекти інформаційної культури
  10. Аспекти спеціальної правоздатності
  11. Аспекты
  12. Аспекты

Поруч із організаційним аспектом організації інформаційного роботи з попередження правопорушень в митної сфері, цікавить змістовного наповнення інформації, спрямованої для досягнення зазначених цілей.

>Проводимую нині митні органи інформаційну роботу з запобігання правопорушень, нескладно розглянути у цьому аспекті, використовуючи модель, подану на рис.3.

Отже, існуючу профілактичну інформацію можна розділити ми такі категорії:

а) інформацію про розкритих правопорушення;

б) інформацію про чинному законодавстві;

в) інформацію про роботі митних органів (PR);

р) інформацію про проведених заходах, вкладених у виявлення і припинення правопорушень;

буд) аналіз запитів ЗМІ (елемент зворотний зв'язок);

Як зазначалося раніше, весь інформаційний потік розрахований виключно все спектр суспільства і/або ЗМІ і МК, як він інформаційний елемент і фільтр.

Існуюче становище закріплювалося й у рамках правовим полем, шляхом видання відомчих нормативних актів, наприклад наказу ГТК РФ від 04.11.2000 р. «Про основних напрямах інформаційно- пропагандистського забезпечення діяльності митних органів Російської Федерації і плані їхніх реалізації в 2000-2001 рр.» Цікаво відзначити, що більше у зазначеному документі незачеплені питання попередження правопорушень чи формування законослухняного поведінки громадян, бо як головна мета проведення інформаційно-пропагандистського забезпеченняпродекларировано «створення інформаційного простору для інформування...» шляхом «організації інформаційно-роз'яснювальної роботи…» і «взаємодії з редакціями…». Не дивно, як і критерієм ефективності проведеної стало досить неконкретне «сприятливе ставлення до проведеної митної політиці...».

Проте, треба сказати, що змістовний аспект профілактичної інформації з запобіганню митних правопорушень практично ніж не відрізняється від такої роботи, проведеної іншими органами. Це було виправдано і безсторонньо, але істотна різниця у суб'єкт інформаційного впливу: якщо криміналізація охопила майже всі верстви українського суспільства, то потенційний суб'єкт митних правопорушень має у ньому яскраво виражені характеристики.

Митні органи мають можливість істотно поліпшити інформаційну діяльність із попередження правопорушень з урахуванням існування яскраво вираженого суб'єкта впливу, відпрацювання найвагоміших каналів отримання ним інформації та реальній можливості поголовно формування каналів зворотний зв'язок.

Проте, існуючі категорії інформаційного впливу митних органів на учасників зовнішньоекономічних правовідносин видаються суперечливими і взаємовиключними: з одного боку, спроба сформувати позитивний образ митного органу (PR акції), з іншого, спроба загрози, застосування санкцій з її боку (інформацію про правопорушення і спецоперації). Виникає, так званий, «>когнетивнийдессонанс», не сприяє ефективному сприйняттю інформації.

Звісно ж за потрібне відзначити необхідність зміни підходи до змісту інформації створюваної митні органи як загалом, і у рамках проведеної інформаційно- профілактичної роботи з урахуванням потреб сучасної російського нашого суспільства та окремих його страт. Психологічний аспект формованої інформації нескладно скоригувати без додаткових витрат силами існуючих служб психологів митних органів.

Причому, найактуальнішою парадигмою інформаційного на соціум представляється «переконуюча комунікація» - вид інформаційного впливу із єдиною метою зміни стану, характеристик людини у ситуації його протидії цих змін.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)