АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правила і порядок виконання віртуальної роботи. Загальний вид устаткування для проведення віртуальної лабораторної роботи при дослідженні процесу витікання рідини через малий круглий отвір і циліндровий

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. C. порядок расчета коэффициента чувствительности «b»
  3. Dress-code: правила официальных мероприятий
  4. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  5. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  6. II. Порядок заполнения Запроса
  7. II. Порядок заполнения Заявления
  8. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  9. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  10. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  11. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  12. II. Порядок проведения оценки качества звучания.

 

Загальний вид устаткування для проведення віртуальної лабораторної роботи при дослідженні процесу витікання рідини через малий круглий отвір і циліндровий насадок зображений на мал. 1.29.

Рис. 1.29. Початковий стан лабораторної установки в роботі № 1.9

 

Червоними кухлями і секторами відмічені кнопки для управління процесами, що відбуваються в цій роботі. При наведенні курсору на будь-який червоний кружок або сектор з'являється пояснюючий напис про те, для чого призначена дана кнопка.

Спочатку необхідно вибрати варіант досліду: перший — із витіканням води через отвір або другий — через насадок, для цього досить кликнути по відповідній кнопці. Потім ви зможете включити насос для підйому води в напірний бак. Далі можна буде відкрити клапан, що закриває отвір або насадок, і спостерігати витікання струменя. У першому варіанті, при витіканні через отвір, необхідно довільно вибрати точку на траєкторії струменя і виміряти її координати відносно початку струменя за допомогою відповідних вимірювальних лінійок Х і Y.

Рівень напору також визначається по координаті Y за допомогою вимірювальної лінійки. При цьому приймається її абсолютне значення — знак мінус відкидається.

Завершивши дії з лінійками Х і Y, можна включити поворот обмежувача струменя вгору і далі, включивши зливний клапан, дочекатися повного заповнення мірного бака і записати відповідне показання віртуального таймера.

Користуватися іншими способами вимірювання часу і даному випадку не можна, оскільки швидкість відтворення SWF-ролика залежить від швидкодії конкретного комп'ютера. Швидкість може істотно змінюватися навіть при зміні масштабу екрану, який також впливає на роботу таймера, от ось чому її показання можуть дуже відрізнятися від реальних. Проте таймер працює абсолютно синхронно з процесом наповнення мірного бака, і тому його показання є в даному випадку цілком достовірними. Як тільки бак наповниться, вода досягне верхнього електричного контакту і зупинить таймер. Саме це показання таймера потрібно внести до елементу t таблиці 2.10.

Об'єм мірного бака рівний 50 літрам, електричні контакти таймера налаштовані саме на такий об'єм. Діаметр отвору не вимірюється, його значення приймається рівним 16 мм.

Для переходу до другого варіанту досліду з насадком необхідно привести лабораторну роботу в початковий стан. Для цього слід натиснути овальну кнопку «Скидання». Далі вибирається другий варіант досліду із витіканням через насадок. Робота повторюється в тій же послідовності. При цьому внутрішній діаметр насадка приймається рівним 14 мм.

Включивши зливний клапан, необхідно дочекатися заповнення мірного бака і записати відповідне показання віртуального таймера.

Всі задані і виміряні величини внесіть до елементів таблиці 1.10 і приступайте до розрахунків.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)