АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Білет № 14Довед,що спостереж.є нафефективн. мет.пізн природ

Читайте также:
  1. Білет № 14
  2. Білет № 16. Обгрунтуйте розповідь учителя, як метод формування природничих знань
  3. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 1
  4. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 11
  5. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 12
  6. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 13
  7. Екзаменаційний білет № 15
  8. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 16
  9. Екзаменаційний білет № 16
  10. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 19
  11. ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 29

З ранн. дитинст. у повсякд. житті діти зустріч. з багатьма явищ. і предм. природ.

Проте в них не розв. увага і спостережл, діти не розум. знач. природи в житті люд. Це призвод. до зневажл. ставл. до прир, до неправ. розум. предм. і явищ, а деякі об'єкти виклик. навіть огиду. Отже, з перших днів перебув. дітей у школі вч. повин. допомаг. дітям пізнав. навколиш. середов, навч. любити й оберіг. прир, формув матеріаліст.світогл, навч. розум. красу прир, розвив. лог.мисл. Досягти мети можна тільки завдяк організ.систематич. спостер. за предм і явищ.прир.під керівн. учит.

З перш. днів занять у школі вч. повин. організув. системат, цілеспрямов спостереж. за погодою, сезон.змінами в росл, тварин. світі та в праці людей. На спостер. не відвод.навч. год, вч.планує цю роботу щоденно. Основні дані спостер. уч. фікс. у щоден, а чергов. заготов. в класн. календар природ. і праці людей. Самост. спостереж. уч. залиш. без уваги і контр. вч.не можна.На одному з перш. урок.учит. в бесіді виявл. ступінь розв. спостережл. у дітей. Учні розповід, що зони бач. влітку в лісі, у саду, на луках, у полі, на річці або морі, що бач. на вул, йдучи до школи і додому.Здебільш. діти бачать не все, що відбув. або знаход. навкол. них. Одне з перш. завд. уч. — розв. спостережл. і довільну уваг. уч, навч не тільки бачити, а й уміти розпов. побачене.У II класі спостереж. стають різноманітн. Учні вч. аналізув. дані своїх спостер, підбив.підсум., виявл. причинні зв'язки між явищ. прир. У II класі діти не тільки спостеріг. за прац. люд. на полях, а й самі прац на ділянках, стежать за розвитк. посадж. рос.. У III—IV класах спостереж. за природ. поглибля: учні почин користув. деякими прилад.

У IV класі учні систематичн. ведуть спостер. за погод. Вони відміч. стан неба, опади, темпер. повітря і напрям. вітру. Для цього діти повинні навчат. користув. компасом, флюгером.

Спостер. за неж.прир. треба поєднув. з спостереж. за змінами в росл. і тварин.світі, а також зверт. увагу на тісний природн. взаємозв'яз. між жив. і нежив. природ. Напр, з приход. весни Сонце піднім. над горизонт. вище, день стає довш, тепліш. повітр, тане сніг, прогрів. грунт, пробудж. росл. і комахи, які живл. рослин.. Пробудж. комах зумовл. приліт птахів, які ними живл., пробудж. й інші твар. (жаби, ящір, їжак. та ін.). Праця людей також залеж. від погод. умов і має сезон. характ. —сівба почин. тільки тоді, коли грунт прогрів. до відповідн.температ.Можна зроб. висн., що спостереж. є найефективн. мет. пізн. природ. учн..

Білет №15. Фенолог. спостереж.. Спостереж.за нежив.природ.треба поєднув.із спостереж.за змінами в росл. і твар. світі, а також зверт.увагу на тісн.прир.взаємозв між живою і не.жив. природою. Фен.спостер. базуються на вивч. сез.змін,в живій та нежив. природі провод. відповідн. до пір року. Фен.спост.доцільн. вести якомога частіше, особлив.навесні, коли пробудж. і ожив. природа, найкраще в першій полов. дня, в час, коли розцвітає більш. росл, а твар. найб. життєдіяльні та активні. Особлив. фен.спост.: 1. базується на вивч. сезон.змін в жив. та нежив. прир. 2. провод.відповідно до пір року. 3. сприйняття природи різними орган. чуття. 4. розум. взаємозв. у прир.В держ.станд. в розділі "Методи пізнан. природи" є вимоги: а) встановл. спостер. за предм. та явищ. прир. та їх змінами. б) фіксув. результ. спостереж..

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)