АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відомчий к-ль – це к-ль, який проводиться працівниками відомства на підпорядкованих п-вах одного власника

Читайте также:
  1. III. Интервью международного тренера
  2. V2: Патофизиология углеводного обмена
  3. XVIII ст., з одного боку, - століття, в якому Україна втратила політичну автономію, а з іншого, відбувся розквіт української культури, яка йшла в ногу з Європою.
  4. Аналітична математична модель поверхні (підводного аппарата)
  5. Безводного хлористого алюминия.
  6. Биография Пьера Бурдье как одного из крупнейших социологов современности.
  7. Біорізноманіття як об’єкт уваги міжнародного співтовариства.
  8. В Конституції України принципів народного суверенітету і розподілу державної влади
  9. В якій відповіді правильно названий спеціальний суб'єкт одного із злочинів проти виборчих прав громадян?
  10. В) Международного разделения труда и специализации производства и интеграции хозяйственных процессов
  11. В) Размышления над жизнеописанием благородного Пророка.
  12. В)система взаимообусловленных социальных действий, при которой действия одного социального субъекта являются одновременно причиной и следствием ответных действий других.

Абстрагування – прийом відволікання. При цьому методом абстракції переходять від конкретних об»єктів до загальних понять і законів розвитку.

Акт комплексної ревізії – це документ, який стверджує факт проведення ревізії посадовими особами, а також відображає результати контролю щодо наслідків окремих господарських операцій чи діяльності підприємства в цілому, виявлені недоліки в госп-нні та додержання НПА.

Аналіз - це прийом дослідження, який включає вивчення предмета уявним або практичним розчленуванням його на складові об’єкти (частини об’єкта, його ознаки, властивості, відносини). Кожному із виділених частин аналізують окремо в межах одного цілого (комплексна реал-я вир-ї і фінансово-госп-ї д-ті об’єднання та ін.)

Аналітичне групування недоліків – складання відомостей, таблиць, узагальнення однорідних недоліків, виявлених у процесі аудиту, за допомогою таких методичних прийомів як економ. аналіз, стат. розрахунки, ек.– мат. методи.

Аналітичні контрольні процедури – це розчленування об´єкта контролю на складові елементи і дослідження їх із застосуванням спеціальних методик. Так аналізують виконання дер-го замовлення з випуску найважливіших видів прод-ї в асортименті; проводять технологічний і хіміколабораторний контроль якості виробів тощо.

Аудит фінансової звітності – це встановлення достовірності, відображення у звітності рез-тів фінансово-господарської діяльності п-в і встановлення правильності розрахунків показників.

Аудиторська відповідальність виникає за неправильний висновок, складений навмисно з власних корислевих цілей або інших причин. Відповідальність ревізора передбачається договором з замовником або чинним законодавством і НПА.

Аудиторський висновок – це офіційний документ, засвідчений підписом та печаткою аудитора(аудиторської фірми), який складається у встановленому порядку за наслідками проведення аудиту і містить в собі висновок стосовно достовірності звітності, повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам б/о ФГД

В акті ревізії не слід: - висловлювати особисті висновки та зауваження щодо керівників ревізованого підпр-ва; * давати оцінку роботи під-ва в цілому, його підрозділів, служб; * застосовувати такі терміни, як “антидержавна практика”, “злочини діяльність”, “безвідповідальне відношення”, “розкрадання” та ін.

Вибіркове спостереження – використовують для для встановлення достовірності показників усієї сукупності на основі обстеження лише деякої частини. Цей метод забезпечує одержання репрезентативних даних. Суцільне спостереження передбачає вивчення усієї сукупності.

Вибіркові ревізії – конкретизують періоди і об´єкти контролю, вибрані для перевірки окремих видів ресурсів, госп-х процесів або операцій.

Види аудиторських висновків – а)безумовно позитивний (типові формування думки аудитора - задовольняє вимоги, дає достовірне й дійсне уявлення); б) умовно-позитивний або нефундаментальна невпевненість (за винятком згаданих обмежень);в) відмова у висновку (неможливо на підставі наведених аргументів оформлювати думку про стан справ); г) негативний висновок (не задовольняє вимогам, перекручує дійсний стан справ, суперечить).

Виникнення неякісної інформації пов’язане з наступними ф-ми - а) фактори викор-ня недоліків програмного забезп-ня (розмноження та поглиблення помилки; випущення частини операції;помилкове виключення операції; незаплановані помилки; слабке врахування потреб користувачів, недостатній захист інф-ції); б) фактори особливостей обробки інф-ції (неможливість передбачення проблем, відсутність документів,що легко читаються, складність встановлення джерел проблем, підвищення вимог до повноти первиної інф-ції, що вводиться людиною); в)орган-ні фактори (неможл викор-ня ручних методів контролю, необх-ть розробки спец-х методів к-лю, відсутність відповід-ті за контроль інф-ції, втрата записів до введення в ПЕОМ і після введенння); фактори впливу людини (можливість втручання людини в процесі обробки інф-ції, можл-ть коригування вхідних даних, що вводяться, можл-ть коректування рез-ту).

Відмінність між аудитом та ревізією за практичними задачами – задача аудита (поліпшення фінан стану клієнта, залучення пасивів, допомога та надання консультацій клієнту); ревізії (зберігання активів, припинення і профілактика зловживань).

Відмінність аудиту від ревізії за ознаками мети: аудит – висловлення думки з приводу достовірності бузг-ї звіт-ті, надання послуг, допомога, співробітництво з клієнтом; ревізія – виявлення недоліків з ціллю їх усунення і покарання винних.

Відомчий к-ль – це к-ль, який проводиться працівниками відомства на підпорядкованих п-вах одного власника.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)