АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Курсова робота

Читайте также:
  1. Архітектура та робота ОС Windows Linux
  2. АУДИТОРНА РОБОТА
  3. АУДИТОРНА РОБОТА
  4. Геодезичний контроль за будівельними роботами
  5. График подписывается заведующим кафедрой, по которой выполняется курсовая и доводится до сведения студентов их руководителем.
  6. Енергія та робота річок
  7. І. Робота над поняттями (дефініціями).
  8. ІІ. Робота з класом.
  9. Індивідуальна робота
  10. Індивідуальна робота ЗФН - 49 годин
  11. ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА СТУДЕНТІВ
  12. КОМПЛЕКСНА КОНТРОЛЬНА РОБОТА

З дисципліни: «Теоретичні основи товарознавства»

за темою: «Визначення якості клейковини у борошні різних видів»

 

Виконав:студент гр. ТЕ-40

товарознавчого факультету _______ Зановяк Олена Іванівна

(підпис) (призвище, ініціали)

Науковий керівник: ____ Ольховська Вікторія Сергіївна

(посада) (підпис) (прізвище, ініціали)

Харків 2011

Зміст

ВСТУП

Розділ 1. Аналітичний огляд літератури.

1.1. Особливості хімічного складу різних видів муки.

1.2. Зміна хімічного складу муки під час її переробки.

1.3. Основні показники якості муки та їх значення.

Висновки з огляду літератури.

Розділ 2. Експериментальна частина.

2.1. Обʼєкт, предмет та методи дослідження. Організація постановки експерименту.

2.2. Аналіз маркування, що представлено на упаковці муки різних видів.

2.3. Визначення якості клейковини у різних видах муки.

2.4. Порівняльна оцінка отриманих результатів.

Висновки та пропозиції.

Список використаних джерел.


ВСТУП

Вирощувати і розмелювати борошно людина почала в глибокій старовині, і виробництво хліба лежить в основі харчової технології багатьох народів. Традиційно високе споживання хліба складалося в умовах, коли люди відчували великі фізичні навантаження, і їжа була в першу чергу для того, щоб заповнювати витрати енергії. При цьому багато цінних і дефіцитні харчові речовини йшли у відходи (висівки).

Тільки в кінці ХХ ст. сформувалися сучасні уявлення про порівняльну біологічної цінності різних компонентів їжі, про фізіологічну основі харчових потреб людини, про необхідно вводити в щоденний раціон у потрібних кількостях всі найважливіші харчові речовини.

Сучасні уявлення про раціональне харчування увазі постачання людського організму певною кількістю білкових речовин, вуглеводів, жиру, вітамінів і мінеральних сполук.

Розвиток хлібопекарської промисловості здійснюється на базі впровадження нової техніки, прогресивної технології, збільшення вироблення борошна.

Хлібні вироби є одним з основних продуктів харчування людини. У хлібі міститься багато харчові речовини, необхідні людині, серед них білки вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна.[1]

Хліб та інші товари з борошна є основними постачальниками вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. При споживанні 500 г пшеничного хліба з борошна першого або вищого сортів в організм надходить від 21 до 64% добової потреби у життєво необхідних амінокислотах (крім лізину, який у хлібі міститься в недостатній кількості).

Хлібобулочні вироби завжди присутні в раціоні людини. В останні роки зросла потреба в борошні вищих сортів, що йдуть на їх виробництво. У той же час розширилося коло виробників і постачальників цієї продукції на ринок.

Зерновиробники, прагнучи підвищити економічну ефективність від реалізації своєї продукції, все більше віддають перевагу реалізації не самого зерна, а продуктів його переробки, для чого і розвивають міні-цехи з переробки зерна.

Одночасно із зростанням обсягу виробництва необхідно забезпечити подальше підвищення якості сировини та готової продукції.

Ці завдання можуть бути вирішені тільки на основі підвищення ефективності виробництва шляхом вдосконалення технології, модернізації устаткування, впровадження наукових розробок у виробництво. [17]

 

Метою даної курсової роботи є вивчення товароведної характеристики та експертизи якості клейковини у борошні різних видів.

 

Для досягнення поставленої мети необхідно виконати ряд завдань:

- вивчити загальні відомості, хімічний склад різних видів борошна;

- вивчити зміну хімічного складу муки під час її переробки;

- розглянути основні показники якості муки та їх значення.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)