АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інтеграція подтк. системи Укр. до вимог Європейського союзу

Читайте также:
  1. IV. Настільні видавничі системи.
  2. Афінська та спартанська системи виховання: порівняльний аналіз.
  3. АФО імунної системи
  4. АФО органів сечової системи
  5. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  6. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  7. Взаємодія користувача та файлової системи ПК
  8. Виборчі системи: їх ознаки та різновиди
  9. Виборчі системи: сутність І типологія
  10. Визначення неповних імунних антитіл системи AB0 непрямою пробою Кумбса
  11. Визначити, які вимоги ставляться до суддів
  12. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)

БІЛЕТ № 1

1. Податок – це обов'язковий платіж до відповідного бюджету, що справляється з платників податку відповідно до ПКУ. Кожний податок має обов`язкові елементи. До них відносяться:суб`єкт податку або платник — особа, на яку законом покладено обов`язок сплачувати податок;об`єкт податку — доход або майно, з якого нараховується податок (заробітна плата, прибуток, майно, цінні папери і т.п.);джерело податку — дохід, за рахунок якого сплачується податок;ставка податку — розмір податку, який припадає на одиницю оподаткування (грошова одиниця доходу, одиниця земельної площі і т.п.). Функції податків:фіскальна регулююча контрольна. Фіскальна функція — є найважливішою, оскільки згідно з цією функцією податки виконують своє головне призначення — наповнення дохідної частини бюджету, доходів держави для задоволення потреб суспільства. Основна ознака цієї функції — її стабільність, що дозволяє формувати надходження податків до бюджету на постійній, стабільній засаді. Регулююча функція — виявляється в наданні пільг з оподаткування окремим галузям та виробникам, враховуючи їхні перспективи, діяльність, рівень прибутковості та інше. Контрольна функція — забезпечує нагляд та контроль за своєчасністю, повнотою сплати податків платниками в Україні.

2. Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Платниками збору є суб’єкти господарювання які проводять такі види господарської діяльності:1.торговельна діял. у пунктах продажу товарів.2.діял.з надання платних послуг за переліком визначеним КМУ.3.торгівля готівковими валютними цінностями у пунктах продажу іноземної валюти.4.діялюу сфері розваг(крім державних лотерей). Платниками збору з придбання торгового патенту провадиться: *торговельна діяльність суб’єктів господарювання які реалізують:1.товари повсякденного вжитку,продукти харчування;2.виключно товари військової атрибутики. *торговельна діяльність СГД,які здійснюють продаж періодичних видань друкованих засобів масової інформації. *торговельна діяльність виключно з використанням таких видів:насіння та посадковий матеріал овочевих,баштанних,кормових культур. *торговельна діяльність виключно з використанням товарів вітчизняного виробництва:1.поштові марки,листівки,коробки,ящики.2.готові лікарські засоби,вітаміни для населення.3.термометри та індивідуальні діагностичні прилади.4.зубні пасти порошки,косметичні серветки.5.вугілля,вугільні брикети,паливо пічне побутове. Не є платниками збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг є: 1.аптеки що перебувають в державній та комунальній власності.2.фізичні особи підприємці які провадять торговельну діяльність у межах ринків усіх форм власності.3. фізичні особи підприємці які сплачують державне мито за нотаріальне посвідчення договорів.3.субєкти господарювання утворені громадським організаціями інвалідів.4.субєкти господарювання що реалізують продукцію власного виробництва фізичним особам які перебувають з ними у трудових відносинах. Розмір збору за провадження торговельної діяльності з надання платних послуг на календарний місяць встанов.у відповідному розмірі від мінімальної з/п на 1 січня календарного року. Розмір збору за впровадження торг.діял. із придбанням пільгового торгового патенту у розмірі 0,05 розміру мінімальної з/п. Розмір збору за здійснення торгівлі валютними цінностями становить 1,2 мінімальної з/п.

БІЛЕТ № 2

1.Класифікація податків. Характеристика принципів оподаткування передбачених ПКУ. 1.Залежно від бюджетного устрою держави. 2.За формою оподаткування розрізняють прямі і непрямі податки.Прямі податки встановлюються безпосередньо щодо платників, їх розмір прямо залежить від масштабів об’єкта оподаткування. Непрямі податки встановлюються в цінах товарів і послуг, а їх розмір для окремого платника прямо не залежить від його доходів.

3.Залежно від рівня державних структур, які встановлюють податки, вони поділяються на загальнодержавні і місцеві. - загальнодержавні податки і збори — обов'язкові платежі, що встановлюють найвищі органи влади в державі (ПДВ, акцизний збір, податок на прибуток тощо);— місцеві податки та збори — обов'язкові платежі, які встановлюють місцеві органи влади; (комунальний податок, податок на рекламу, ринковий збір тощо);4За економічним змістом об’єкта оподаткування: податок на доходи, податки на споживання, податок на майно. 5За способом стягнення розрізняють два види податків - розкладні і окладні. Розкладні податки встановлюються в загальній сумі відповідно до потреб в доходах, а потім цю суму розкладають (розподіляють) по окремих територіальних одиницях або платниках. Окладні податки передбачають установлення спочатку ставок для всіх платників, а відтак розмір податку для кожного платника залежить від розмірів його бази оподаткування. Залежно від методу встановлення ставок. Прогресивні податки, що передбачають зростання податкової ставки при збільшенні об'єкта оподаткування регресивні податки, що передбачають зменшення податкової ставки при збільшенні об'єкта оподаткування пропорційні податки, які мають єдині ставки, що не залежать від розміру об'єкта оподаткування.

2.Шляхи вдосконалення податкової системи України. Оцінюючи стан податкових відносин в Україні можна сказати,що основними вадами податкової системи є її надмірна фіскальна спрямованість та нерівномірний розподіл податкового навантаження, спричинений масштабними ухиленнями від сплати податків. Окремою проблемою є податкові пільги. Податкові пільги часто перетворюються на ухилення від податків, які здійснюються шляхом штучного банкрутства;фальсифікації документів. Для розв'язання зазначених проблем доцільно вжити заходи, які могли б удосконалити систему оподаткування. Зменшити податкове навантаження: а) зменшення податку на прибуток підприємств. б) спрощення вимог до амортизації активів підприємств стимулює тим самим інвестиційну діяльність; в) зменшення ставки ПДВ розширює базу оподаткування за умови скасування всіх пільг. При скасуванні лише деяких пільг з ПДВ ставку податку можна було б негайно зменшити до 16% без будь-яких втрат доходу. Податкову систему країни треба змінювати таким чином, щоб більш враховувались економічні інтереси обох сторін - держави і платників податків, а також усувалась зацікавленість платників в податкових незаконних ухиляннях.

 

БІЛЕТ № 3

1. Податкова система — це сукупність загальнодержавних та місцевих податків і зборів, що справляються у встановленому податковим законодавством порядку. Складається з прямих і непрямих податків. Прямі встановлюються безпосередньо на дохід або власність платника податків, непрямі включаються у вигляді надбавки до ціни товару і сплачуються споживачем.Виходячи із сутності податку як категорії, можна визначити 2 функції даного поняття:1) фіскальна – з допомогою податків формуються фінансові ресурси держави Об’єктивне існування податків як основного джерела доходів передбачає: а) надходження їх рівномірно в календарному розрізі (рівнонапруженість);б) стабільність надходження;в) податки повинні рівномірно надходити по всіх територіальних рівнях;2) розподільчо-регулююча. Сутність даної функції в тому, що процес стягнення податку обов’язково означає розподіл певного явища чи процесу між податкоплатником та державою. Причому стягнення податку призводить до скорочення реальних об’єктів оподаткування для конкретних платників податку.Податкова система повинна відповідати таким вимогам 1.економічна ефективність 2.адміністративна простота і гнучкість 3.політична відповідальність і справедливіст. Особливості податкової системи України 1.Цілісність існування податкової системи порушується внаслідок співіснування в ній двох підсистем оподаткування - стандарт ної та спрощеної. 2. Податкова система характеризується фіскальною спрямованіс тю, що спричиняє більшість змін у податковому законодавстві3.Нормативно-правова база оподаткування. Податкова політика — це діяльність держави у сфері встановлення і стягнення податків. Саме через податкову політику держави відбувається становлення і розвиток податкової системи держави. Основними принципами податкової політики є фіскальна і економічна ефективність, соціальна справедливість. Основні положення:Обов*язковість, стимулювання підприємницької діяльності,Рівнозначність і пропорційність справляння податків зж юр.осіб, рівномірність сплати, соціальна справедливість,компетенція, недопущенність будь-яких проявів податкової дискримінації.

2. Державне мито –плата яка справляється за вчинення юридичних дій та за видачу документів юридичного значення уповноваженими на це органами. Ставки:від 0.3 до 5%, Держ. Мито справляється з: 1.Позовних заяв,2.Заяв,3.сакційних скарг та рішень судів, 4. За реєстрацію актів громадського стану,5.заявок кредиторів, що подаються до арбітражних судів,6.за прописку громадян або реєстрацію по місцю проживання. Пільги щодо ДМ: органами соц.. страхування(за позовами про стягнення з особи, що заподіяла шкоду суми допомого і пенсій)*позивачі за позовами про відшкодування матеріальних збитків,*громадяни – за видачу або за свідчення правильності клпій документів необхідних для призначення або одержання державних допомог.(інваліди 1 і 2 групи).Порядок сплати ДМ:- у гривнях: Готівкою, митними марками,шляхом перерахування з рахунку платника в кредитній установі, - в іноземній валюті: з позовів, що подаються до суду та господарського суду в іноземній валюті., за дії та операції в іноземній валюті. ДМ сплачується до місцевих органів самоврядування.

 

БІЛЕТ № 4

1. ЗУ „Про державний бюджет України на поточний рік”.

Державний бюджет України — план утворення і використання фінансових ресурсів для забезпечення функцій, що здійснюються органами державної влади України, органами влади Автономної Республіки Крим та місцевими Радами народних депутатів. Даний закон:Визначає доходи Державного бюджету України на 2012 рік у тому числі доходи загального фонду Державного бюджету України.Затверджує видатки Державного бюджету України на 2012 рік у тому числі видатки загального фонду Державного бюджету України. Затверджує на 2012 рік:повернення кредитів до Державного бюджету України у тому числі повернення кредитів до загального фонду Державного бюджету України. надання кредитів з Державного бюджету України у тому числі надання кредитів із загального фонду Державного бюджету України. У законі також зазначається що є джерелами формування спеціального фонду Державного бюджету України на 2012 рік у частині доходів (акцизний податок,ввізне мито,надходження від реалізації матеріальних цінностей державного резерву) ДБУ скл. Із загального та спеціального фондів, із яких направляються кошти на потреби держави.

2. Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства регламентується Законом України, який набрав чинності з 1 лиши 1999 року і діє до 31 грудня 2014 року.Платниками збору є: 1)суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торгівельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. 2) виробники алкогольних напоїв та пива лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам (у разі постачання такої продукції суб'єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства). 3)суб'єкти підприємницької діяльності, які отримують на свій рахунок кошти або інші види компенсації за продаж цієї продукції у разі реалізації алкогольних напоїв із пива за договорами комісії.Об'єктом оподаткування збором є виручка - товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування. Платники сплачують збір на спеціальний рахунок Державного казначейства України щомісяця у строки, визначені законом для місячного звітного періоду. Ставка збору на розвиток виноградарства, садівництва і хм елярства становить 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування.

БІЛЕТ № 5

1. ПДВ — непрямий вид податку, що належить до категорії універсальних акцизів тобто характеризується широкою базою та єдиною ставкою оподаткування. Він сплачується на кожній стадії просування товару від виробника до споживача і вкючається в ціну товару. Платники ПДВ:*будь-яка особа, що провадить господарську діяльність і реєструється за своїм добровільним рішенням*будь-яка особа, що зареєстрована або підлягає реєстрації як платник податку;*будь-яка особа, що ввозить товари на митну територію України в обсягах, які підлягають оподаткуванню,* особа, що веде облік результатів діяльності за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи; Об’єктом оподаткування є операції платників податку з:а) постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території Україниб) постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України ввезення товарів (супутніх послуг) на митну територію України в митному режимі імпорту,Існує дві можливих ставки оподаткування — звичайна (17 відсотків) і нульова (відповідно, нуль відсотків).Нульова ставка оподаткування застосовується щодо:*експортованих товарів та супутніх експорту послуг;*поставок для заправки або постачання морських (океанських) суден, що використовуються для діяльності, здійснюваної за межами територіальних вод України;*поставок для заправки або постачання повітряних суден, що виконують міжнародні рейси для навігаційної діяльності чи перевезення пасажирів або вантажів за плату;*поставок для заправки або постачання космічних кораблів;*поставок товарів і послуг магазинами роздрібної торгівлі, що перебувають в митній зоні (безмитними);*послуг з перевезення пасажирів чи вантажів з митної території України за кордон.Звітним (податковим) періодом є один календарний місяць,Податкова декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Інтеграція подтк. системи Укр. до вимог Європейського союзу.

На разі гармонізація ПСУ, щодо вимого ЄС обумовлюється стратегічною спрямованістю Укр. На трансформацію ПСУ задля підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Метою гармонізації ПС є її вдосконалення, що буде відповідати принципам і стандартам ЄС,сприянню сталому економічному зростанню, прискорення розвитку національних конкурентних переваг з урахуванням світового досвіду, забезпечення достатності сукупних податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів та держ. Цільових фондів Укр. Тривалий час знаходиться в стані економічної кризи, яка характеризується спадом виробництва, зростанюм внутрішнього і зовнішнього боргу, збільшення заборгованості держави по соціальним виплатам і зарплаті в економіці. Досі НБУ не вдається зупинити інфляцію до меж, які б сприяли виходу економіки України з кризи, всі ці явища негативно впливають на стан внутрішнього ринку Укр. І підривають конкурентоздатність українських товарів на світовому ринку.

 

БІЛЕТ № 6

1. Податкова політика — це діяльність держави у сфері встановлення і стягнення податків. Саме через податкову політику держави відбувається становлення і розвиток податкової системи держави. Основними принципами податкової політики є фіскальна і економічна ефективність, соціальна справедливість. Податкова політика повинна забезпечити вирішення завдання.— це встановлення оптимальних податків, які не стримуватимуть розвиток підприємництва,— забезпечити надходження до бюджету коштів, достатніх для задоволення державних потреб. Основні положення системи оподаткування України можуть будуватися на таких засадах: 1.Стимулювання виробничої діяльності та інвестиційної активності – введення пільг щодо оподаткування прибутку спрямованого на розвиток виробництва.2.Обовязковість впровадження норм щодо сплати податків визначених на підприємстві достовірних даних про об’єкти оподаткування за звітний період. 3.Рівнозначності й пропорційності. 4.Рівності недопущення проявів податкової дискримінації, стабільності, компетенції, єдиного підходу.

2. Туристичний збір -це місцевий збір кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету і використ.для розвитку туристичної і курортної інфраструктури.Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-риторіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов'язанням залишити місце перебування в зазначений строк. Справляння туристичного збору здійснюється: а)адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів,гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу;)квартирно-посередницькими організаціями, за договором найму.в)юридичними особами або фізичними особами-підприємцями.Ставкивстанов. у розмірі від 0,5 до 1% до бази справляння збору.Базою справляння є вартість тимчасового проживання без ПДВ. Податкові агенти справляють збір під час надання послу пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суми сплаченого збору окремим рядком у рахунку.Збір сплачується до місцевих бюджетів авансовими внесками до ЗО числа (включно) кожного місяця. Суми нарахованих щомісячних авансових внесківвідображають квартальній податковій декларації. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

 

БІЛЕТ № 7

1. Шляхи вдосконалення податкової системи України. Оцінюючи стан податкових відносин в Україні можна сказати,що основними вадами податкової системи є її надмірна фіскальна спрямованість та нерівномірний розподіл податкового навантаження, спричинений масштабними ухиленнями від сплати податків. Окремою проблемою є податкові пільги. Податкові пільги часто перетворюються на ухилення від податків, які здійснюються шляхом штучного банкрутства;фальсифікації документів. Для розв'язання зазначених проблем доцільно вжити заходи, які могли б удосконалити систему оподаткування. Зменшити податкове навантаження: а) зменшення податку на прибуток підприємств. б) спрощення вимог до амортизації активів підприємств стимулює тим самим інвестиційну діяльність; в) зменшення ставки ПДВ розширює базу оподаткування за умови скасування всіх пільг. При скасуванні лише деяких пільг з ПДВ ставку податку можна було б негайно зменшити до 16% без будь-яких втрат доходу. Податкову систему країни треба змінювати таким чином, щоб більш враховувались економічні інтереси обох сторін - держави і платників податків, а також усувалась зацікавленість платників в податкових незаконних ухиляннях.

2. Державне мито - грошова сума,що стягується у нотаріальних конторах. Платниками держ. мита є фіз.та юр. особи –резиденти і нерезиденти які звертаються до уповноважених органів або посадових осібза вчиненням дії,що мають юр. значення. Державне мито сплачується у грн..(готівка;митні марки;шляхом перерахувань з рах. платника в кредитній установі) та в іноземній. Пільги щодо ДМ: органами соц.. страхування(за позовами про стягнення з особи, що заподіяла шкоду суми допомого і пенсій)*позивачі за позовами про відшкодування матеріальних збитків,*громадяни – за видачу або за свідчення правильності клпій документів необхідних для призначення або одержання державних допомог.(інваліди 1 і 2 групи).Порядок сплати ДМ:- у гривнях: Готівкою, митними марками,шляхом перерахування з рахунку платника в кредитній установі, - в іноземній валюті: з позовів, що подаються до суду та господарського суду в іноземній валюті., за дії та операції в іноземній валюті. ДМ сплачується до місцевих органів самоврядування.

 

БІЛЕТ № 8

1. Податкова система — це сукупність загальнодержавних та місцевих податків і зборів, що справляються у встановленому податковим законодавством порядку. Складається з прямих і непрямих податків. Прямі встановлюються безпосередньо на дохід або власність платника податків, непрямі включаються у вигляді надбавки до ціни товару і сплачуються споживачем.Виходячи із сутності податку як категорії, можна визначити 2 функції даного поняття:1) фіскальна – з допомогою податків формуються фінансові ресурси держави Об’єктивне існування податків як основного джерела доходів передбачає: а) надходження їх рівномірно в календарному розрізі (рівнонапруженість);б) стабільність надходження;в) податки повинні рівномірно надходити по всіх територіальних рівнях;2) розподільчо-регулююча. Сутність даної функції в тому, що процес стягнення податку обов’язково означає розподіл певного явища чи процесу між податкоплатником та державою. Причому стягнення податку призводить до скорочення реальних об’єктів оподаткування для конкретних платників податку. Податкова система повинна відповідати таким вимогам 1.економічна ефективність 2.адміністративна простота і гнучкість 3.політична відповідальність і справедливість. Особливості податкової системи України 1.Цілісність існування податкової системи порушується внаслідок співіснування в ній двох підсистем оподаткування - стандарт ної та спрощеної. 2.Податкова система характеризується фіскальною спрямованіс тю, що спричиняє більшість змін у податковому законодавстві3.Нормативно-правова база оподаткування. Податкова політика — це діяльність держави у сфері встановлення і стягнення податків. Саме через податкову політику держави відбувається становлення і розвиток податкової системи держави. Основними принципами податкової політики є фіскальна і економічна ефективність, соціальна справедливість. Основні положення: Обов*язковість, стимулювання підприємницької діяльності,Рівнозначність і пропорційність справляння податків зж юр.осіб, рівномірність сплати, соціальна справедливість,компетенція, недопущенність будь-яких проявів податкової дискримінації.

2. ПДВ —непрямий вид податку, що належить до категорії універсальних акцизів тобто характеризується широкою базою та єдиною ставкою оподаткування. Він сплачується на кожній стадії просування товару від виробника до споживача і вкючається в ціну товару.

Ставки ПДВ встановлюються від бази оподаткування в таких розмірах: а)20(17% з 2014р);б)0%. Ставка 20% э основною.Податок становить 20% бази оподаткування та додається до ціни товарів,послуг. За 0% оподаткування операції з: - експорту товарів (супутніх послуг),якщо їх експорт підтверджений митною декларацією,оформленою відповідно до вимог митного законодавства;- постачання товарів:а) для заправки або забезпечення морських суден;б) для заправки або забезпечення повітряних суден;в) для заправки або забезпечення космічних кораблів;г) для заправки або забезпечення наземного військового транспорту чи іншого спеціального контингенту Збройних Сил України.

 

БІЛЕТ № 9

1. Державна податкова служба України — центральний орган виконавчої влади, що очолює систему органів державної податкової служби України. Державну податкову службу України очолює Голова Державної податкової служби України. С-ма органів ДПС України склад з: а)держ. подат. адмін.. Укр.;б)Держ подат.адмін. в АРК,областях, м.Києва та Севастополя.Державна податкова служба України здійснює такі функції: *здійсненням контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків та зборів * видає у випадках, передбачених законом, нормативно-правові акти* подає органам державної податкової служби методичну і практичну допомогу в організації роботи* вносить пропозиції та розробляє проекти міжнародних договорів стосовно оподаткування;* організовує у межах своїх повноважень роботу щодо забезпечення охорони державної таємниці в органах державної податкової служби.* вносить в установленому порядку пропозиції щодо вдосконалення податкового законодавства; Податкова міліція України — спеціальні підрозділи, які займаються боротьбою з податковими правопорушеннями. Податкова міліція діє у складі відповідних органів державної податкової служби і здійснює контроль за додержанням податкового законодавства України. До її повноважень належать: запобігання злочинів, їх розкриття і розслідування у сфері податкового законодавства*розшук платників, які ухиляються від сплати податків, інших платежів*запобігання корупції в органах державної податкової служби та виявлення її законів*забезпечення безпеки діяльності працівників органів державної податкової служби.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)