АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗРАХУНОК ТЕРИТОРІЇ ПРИВОКЗАЛЬНОЇ ПЛОЩІ АЕРОПОРТУ

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. I. Розрахунок захисного заземлення.
  3. II. Розрахунок блискавкозахисних пристроїв
  4. III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ
  5. IV. Розрахунок показників прибутковості акцій
  6. Вибір та розрахунок обладнання для підготовки сировини до розпилювання.
  7. Визначення площі зони для поточного методу організації ТО
  8. Визначення площі зони для поточного методу організації ЩО
  9. ВИЗНАЧЕННЯ ПЛОЩІ СКЛАДУ ЩЕБЕНЮ ТА ПІСКУ
  10. Визначення рівня шуму на території житлової забудови.
  11. Вихідні дані для розрахунку рівнів звукового тиску на території
  12. Гідравлічний розрахунок мережі для періоду максимального водорозбору і пожежі інтуїтивним методом

 

Привокзальна площа повинна мати розміри, достатні для безпечного, швидкого та зручного проїзду всіх видів міського транспорту до будинку аеро­вокзалу і короткочасної стоянки біля нього.

Необхідно передбачати розміщення достатньої кількості місць стоянки мі­ського та індивідуального транспорту, а також розміщення зеленої зони ко­роткочасного очікування для пасажирів, яка використовується в літнійчас, найбільш напружений час роботи аеропорту із забезпеченням захисту від атмосферних опадів, влаштуванням вітрозахисних стінок, захисних споруд від сонця; розміщенням малих архітектурних форм і ділянок зелених насаджень, газонів і квітників.

Планування транспортних проїздів, пішохідних шляхів, місць стоянки транспорту і зелених насаджень на привокзальній площі повинна забезпечувати найбільш просту та зрозумілу схему руху всіх видів транспорту і пішоходів, що виключає зустрічний рух та перетинання масових потоків.

 

4.1. Розрахункові формули.

 

На підставі отриманого прогнозу загального обсягу перевезень пасажирів через 15 років (табл. 4) визначаються максимальні добовий і ва­ртовий обсяги перевезень між містом та аеропортом авіапасажирів, що прово­джають, зустрічаючих і персоналу:

; ; (27)

де = 1,8 та = 2,4 — коефіцієнти, що враховують збільшення обсягу перевезення за рахунок проводжаючого, зустрічаючих і персоналу аеропорту;

Т — кількість годин роботи аеропорту в добу.

Кількість стоянок на привокзальній площі по видах транспорту, що до­ставляє в аеропорт пасажирів, осіб, що зустрічають і проводжають їх, службов­ців аеропорту, слід визначати по формулі:

, (28)

де — максимальна кількість стоянок суспільного транспорту, шт.

К — коефіцієнт, що враховує нерівномірність руху транспорту;

т = 4 — кількість видів автомобільного транспорту, використовуваних для перевезення пасажирів, що зустрічають/проводжаючих і працівників аеропорту;

— питома вага перевезень пасажирів в аеропорт даним видом транспорту (1 — автобус, 2 — маршрутне таксі, 3 — таксі, 4 — індивідуальний автомобіль), прийнятий на підставі фактичних даних по проектованому аеропорту або за статистичним даними від 0 до 1 (для навчальних цілей при­ймати = = 0,6; = = 0,2; = = 0,1; = = 0,1);

— тривалість стоянки даного виду транспорту, приймається за статистичним даними для даного аеропорту; (для навчальних цілей приймати автобус — 0,4 ч, маршрутне таксі — 0,2 ч, таксі — 0,5 ч, індивідуальний автомобіль — 1 ч;)

— кількість пасажирів, перевезених за один рейс, визначається за статистичним даними для проектованого аеропорту (для навчальних цілей приймати для автобусів — = 35 чол.; маршрутних таксі = 15 чол.; таксі п3 = 2 чол., індивідуальний автомобіль = 1,5 чол.).

— коефіцієнт, що враховує перевезення в аеропорт зустрічаючих і проводжаючих, прийнятий рівним 1,2;

— максимальний годинний обсяг пасажирських перевезень у добу (відношення максимального добового обсягу перевезень до кількості годин роботи аеропорту в максимальну добу), пас./год;

К2 — коефіцієнт, що враховує середньо годинній обсяг перевезень службовців аеропорту, прийнятий рівним 0,3.

— чисельність працівників аеропорту в максимальну зміну, чол. (для навчальних цілей приймати = 2 ).

На підставі формули (28), установлюється інтенсивність руху транспорт­них коштів по видах:

- для автобусів, авт./год.:

,

де = 0,9 — питома вага перевезень працівників аеропорту міським автобусом.

- для маршрутних таксі авт./год.:

.

- для таксі авт./год.:

.

- для індивідуальних автомобілів авт./год.:

Час стоянки транспортних засобів на привокзальній площі та розташу­вання стосовно будинку аеровокзалу слід приймати по табл. 16.

Кількість місць стоянки транспортних засобів на привокзальній площі становить:

— для автобусів: ;

— для маршрутних таксі: ;

— для таксі: ;

— для індивідуальних автомобілів: ;

Таблиця 16

Вид транспортного засобу Час стоянки tст, година Питома площа на один транспортний засіб, Si, м2
Паралельно аеровокзалу Під кутом 450 до будинку аеровокзалу
Автобус 0,4    
Маршрут, таксі 0,2    
Таксі 0,5    
Індив. автомоб. 1,0    

 

При розміщенні міських автобусів, маршрутних таксі та індивідуальних автомобілів під кутом 45°, а таксі паралельно стосовно будинку аеровокзалу, площа ділянки стоянки відповідно до таблиці 16 складе:

(29)

Виходячи із частки ділянки стоянки на привокзальній площі, рівної 45%, площа штучного покриття привокзальної площі складе:

(30)

 

4.2. Приклад розрахунку території привокзальної площі.

 

Відповідно до прогнозу (див, табл. 4)загальний обсяг пасажирських пере­везень через 15 років після заданого статистичного періоду складе: = 2360000 чол.

По формулах (27) визначаються максимальні добовий і варто­вий обсяги перевезень між містом і аеропортом авіапасажирів, що проводжа­ють, зустрічаючих і персоналу за умови цілодобової роботи аеропорту:

чол.

 

 

чол.,

де: р1 = 1,8 та р2 = 2,4 — коефіцієнти, що враховують збільшення обсягу перевезення за рахунок проводжаючого, зустрічаючих і персоналу аеропорту;

Т — кількість годин роботи аеропорту за добу;

На підставі формули (28) установлюється інтенсивність руху транспорт­них коштів по видах при коефіцієнтах К1 = 1,2; К2 = 0,3:

- для автобусів:

[авт./год.];

де = 0,6; = 35 = 0,9 — коефіцієнт, що враховує частку перевезен­ня працівників аеропорту, міським автобусом.

- для маршрутних таксі:

[авт./год.];

де = 0,2; = 15;

- для таксі:

[авт./год.];

де = 0,1; = 2;

- для індивідуальних автомобілів:

[авт./год.];

де = 0,1; = 1,5;

Тривалість перебування транспортних засобів на привокзальній площі слід приймати по табл. 16. У даному прикладі кількість місць стоянки становить:

— на ділянці автобусів: = 8,4 9;

— на ділянці маршрутних таксі: = 2;

— на ділянці таксі: = 17,5 18;

— на ділянці індивідуальних автомобілів: = 47;

У даному прикладі ділянки стоянки сполучаються з ділянками відправлення. При розміщенні автобусів, маршрутних таксі та індивідуальних автомобілів під кутом 45°, а таксі — паралельно стосовно аеровокзалу відповідно до табл. 16 складе відповідно до формули (29):

= 3894м2;

Виходячи із частки ділянки стоянки на привокзальній площі, рівної 45%, площа штучного покриття привокзальної площі складе:

м2.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)