АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Засоби наочності до вивчення теми

Читайте также:
  1. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  2. II. Вивчення нового матеріалу.
  3. IV. Вивчення нового матеріалу
  4. Актуальність вивчення теми «Організація бізнесу»
  5. Анкета для вивчення соціально-психологічного клімату в педагогічному колективі
  6. Апаратні і програмні засоби Internet. Протоколи TCP/IP. Доступ користувачів до мережі Internet, система адресації у мережі Internet.
  7. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  8. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  9. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми.
  10. В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
  11. Вербальні та невербальні засоби спілкування з аудиторією
  12. ВИВЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ГРУПИ.

Принцип наочності в навчанні вважається похідним від принципу доступності: чим насиченішим є унаочнення заняття, тим доступнішим буде пояснення нової теми. Сутність цього принципу можна передати висловом: «краще один раз побачити, ніж сто разів почути».

 

Наочність виконує такі функції:


– сприяє розумовому розвиткові суб'єктів учіння;
– допомагає виявити зв'язки між науковими знаннями й життєдіяльністю, теорією і практикою;
– полегшує навчально-пізнавальну діяльність учнів і сприяє формуванню у них інтересу до професійних знань;
– допомагає сприймати предмет, що вивчається, у його розмаїтті;
– сприяє формуванню мотивації пізнання довколишньої дійсності тощо.

 


 

Висновок

Отже, економіка є сферою життя суспільства, яка охоплює вироб­ництво благ, обмін ними, розподіл і споживання їх. При цьому обов'язково треба враховувати, що вона не може існувати без людей. Тому, я переконана, що на сьогоднішній день економічні знання мають здобувати не лише за професійним призначенням, а й вусіх напрямках освіти. Адже,сформоване економічне мислення – це запорука успіху не лише однієї людини,а й всього суспільства.

На мою думку,економічні знання повинні прививати дітям ще з малого віку,використовуючи прості та зрозумілі способи пізнання. Щодо школярів,то в такому віці дитина повинна розуміти та розрізняти елементарні економічні процеси та поняття. Старшокласники ж повинні мати більш поглиблені знання,що допоможуть їм легко адаптуватися у дорослому житті, використовувати набуті знання для самореалізації в усіх соціально-економічних аспектах.

Слід визнати, що при шалених темпах розвитку теперішнього суспільства,освіта не має жодних прав залишатися без змін,адже за її безпосередньої участі утворюються нові кваліфікаційні кадри і формується майбутнє економічного життя вцілому. Шкільна освітня програма повинна бути досить осучасненою, щоб майбутні випускники могли легко сприймати подальші, більш глибокі, знання у вищих навчальних закладах.

Свою курсову роботу я присвятила темі: «Організація бізнесу». Ця тема залишається досить актуальною сьогодні,адже за останні роки в Україні, зокрема, досить стрімко розвивається приватна підприємницька діяльність, тому,я вважаю, що учням необхідно бути компетентними в процесі організації бізнесу.

До даної тематики я розробила комбінований урок, що включає в себе як засвоєння нових знань та навичок,так і практичну частину,а саме вправи на закріплення здобутої інформації та контролю. Власно розроблені кейс та ділова гра допоможуть учням краще запам'ятати новий матеріал і реалізувати влсні навички на практиці.

Обрана мною тема повністю відповідає стандартній програмі середньої загальної освіти з курсу «Основи економічних знань» і розкриває головні поняття та процеси в організації підприємницької діяльності.

Головною метою цієї дисципліни є розвиток економічного мислення учнів, підготовка до соціально-економічного життя та ознайомлення з основними законами сучасного ринку.

У розробленій курсовій роботі основною моєю ціллю є мотивація учнів до економічного пізнання та самореалізації, а також допомога стати компетентними в організації бізнесу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)