АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Необхідною складовою розвитку ринкових відносин в Україні є адекватна система бухгалтерського, податкового

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Вихідні положення
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Глава 1. Основні положення
  10. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  11. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  12. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів

Необхідною складовою розвитку ринкових відносин в Україні є адекватна система бухгалтерського, податкового, статистичного та інших видів обліку, що забезпечує усіх членів суспільства надійною, своєчасною та корисною інформацією про господарську діяльність підприємств та організацій. Звітність є завершальною ланкою та однією з основних цілей обліку, саме вона є основним джерелом інформації для прийняття управлінських рішень.

Курс “Звітність підприємств” є одним з профілюючих для студентів спеціальності 7.0501.06, 8.0501.06 “Облік і аудит”. Він узагальнює, закріплює та поглиблює отримані студентами знання після вивчення таких дисциплін, як “Бухгалтерський облік”, “Бухгалтерський облік в галузях народного господарства”, “Облік і аналіз зовнішньо-економічної діяльності”, “Фінансовий облік І”, “Фінансовий облік ІІ”, тощо. Розподіл годин до практичних занять за формами навчання здійснюється згідно з робочою навчальною програмою (табл.1).

Таблиця 1

№ з/п Назва теми Кількість годин
ДФН ЗФН ЕФН (НКЦ)
  Звітність підприємств та її класифікація   0,5 0,5
  Загальні вимоги до фінансової звітності підприємства   0,5 0,5
  Фінансова звітність: Баланс     0,5
  Фінансова звітність: Звіт про фінансові результати     0,5
  Фінансова звітність: Звіт про рух грошових коштів      
  Фінансова звітність: Звіт про власний капітал     0,5
  Фінансова звітність: Примітки до фінансової звітності та додаток до Приміток до фінансової звітності «Інформація за сегментами»     0,5
  Виправлення помилок та інші зміни у фінансовій звітності     0,5
  Особливості фінансової звітності малих підприємств     0,5
  Консолідована фінансова звітність   0,5 0,5
  Податкова звітність: Декларація з податку на прибуток   1,5  
  Податкова звітність: Декларація з податку на додану вартість     0,5
  Інша податкова звітність     0,5
  Звітність до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування     0,5
  Разом      

 

Мета курсу - допомогти студентам сформувати загальне економічне мислення щодо формування активів, капіталу та зобов’язань підприємств та організацій, системи оподаткування та її впливу на результати господарської діяльності суб’єктів підприємницької діяльності. А також вивчити методологічні та організаційні основи сучасної системи “звітування” підприємств та організацій України перед державними та відомчими контролюючими органами, іншими користувачами звітності різних видів.

Програма курсу охоплює не тільки фінансову звітність, а також і податкову, статистичну, відомчу, внутрішньогосподарську звітність тощо, основи її складання, чим значно розширює кругозір студентів та їх уяву про систему документообігу підприємств та організацій.

В методичному виданні наведено перелік контрольних та тестових питань, а також завдання для практичного складання фінансової, статистичної та податкової звітності у робочому зошиті для практичної та самостійної роботи.


Практичні завдання та контрольні питання до практичних занять


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)