АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ

Читайте также:
  1. Вступ Основна частина Висновки ПИТАННЯ-
  2. Гроші, виникнення грошей, історія виникнення грошей
  3. ЕКЗАМЕНАЦІЙНІ ПИТАННЯ
  4. Екологічна стежка: передумови виникнення, історія.
  5. З дисципліни «Історія економіки та економічної думки»
  6. З курсу «Історія України»
  7. ЗАВДАННЯ І ПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ПО ДИСЦИПЛІНІ «ТЕОРІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ»
  8. ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ
  9. Захплююча історія виникнення декупажу
  10. ЗМІСТ ТА ОСНОВНІ ПИТАННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  11. І. Історія адвокатури. Правове становище адвокатури та адвокатська діяльність
  12. Історія

Шелл – «темний коник» у газовидобутку України

Василий Артюшенко, ZN.UA

«Шелл» – це світова група енергетичних і нафтохімічних компаній. В Україні з 1992 року вона веде свою діяльність у напрямках геологорозвідки та видобутку вуглеводнів, поставки природного газу, маркетингу паливно-мастильних матеріалів та експлуатації мережі АЗС.

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ

1 вересня 2011 г «Шелл» і ДК «Укргазвидобування» підписали оновлену угоду про спільну діяльність з метою спільного пошуку і видобутку вуглеводнів, яка передбачає проведення робіт на шести ліцензійних площах загальною площею близько 1300 квадратних кілометрів в Харківській області. Місце розташування об’єкта – в адміністративних межах Первомайського району Харківської області.

24 травня 2012 р компанія «Шелл» була оголошена переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції (УРП) на розробку Юзівської площі (Донецька та Харківська області). Сторонами УРП з розробки Юзівської площі, окрім «Шелл», є Держава Україна (в особі Кабінету Міністрів України) і компанія «Надра Юзівська». Крім УРП, згідно з умовами конкурсу, компанія «Шелл» підписала угоду про спільну операційну діяльність з компанією «Надра Юзівська».

24 січня 2013 року у Давосі в присутності Президента України Віктора Януковича та прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте підписано угоду між компанією Shell та компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі у Харківській і Донецькій областях.
На сьогодні компанія Shell Energy Ukraine, яка займається маркетингом газу, пропонує свої послуги широкому колу споживачів, але вже була замішана в кількох скандалах: не оприлюднення документів і конфлікти з екологічними активістами, які протидіяли видобуванню газу, зацікавленість та втручання «сім’ї» і навіть, переслідування активістів з боку СБУ.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)