АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мідні духові інструменти

Читайте также:
  1. Бо Ти благий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  2. Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  3. Дерев'яні духові інструменти.
  4. Мідні сплави
  5. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, i нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
  6. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
  7. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
  8. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
  9. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
  10. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
  11. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Третє об'єднання в сучасному симфонічному оркестрі складають мідні духові інструменти або, як їх гущавині називають, - «мідь».

Четверта група відома під ім'ям «Вайторнових або «Вагнеровськіх» труб».

 

Подібно своїм найближчим сусідам по оркестру - дерев'яним духовим інструментам, - мідні духові інструменти розташовують точно, такою ж здатністю тягнути або краще сказати - витримувати звук, і якщо певною мірою і поступаються їм в деякій гнучкості і блискучій віртуозності, то замість цього вони розташовують силою, далеко тій, що залишає позаду себе дерев'яні духові і струнні інструменти, навіть разом узяті.

Основною відмінністю інструментів цієї групи є не стільки матеріал з якого вони зроблені, скільки спосіб витягання звуку.

Мідна група сформувалася пізніше, ніж інші оркестрові об'єднання.

Різноманітні по характеру і соло мідних інструментів.

Усередині мідної групи нерідко утворюються чотириголосні «хори».

 

Три тромбони і туба в низькому регістрі об'єднуються в групу «важкої міді», валторни утворюють самостійний квартет.

 

Валторна.

Прародителем сучасної валторни був ріг.

З незапам'ятних часів сигнали рогів сповіщали початок битв. В XVII столітті валторну сталі вводити в оперу, але лише в наступному сторіччі вона стала постійним членом оркестру.

Валторна - найпоетичніший інструмент в групі мідних духових.

Її звук повний, благородний і м'який. В низькому регістрі тембр валторни дещо похмурий, у верхньому дуже напружений. Валторна може деколи звучати блискуче і стрімко.


Труба славиться не тільки силою звуку, але і видатними віртуозними якостями. Різні пасажі швидке повторення звуку чудово вдаються на ній.

 

Тромбон отримав свою назву від італійського (буквально звучить «трубища»). Тромбон відвіку був сімейством складається з інструментів різної величини.

Гра на тромбоні вимагає величезної витрати повітря.

 

 

Туба. У відмінності від інших представників мідної групи, туба досить молодий інструмент. Вона була побудована і другій половині 19 століття в Німеччині. Туба - хроматичний інструмент.   Витрата повітря на тубі величезна: деколи особливо в низькому регістрі виконавець вимушений міняти дихання на кожному звуці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)