АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Четвертий день «Дитина серед людей»

Читайте также:
  1. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  2. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  3. VІІ.Участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти
  4. А середній час очікування в стаціонарному стані дорівнює
  5. А. Нижче середнього
  6. А. Нижче середнього
  7. А. правительственные реформы середины XVI в.
  8. А. Чандлер, Дж. Томсон, П. Лоуренс, Дж. Лорш і дослідження впливу зовнішнього середовища на організацію.
  9. Адаптація дітей і підлітків у соціальному середовищі
  10. Аналіз внутрішнього середовища підприємства ТОВ «Темп»
  11. Аналіз елементів внутрішнього середовища підприємства
  12. Аналіз зовнішнього середовища

Молодша група

Ранок. Бесіда з дітьми про рідну домівку, членів їх родин. Дати уявлення про небезпеку спілкування з незнайомими людьми. Рухливі ігри: «По рівненькій доріжці», «Знайди свій будиночок».

Заняття. Дидактична гра «Хто такий незнайомець?». Розглянути небезпечні ситуації, які можуть виникнути при спілкуванні з незнайо­мою людиною; визначити можливі дії в таких ситуаціях.

Прогулянка. Сюжетно-рольова гра «Лялька Таня прийшла до нас у гості». Підтримувати й поглиблювати атмосферу доброти між дітьми. Рухливі ігри: «Влучи в коло», «Хто далі кине» (зі сніжками), «Не запізнюйся».

Друга половина дня. Психогімнастика «Мамі усміхаємось». Читання української народної казки «Колобок». Бесіда за змістом, обговорення. Гра «Колобок повертається».

Прогулянка. Ліплення колобка зі снігу, розфарбовування. Ігри зі сніжками. Рухливі ігри: «Пташка і пташенята», «Горобчики та кіт», «Влучи в коло».

Вечір. Гра-вистава «Небезпечний дзвінок».

Середня група

Ранок. Бесіда про сім'ю. Виховувати повагу до рідних, бажання допомагати старшим. Сюжетно-рольова гра «Дитячий садок». Бесіда «Хто такі незнайомці?», «Як із ними поводитися?». Психологічна гра «Ланцюжок компліментів». Рухливі ігри: «Знайди, де сховано», «Хто вийшов?».

Заняття «Незнайомці-вигадники». Читання уривків із художніх творів, бесіда за прочитаним, розглядання ілюстрацій до казок: «Червона Шапочка», «Троє поросят», «Котик і Півник», «Колобок». Закріпити знання про правила поводження з незнайомцями: коли ти сам удома й подзвонили у двері чи по телефону; при зустрічі з незна­йомцями на вулиці, у ліфті, під'їзді, транспорті.

Прогулянка. Дидактична гра «З ким можна спілкуватись, а з ким — ні». Моделювання ситуацій: «У гостях незнайома людина», «Незнайомець на дорозі». Сюжетно-рольова гра «Магазин». Учити дітей правил ввічливості, спілкування з незнайомцями. Рухливі ігри: «Знайди собі пару», «Знайди і промовчи», «Хто вийшов?».

Друга половина дня. Психогімнастика: «У крамниці дзеркал», «Мовчазна розмова».

Прогулянка. Дидактична гра «Обережно — незнайомець!». Учити дітей розрізняти людей за ознакою спорідненості (рідні, знайомі, чужі). Моделювання ситуацій: «Телефонний дзвінок незнайомця», «До нас зайшов незнайомець». Рухливі ігри зі сніжками «Влучи в ціль», «Закинь у кільце».

Вечір. Інсценування казки «Вовк та семеро козенят».

Старша група

Ранок. Бесіда про родинне середовище. Учити дітей розмежовувати рідних і чужих людей. Формувати навички ввічливої і водночас життєво безпечної поведінки під час контактів із чужими людьми поза домом. Рухливі ігри: «Хитра лисиця», «Не боюсь».

Заняття «Коли вдома немає дорослих». Моделювання ситуацій: «Дитина в небезпеці», «Сім'я», «У мене задзвонив телефон».

Прогулянка. Індивідуальні та групові бесіди на закріплення правил поведінки в колективі. Учити дітей помічати негативні прояви поведінки товаришів та допомагати спільно виправляти їх. Моделювання ситуацій: «Новачок у дитячому садку», «Я проїхав свою зупинку». Рухливі ігри: «Два Морози», «День і ніч», «Заєць без хатки». Моделювання ситуацій: «Сам на вулиці», «Тебе частує незнайомець».

Друга половина дня. Психогімнастика «Добра чарівниця». Читання оповідання К. Ушинського «Умій почекати» (учити піклуватися про своє здоров'я).

Прогулянка. Індивідуальні та колективні бесіди про моральну поведінку в колективі. Сюжетно-рольова гра «У дитячому садку». Естафети на санчатах.

Вечір. Інтелектуальна гра «Розумники та розумниці» на закріплення знань із теми «Дитина серед людей».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)