АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Корекція води – не обов’язково тільки при втратах (спека, гіпертермія, задишка)

Читайте также:
  1. Unlimiled -тільки для ocifi, які виїжджають до Італії
  2. Види загальнообов’язкового державного соціального страхування
  3. Державні запозичення можуть здійснюватись тільки тоді, коли вичерпані інші джерела формування доходів держави або коли доцільно обмежити рівень оподаткування.
  4. Наука криміналістика і судово-експертні установи в Україні по справжньому почали створюватись тільки після скасування старих судових установ.
  5. При сплаті організаційного внеску необхідно обов’язково вказати Прізвище, Ім’я, По батькові учасника конференції.
  6. При сплаті організаційного внеску необхідно обов’язково вказати прізвище, ім’я, по батькові учасника конференції.

Соки – з 3-4 місяців, не раніше. Вітамінна цінність 1-2 крапель соку незначна, на фоні транзиторної ферментативної недостатності у немовлят – можуть виникнути диспепсичні розлади. В 1 півріччі – до 50 мл на добу, у 2 – до 100 мл. Соки цитрусових, суничні соки – обережно – облігатні алергени. Соки з тропічних та екзотичних рослин – не раніше, ніж з 6-7 місяців. Вишневий, сливовий, персиковий соки– не раніше 8 міс. Раніше можна банановий, моркв’яний яблучний.

Мінеральна корекція – овочеві відвари, призначення препаратів кальцію, мультвітамінних та мультимікроелементних препаратів.

Корекція білка – сир, жовток з 6-7 місяців.

Коли дитинi виповнюється 4,5-5 мiсяцiв молоко матерi, незалежно вiд кiлькостi, вже не може задовольняти всiх потреб органiзму, який росте. Тому в цьому вiцi всiм здоровим дiтям вводять прикорм.

ОБГРУНТУВАННЯ. 1. ЗАДАЧА. Калорійна потреба від народження до 3 міс. складає 125 ккал/кг; з 3 до 6 міс. – 120-115 ккал/кг; з 6 до 9 міс. - 110 ккал/кг; з 9 до 12 міс. - 100 ккал/кг. 2. В 5 місяці кислотність

Прикорм – це новий продукт, який повністю замінює одне грудне годування. Раніше – з 4.5 місяців, тепер з 5-6 місяців при достатній кількості молока у матері

Прикорм вводять для поступового переходу вiд грудного вигодовування до загального харчування. Його призначає лiкар. Перехiд на бiльш густу їжу є своєрiдним рубежем у життi немовляти. Щоб успiшно подолати його, матерям слiд запам'ятати i виконувати такі правила:

Перше пiдгодовування (прикорм) дитина не повинна одержувати в повному обсязi. Спочатку необхiдно дати їй тiльки 1-2 чайнi ложки прикорму i лише поступово збiльшувати його кiлькiсть, додаючи щодня по 3-4 чайнi ложки. Через 7-10 днiв дитина може одержувати вперше повну порцiю додатковоi їжi, тобто 150-180 г.

Поки дитина одержує прикорм не в повному обсязi, слiд давати Їй спочатку цi продукти, а пiсля того догодовувати груддю. Iз збiльшенням порцiї прикорму поступово виключається одне годування груддю. 3. Найкраще перший прикорм давати в обiд, на тpетє годування, але якщо працюючiй матерi зручнiший iнший час, то вводити його слiд у тi години, коли вона перебуває на службi i не може через це годувати дитину груддю.

Якщо дитина захворiла на момент призначення пiдгодовування, то з введенням його слiд почекати до дозволу лiкаря.

Другий прикорм можна розпочинати через 2-3 тижнi пiсля першого, тобто тодi, коли органiзм дитини достатньою мiрою призвичаїться до пiдгодовування. Не можна одночасно вводити двi новi страви.

До будь якого нового виду їжi привчати дитину слiд поступово.

Прикорм повинен бути гомогенiзований, не викликати затруднення при ковтаннi.

Кiлькiсть їжi на один прийом повинна вiдповiдати вiковiй потребi (з 6 мiс. до 1 року приблизно 180-200 г). Калорiйнiсть пiдвищують за рахунок концентрацiї харчових iнгредiєнтiв, особливо вводити тi з них, котрих вiдносно мало в грудному молоцi (бiлки, солi залiза, фосфору, кальцiю).


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)