АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підгодівля диких тварин. "Споруди для підгодівлі диких звірів"

Читайте также:
  1. Видові особливості молочної залози в свійських тварин
  2. Видові особливості м’якушів у свійських тварин
  3. ДОСЛІДЖЕННЯ ПОВЕДІНКИ ТВАРИН
  4. Забійні місця основних мисливських тварин
  5. Завдання 1. Фіксація тварин у стоячому положенні
  6. Захворюваність, падіж і вимушений забій тварин від заразних хвороб
  7. Захворювання і вибуття тварин в залежності від ураження системи і органів за 20______р.
  8. Захворювання і падіж тварин від заразних хвороб
  9. Заходи з ліквідації та запобігання поширення захворювання тварин на сказ.
  10. Знаряддя добування мисливських тварин
  11. Значення рослин та тварин у житті людини.
  12. Значення тварин і рослин у природі та житті людини. Причини вимирання тварин.

Практична робота №3

На тему

"Споруди для підгодівлі диких звірів"

 

 

Виконав:

Студент 4 курсу 3 групи ФЛГ

Карнаух Тимур

Перевірив

Горошко В.В

 

 

Харків-2013

Тема:" Споруди для підгодівлі диких звірів "

 

 

Мета роботи

 

Ознайомитися з основними видами споруд для підгодівлі мисливських звірів.

 

 

Місце проведення

 

Кабінет лісівництва.Час проведення-2 години

 

 

Спосіб виконання

Індивідуальний

Хід роботи

 

1.Схематично замалювати та описати основні споруди для підгодівлі диких звірів та птахів.

 


 

Підгодівля диких тварин

Підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів'я, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового і сільського господарства, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах. Не слід забувати, що підгодівля диких тварин без міри призводить до негативної адаптації дичини до легкого добування кормів і відвикання від природного кормодобування. Підгодівля прив'язує диких тварин до місця, забезпечує перезимівлю з найменшими втратами, а в разі виникнення захворювань дозволяє тримати їх під контролем. Для проведення біотехнічних робіт розроблені нормативи, що визначають кількість корму для кожної особини кожного виду тварин, розміри і кількість кормохраніліщ. Кормів для підгодівлі диких тварин доводиться запасати багато, роботи ці найчастіше виконуються вручну.

Підгодівля мисливсько ї дичини в суворі зими обов'язкове. При цьому необхідно враховувати наступне:

1 - характер і обсяг підгодівлі повинні відповідати чисельності та фізіологічним потребам диких тварин;

2 - додатковий корм повинен бути для дичини легкодоступним;

3 - підгодівлю потрібно проводити в місцях скупчення диких тварин;

4 - слід використовувати місцеві дешеві корми;

5 - доставка кормів до місць роздачі повинна проводитися з найменшими витратами праці і використанням механізмів;

6 - додаткові корми повинні бути якісними;

7 - підкормових майданчика необхідно утримувати в порядку (відходи і зіпсований корм повинні бути видалені, навесні майданчика необхідно очистити від накопичених там екскрементів, а також прибрати невикористані корму, щоб запобігти поширенню заразних хвороб);

8 -підкормових майданчики, ясла, годівниці слід влаштовувати так, щоб поблизу були умови для укриття від вітрів і заметілі, і з урахуванням того, щоб околиці були обозреваемость для своєчасного обнаружіванія тваринами ворогів.

Не слід допускати надмірної концентрації дичини біля двох-трьох місць підгодівлі, а краще підкормових майданчики рівномірно розміщувати на території всього господарства. При цьому необхідно пам'ятати і про те, як охоронити дичину від браконьєрів, а сільськогосподарські культури та лісонасадження від потрави тваринами. Підкормових майданчика в господарстві потрібно намагатися створювати так, щоб мешканці угідь могли користуватися ними, не зраджуючи своїм обжитим місцям. У протилежному випадку або буде перевантаження угідь дичиною в районах місць підгодівлі, або частина тварин не буде користуватися нею.Найбільший ефект дає комплексна підгодівля, коли з осені для залучення й утримання дичини використовуються кормові поля, а по мірі їх підбурювання або важкодоступність через промерзання грунту і глибокого снігового покриву тварини переходять на викладаємо для них тут же подкормку.Прікармлівать дичину, щоб принадити її до потрібних місць, слід ще з ранньої осені, до початку кормового періоду, але без перевищення загальної витрати кормів, встановленого наведеними нормами на сезон. Правильність проведення підживлення перевіряється систематично не рідше одного разу на місяць у кожному обході. Перевірку проводять: старший єгер, мисливствознавець, начальник господарства або члени мисливських колективів з числа активних та досвідчених спортсменів-громадських працівників. У кожному разі перевіряючі складають доповідну записку або акт на підставі особистого ознайомлення з роботою єгеря в угіддях і його записів у щоденнику. При цьому відзначають не тільки періодичність і правильність викладання кормів, але і відвідуваність підгодівлі тваринами. Аналізують як позитивний досвід, так і причини невдач у роботі на цій ділянці. Однією з основних умов успішної підгодівлі є якість і асортимент пропонованих тваринам кормів.

Щоб тварині було легше знаходити підгодівлю, корисно на підходах до місць її викладання робити своєрідні доріжки з клаптиків сіна для зайців та копитних, з полови для куріпок, з жолудів і зерна для кабанів. Легше привчити до годівниць звірів, якщо перший час розкидати корму прямо на землю або розвішувати сіно та віники навколо годівниць на кущі і купини. У кожному мисливському господарстві підгодівля дичини повинна плануватися заздалегідь. Плани підгодівлі складають на кожен сезон з урахуванням особливостей угідь, щільності наявної в них дичини та інших умов. При цьому слід чітко визначати завдання підгодівлі і очікувані результати, від чого залежатимуть методи та обсяг планованих заходів.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)