АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ФОРМУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. IV. Формування навчальних умінь та навичок
  3. V. Формування навчальних умінь та навичок.
  4. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  5. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  6. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  7. Авторське право на об'єкти будівельної діяльності. Експертиза будівельного проекту.
  8. Аналіз і компонування інформації для проекту в різному форматі. Презентації майбутнього виробу.
  9. Аналіз проекту на основі комплексної експертизи. Критерії оцінки проектної ефективності
  10. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  11. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  12. Аналітичний розрахунок параметрів пускових газліфтних клапанів

Курсова робота

З дисципліни: «Керування інвестиціями»

На тему: «Оцінка інвестиційного проекту»

Студентка гр. ЦЕПР –10 – 2п ____________________________ Дуднікова К.Є.

(підпис)

 

 

Науковий керівник ________________________________ Хобта В.М.

(підпис)

 

 

Донецьк 2011

№1062. ДНТУ. Инвестиции. Курсов. раб. Оценка инвестиционного проекта Вар.№5. {А.М.}, 11г.

 

 

ЗМІСТ

ВСТУП.. 4

1. ФОРМУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ.. 6

1.1. Сутність інвестиційного проекту. 6

1.2. Формування виробничих показників по проекту. 9

1.3. Обґрунтування джерел фінансування. 14

1.4. Формування платіжних потоків по проекту. 16

1.5. Розрахунок показників економічної ефективності проекту. 18

1.6. Фінансовий план інвестицій. 24

1.7. Класифікація ризиків. 26

1.8. Вимір та урахування впливу ризику. 28

1.9. Визначення гранічних параметрів інвестиційного проекту. 33

2. РОЗРОБКА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ 37

3. РЕКЛАМНИЙ ПРОСПЕКТ. 38

ВИСНОВКИ.. 39

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ.. 41


ВСТУП

Ринкові умови виробничо-господарської діяльності підприємств, що склалися нині в Україні, висувають нові вимоги до обґрунтування інвестиційних проектів, такі, як необхідність проведення маркетингових досліджень, вивчення альтернативних варіантів умов здійснення діяльності тощо. Але і традиційне завдання оцінки ефективності проекту в сучасних умовах повинно вирішуватись з урахуванням нових аспектів мотивації інвестиційної діяльності. Важливим також с отримання інвестором об’єктивної інформації, яка необхідна для прийняття відповідних рішень щодо проведення власної фінансової політики. При оцінці межі рівня ризику інвестора вирішального значення набуває застосування фінансового аналізу, результати якого повинні бути підґрунтям для прийняття відповідних рішень щодо спрямування та визначення обсягів інвестицій, а також застосування як загальних, так і специфічних, фінансових рішень, пов’язаних з управлінням активами суб’єктів господарювання. На обсяг інвестицій у промисловість впливають два головних фактори. По-перше, усталений попит на продукцію первинної переробки з зовнішньоекономічного боку, а по-друге, обмеження кінцевого попиту на внутрішньому ринку, особливо на вироби машинобудування та легкої промисловості. Тому пожвавлення інвестиційної діяльності й відповідні структурні зміни в промисловості вирішальною мірою залежать від тенденцій макроекономічної стабілізації в цілому.

Водночас слід зазначити, що промисловість має значні внутрішні можливості формування інвестицій. Повністю не використані можливості збільшення частки внутрішніх коштів суб’єктів господарювання, змішаного фінансування інвестиційних проектів. Держава сконцентровує обмежені фінансові ресурсі в галузях, які виробляють кінцеву продукцію, мають значний експортний потенціал, забезпечують швидкий оборот капіталу та стабільні бюджетні надходження.

Національне виробництво являє собою безперервний рух індивідуальних капіталів, круговороти яких тісно переплітаються, утворюючи єдину стратегію економічних відносин, що проявляється через ринок, купівлю-продаж товарів. У цю складну мережу взаємодії включається рух як промислового, так і торговельного, банківського і фінансового капіталів. При дослідженні економічного стану країни, регіону або підприємства господарські процеси розглядаються не ізольовано, а в їх тісній взаємодії. Це стосується виробничих процесів, інвестування, експорту та імпорту та ін. В умовах економіки, що спирається на ринкові важелі регулювання, кожне підприємство потенційно являє собою інвестиційний проект або сукупність інвестиційних проектів. Такий проект має бути ретельно обґрунтований, необхідно проаналізувати його сильні та слабкі сторони для представлення потенційним інвестором, а також забезпечити ефективний моніторинг процесу його реалізації. При цьому ключова проблема полягає в інвестиційній привабливості підприємства – доцільності вкладення вільних грошових коштів саме в нього. Тому потенційні інвестори при виборі об’єкту інвестицій керуються результатами як інвестиційного аналізу діяльності підприємства, так і його рейтингового оцінювання. Інвестиційна привабливість підприємства є важливою характеристикою не лише для внутрішнього інвестора, а й для зовнішнього, який має певні інтереси та плани щодо вкладення прямих чи портфельних інвестицій в українські підприємства.

Курсова робота присвячена актуальним підходам до дослідження як теоретичних, так і методологічних основ оцінки ефективності інвестиційних проектів на підприємствах, оцінки їх області ризиків.

Метою курсової роботи є оцінки ефективності інвестиційного проекту підприємства, підвищення обгрунтованності інвестиційних рішень.

Об’єктом дослідження в роботі є робота шахти №12-18.

Запропоновано інвестиційний проект щодо виробництва молочних продуктів на поверхні закриваємої шахти №12-18.

При написанні курсової роботи використовувалися праці вчених-економістів, методика ЄБРР з оцінки ефективності і аналізу ризиків інвестиційних проектів та методика з оцінки ефективності інвестицій, розроблене ЮНІ ДО.

В роботі використані методи системного та факторного аналізу, логічного узагальнення, статистики.

 

ФОРМУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)