АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні типи різьби

Читайте также:
  1. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  2. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  3. Багатозахідні гвинти та різьби
  4. Бази даних. Основні відомості
  5. Визначники та їх основні властивості.
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування
  8. Виникнення економічної теорії та основні етапи розвитку. Сучасні напрямки і школи економічної теорії
  9. Вступ. Основні взаємодії суспільства і природи. Предмет і завдання екології.
  10. Головні розпорядники бюджетних коштів та їх основні функції
  11. ЗМІСТ ТА ОСНОВНІ ПИТАННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  12. Змістовний модуль 2.2 Особливості розвитку ринкового господарства та основні напрямки економічної думки в Україні (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.).

В машинобудуванні застосовують стандартні, циліндричні та конічні різьби різних типів, які відрізняються друг від друга призначенням та параметрами: метрична, дюймова трубна циліндрична, трубна конічна, трапецеїдальна, упорна, кругла та інші. Крок різьби не вказується для метричних різьб з крупним кроком і для трубних різьб. У решті випадків крок різьби позначають.

Метрична різьба з крупним кроком за стандартом умовно позначається літерою М і номінальним діаметром (наприклад, М16, М20). Різьба з дрібним кроком позначається літерою М, номінальним діаметром та кроком за допомогою знака × (наприклад, М16×1,5; М20×2). Після умовного позначення для лівої різьби використовують літери LH, наприклад, М24LH. Багатозахідні різьби крім основних позначень М, d, P(крок) повинні мати числове значення ходу, а в дужках літеру P і числове значення кроку різьби. Наприклад, М24×3(Р1) – де 3 – хід, 1 – крок у мм. Профіль метричної різьби – рівнобедрений трикутник з кутом 60˚при вершині.

Дюймова різьба стандартизована, але використовується лише при ремонті. Профіль дюймової різьби – рівнобедрений трикутник з кутом 55˚при вершині. Діаметр різьби виміряється в дюймах. Один дюйм (1") дорівнює 25,4мм.

Трубна циліндрична різьба застосовується в основному, для з’єднання, водо та газопровідних труб. Профіль різьби – рівнобедрений трикутник з кутом 55˚при вершині. Вершини та западини закруглені. Діаметр різьби виміряється в дюймах. Наприклад, G1". Позначення це умовне, тому що указується діаметр не різьби, а отвору в трубі (умовний прохід при визначеній товщині стінки).

Трубна конічна різьба застосовується у тих випадках, коли потрібна підвищена герметичність з’єднання труб у зв’язку з великим тиском рідини та газу. Профіль різьби – рівнобедрений трикутник з кутом 55˚при вершині. Його бісектриса перпендикулярна до осі конуса, а конусність дорівнює 1:16. Позначення трубної конічної різьби R, наприклад, R1 ".

Умовний розмір трубної конічної різьби, а також її діаметри вимірюються в основної площині. Основна площина – це площина, яка перпендикулярна до осі труби і розташування якої співпадає з торцем деталі, що має внутрішню різьбу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)