АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

П'ятий день «Здоров'я дитини»

Молодша група

Ранок. Дати дітям уявлення про здоров'я людини, його чинники та способи збереження (режим дня, санітарно-гігієнічні правила, хар­чування та загартування). Знати, що природа може впливати на само­почуття та поведінку (погано вдягнувся — змерз, застудився, захворів. По дорозі поковзнувся — упав, травмувався). Учити будь-коли стри­мувати емоції; виховувати витримку, вміння зберігати спокій за будь-яких неприємних ситуацій. Ігрові дії імітаційного характеру: «Ходіння по ожеледиці», «Переступання через кучугури снігу», «Заметіль», «Змерзли ручки», «Змерзли ніжки».

Заняття. Читання казки К. Чуковського «Мийдодір». Моделювання ситуацій: «Як поводитися за столом», «Ложка, якою їдять» (як тримати ложку), «Зубна щітка та гребінець».

Прогулянка. Ігри-розваги із санчатами «Не боїмося ми морозу». Виховувати бажання долучатися взимку до фізичних вправ, спортивних рухливих ігор. Дати уявлення про користь загартування. Сюжетно-рольова гра «Сім'я».

Друга половина дня. Ігрова ситуація «Чистота — запорука здоров'я». Знання предметів особистої гігієни. Сюжетно-рольова фа «Лялька прокинулася». Закріпити знання щодо дотримання правил особистої гігієни після сну (умивання, чищення зубів, розчісування).

Прогулянка. Іфи-розваги із санчатами.

Вечір. Комплексне театралізоване заняття: «У гостях у ляльки Оксанки» (з елементами дослідницької діяльності).

Середня група

Ранок. Дати уявлення про здоров'я, особисту гігієну (умивання, чищення зубів, ранкова гімнастика, загартувальні процедури). Закріпити знання про зимові ризики для здоров'я (ожеледиця, сніговій, мороз). Що треба робити, аби зміцнити свій організм.

Заняття. Дидактична гра «Звідки беруться бруднулі». Учити дітей дотримуватися правил особистої гігієни, розуміти їх значення для свого здоров'я.

Прогулянка. Фізкультурна розвага «Фізкульт-ура!». Розповісти дітям про безпеку рухливих ігор узимку. Сюжетно-рольова гра «Лі­карня».

Друга половина дня. ТРВЗ-тренінги: «За що ти себе любиш?», «Склади свій образ».

Прогулянка. Спостереження за іфами дітей з інших вікових груп: чи дотримуються вони безпеки під час ігор на майданчику. Організація ігор на санчатах, спортивних ігор-естафет (правила безпечної поведінки під час їх проведення).

Вечір. Драматизація казки «Лікар Айболить».

 

Старша група

Ранок. Бесіда про фізичне та психічне здоров'я людини; ознаки міцного здоров'я (хороший апетит, рухова активність, нормальний зріст, спокійний сон, гарний настрій); ознаки погіршення здоров'я (усе навпаки). Пригадати, що є ризиком для здоров'я взимку. Які способи уникнення цього? ПДД: як змінюється колір шкіри на морозі? Вода у трьох склянках (холодна, тепла, гаряча). Як реагує шкіра на воду різної температури?

Заняття «Снігова фантазія». Формувати вміння дітей правильно поводитись у негоду. Виховувати впевненість у собі, учити берегти своє здоров'я.

Прогулянка. Звернути увагу дітей на зимовий одяг. Закріпити знан­ня про вплив природних чинників на здоров'я, учити дотримуватися правил захисту від негоди. Гра-міркування «Коли Таня буде здорова». Малювання на снігу «Зимові фантазії». Зимові розваги на санчатах, ли­жах. ПДД: під час обіду показати здатність язика розрізняти смак різної їжі. Значення ретельного пережовування її та ковтання. Виховувати дбайливе ставлення до органів травлення.

Друга половина дня. Бесіда про фізичне, духовне та психічне здоров'я людини. Дати уявлення про те, від чого воно залежить (від природних та соціально-економічних умов). Дидактична гра «Пізнай себе». Учити дітей визначати стан людини, усвідомлювати важливість дбайливого ставлення до свого здоров'я. Виховувати інтерес до пізнання самого себе.

Прогулянка. Дидактична гра «Друзі та вороги здоров'я». Спортивні ігри-естафети на санчатах, лижах. Закріпити правила безпечної поведінки під час прогулянок та ігор узимку.

Вечір. Літературна вікторина «Здоров'я — найважливіший скарб».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)