АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Харчові додатки – це продукти, які суттєво не змінюють загальний об’єм та енергетичну цінність їжі, але задовольняють потреби дитини в тих компонентах, яких не вистачає

Читайте также:
  1. Анализ поведения потребителей на рынке
  2. Б. индивидов и групп индивидов как потребителей, а также осуществляющих предпринимательскую деятельность
  3. Билет №53.Модели потребительского поведения.
  4. В) она используется для расчета индекса потребительских цен.
  5. В-третьих, международная торговля способствует конкуренции на внутренних рынках и позволяет потребителям покупать самые разнообразные товары со всего мира по разумным ценам.
  6. Виды потребительской тары
  7. Визначення об’єму тіла або його частини
  8. Визначення потреби в оборотному капіталі (нормування оборотних коштів).
  9. Государственная защита прав потребителей
  10. ДОДАТКИ
  11. Економічні потреби суспільства, їх суть та структура
  12. Європейські інституції, які реалізовують енергетичну політику.

МОЗ УКРАїНИ

ІФДМА

КАФЕДРА ГОСПІТАЛЬНОЇ ПЕДІАТРІЇ

 

 

ЗАВ. КАФЕДРОЮ: професор Волосянко А.Б.

 

 

Реферат на тему:

“Вигодовування немовлят”

 

підготував: СТУДЕНТ V КУРСУ 1 ГРУПИ

Білик І.В.

 

М. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

-2004 р.-

ПЛАН

Визначення поняття “Корекція харчування”.

Харчові додатки, строки введення.

Визначення поняття прикорм.

Види прикорму, терміни введення.

Техніка проведення прикорму.

Техніка грудного вигодовування.

Особливості вигодовування новонароджених і недоношених дітей.

На попередній лекції були представлені переваги грудного молока, які не викликають сумніву. Це пластичні, енергетичні, імунобіологічні та лікувальні його функції. Однак разом з тим виникає ряд проблем, які потребують розв’язання. Безумовно, склад молока залежить від харчування матері не тільки в період вагітності, але й до зачаття дитини. За нашими даними опитування матерів встановлено, що тільки 53% матерів вважають харчування під час вагітності добрим.

Значний вплив на якість молока має стан здоров’я матері. В даний час уже є роботи, які доводять, що халецистопатії вагітних перешкоджають адекватному накопиченню ессенціальних жирних кислот в організмі і, отже, не поступають в достатній кількості в організм дитини. В результаті це негативно впливає на потенціал інтелектуального розвитку дитини. Встановлено також, що дефіцит окремих нутрієнтів в організмі вагітної може мати тератогенний вплив на плід.

Так, дефіцит фолієвої кислоти, віт. В12., аскорбінової кислоти, рибофлавіну сприяє розвитку аномалій формування нервової трубки.., головного мозку. Мультивітамінні дотації вагітній жінці в декілька раз зменшують ризик онкологічних захворювань у дитини. Моніторинг харчування вагітної жінки – одне з найважливіших завдань сучасної педіатрії.

Ще одна важлива проблема, пов’язана з екологією - це токсична контамінація грудного молока, при якій грудне молоко може нанести навіть шкоду. Перші спроби дослідження мікро елементного складу молока проводяться під контролем МАГАТЕ, але широкого розповсюдження вони ше не мають.

Корекція хАрчування – це поповнення окремих харчових інгредієнтів у дітей грудного віку. Сучасна концепція раціонального вигодовування дітей першого року життя передбачає призначення корекції харчування у вигляді харчових додатків у більш пізні строки, що необхідно знати лікарю.

Харчові додатки – це продукти, які суттєво не змінюють загальний об’єм та енергетичну цінність їжі, але задовольняють потреби дитини в тих компонентах, яких не вистачає.

Проводиться:

· Корекція води;

· Корекція вітамінів;

· Корекція мінеральних речовин;

· Корекція білка;

· Корекція ліпідів;

· Раніше проводилась корекція вуглеводів, тепер не проводиться.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)