АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

з дисципліни «Управління режимами електростанцій»

Читайте также:
  1. ВСТУП. МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ, ЇЇ МІСЦЕ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
  2. Дайте визначення сутності зв’язків з громадськістю як навчальної дисципліни.
  3. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  4. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  5. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  6. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  7. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  8. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  9. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  10. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  11. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  12. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ

з дисципліни «Управління режимами електростанцій»

 

1. Вимоги до оформлення розрахунково-графічної роботи (РГР).

1.1. Розрахунково-графічну роботу оформлюють у вигляді пояснювальної записки. При цьому пояснювальна записка повинна включати в себе всі необхідні графічні рисунки, які пояснюють розрахунки. Орієнтовний обсяг пояснювальної записки – 20-30 сторінок. Пояснювальна записка, як правило, виконується в друкованому вигляді на аркушах формату А4 шрифтом Times New Roman 14 пунктів, міжрядковий інтервал 1,5 lines. Допускається виконання ПЗ в рукописному вигляді на аркушах формату А4.

1.2. Структура РГР умовно поділяється на вступну частину і основну.

Вступна частина повинна включати в себе:

- Титульний лист (перша сторінка).

- Завдання (друга сторінка).

- Зміст (третя сторінка).

- Вступ (четверта сторінка).

Основна частина повинна включати в себе наступні розділи:

- Розділ 1. Розрахунок режиму електростанції після первинного регулювання без врахування регулюючого ефекту навантаження.

- Розділ 2. Розрахунок режиму електростанції після первинного регулювання з врахуванням регулюючого ефекту навантаження.

- Розділ 3. Розрахунок уставок механізмів зміни швидкості обертання (частоти холостого ходу) автоматичних регуляторів частоти обертання (АРЧО) агрегатів електростанції.

- Висновки.

- Список використаної літератури.

2. Основні вказівки до виконання РГР.

2.1. У вступі необхідно:

а) вказати мету та задачі виконання розрахунково-графічної роботи;

б) привести вихідні дані, включаючи розрахунок статичного коефіцієнту навантаження та коефіцієнту резерву потужності;

в) привести рівняння статичної частотної характеристики для кожного агрегата електростанції та рівняння еквівалентної статичної частотної характеристики навантаження;

г) структурну схему АРЧО та стислий опис його роботи.

2.2. В першому розділі необхідно здійснити розрахунок режимних параметрів в системі (частоту в системі та потужності агрегатів електростанції) після первинного регулювання без врахування регулюючого ефекту навантаження. Алгоритм виконання першого розділу наступний:

1) визначити агрегати, які будуть приймати участь в первинному регулюванні в зоні допустимого нормативного відхилення частоти fном ± ∆fдоп, тобто агрегати, які не підтримують свою потужність на заданному рівні;

2) розрахувати еквівалентний коефіцієнт статизму для агрегатів, визначених в п.1);

3) використовуючи рівняння еквівалентної статичної характеристики розрахувати сумарну потужність, яку покриють зазначені агрегати при зміні частоти в системі від вихідної (початкової) до границі зони допустимого нормативного відхилення частоти;

4) порівняти потужність, розраховану в п.3) з потужністю заданої зміни навантаження в системі; якщо потужність, розрахована в п.3), буде більша ніж потужність заданої зміни навантаження в системі (це значить, що новий режим не вийде за допустиму зону - первинне регулювання закінчиться в межах допустимої зони), то необхідно розрахувати: відхилення частоти в системі від початкової частоти при заданій зміні навантаження в системі (по рівнянню еквівалентної статичної характеристики), частоту в новому режимі, відхилення потужностей агрегатів, які приймають участь в первинному регулюванні в допустимій зоні (по рівнянням статичних характеристик цих агрегатів), а також потужності агрегатів в новому режимі і похибку розрахунку в процентах; після цих розрахунків слід перейти в п.6); якщо ж потужність, розрахована в п.3), буде менша ніж потужність заданої зміни навантаження в системі (це значить, що новий режим вийде за допустиму зону), то необхідно перейти в п.5);

5) розрахувати: еквівалентний коефіцієнт статизму для всіх агрегатів в системі (за допустимою зоною в первинному регулюванні приймають участь всі агрегати), відхилення частоти в системі від границі допустимої зони при зміні навантаження, яке не було покрито працюючими агрегатами в допустимій зоні (по рівнянню еквівалентної статичної характеристики), частоту в новому режимі, відхилення потужностей агрегатів, які приймають участь в первинному регулюванні (по рівнянням статичних характеристик цих агрегатів), а також потужності агрегатів в новому режимі і похибку розрахунку в процентах;

6) накреслити графіки статичних характеристик агрегатів електростанції та еквівалентну статичну характеристику системи та показати на цих графіках початкові робочі точки та робочі точки після первинного регулювання. Графіки повинні бути відображені в координатах з іменованими одиницями (Гц, МВт) з вказанням числових значень частоти та потужності в робочих точках. Для наглядності нахил графіків статичних характеристик може бути умовним, тобто без числової відповідності коефіцієнтам статизму.

2.3. В другому розділі необхідно здійснити розрахунок режимних параметрів в системі (частоту в системі та потужності агрегатів електростанції) після первинного регулювання з врахуванням регулюючого ефекту навантаження. Алгоритм виконання другого розділу аналогічний алгоритму першого розділу (п.2.2.), але потрібно на всіх етапах розраховувати та враховувати регулюючий ефект навантаження.

2.4. В третьому розділі необхідно здійснити розрахунок частоти холостого ходу агрегатів електростанції як у вихідному режимі, так і в режимі, який встановиться після первинного регулювання. Розраховані частоти холостого ходу агрегатів повинні бути вказані на графіках статичних характеристик.

2.5. В кожному розділі повинні бути приведені всі розрахункові рівняння з необхідними поясненнями. Результати розрахунку повинні бути приведені в кінці кожного розділу як відповідь в іменованих одиницях (Гц, МВт).

2.6. Після третього розділу необхідно привести висновки по роботі, які повинні вміщати порівняльний аналіз первинного регулювання без врахування регулюючого ефекту навантаження та з його врахуванням.

 

Склав: доцент Філатов О. Г.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)