АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Біотехнічні заходи.Основні її задачи

Читайте также:
  1. I СИТУАЦИОННЫЕ ЗАДАЧИ ПО ПРОФИЛЬНЫМ РАЗДЕЛАМ
  2. I. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И ПРИНЦИПЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КПРФ, ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  3. I. Цель и задачи изучения дисциплины
  4. II. ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ
  5. II. Цели и задачи Конкурса
  6. II. Цели и задачи учебно-ознакомительной практики
  7. II. ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И НАПРАВЛЕНИЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КЛУБА
  8. II. ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ, ПРЕДМЕТ И ВИДЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ
  9. III. Задачи ОЦП
  10. III. Основные задачи Управления
  11. N-мерное векторное пространство действительных чисел. Задачи
  12. V. СИТУАЦИОННЫЕ ЗАДАЧИ

Біотехнія - розділ мисливствознавства, який досліджує способи підвищення біологічної продуктивності та господарської продуктивності мисливських угідь. Розділ мисливствознавства, який розробляє заходи щодо спрямованого впливу на природні біологічні системи (популяції тварин і біоценози) переважно шляхом зміни факторів навколишнього середовища (кормових, захисних, гніздових умов місцеперебувань) з метою підвищення виходу товарної продукції полювання з одиниці площі мисливських угідь (полювань.);

Біотехнія включає: 1)Охорону мисливських тварин від шкідливого впливу фактора неспокою і попередження їх загибелі від стихійних лих, транспорту, сільгоспмашин і отрутохімікатів;2) Раціоналізацію режимів видобутку мисливсько-промислових тварин для здійснення управління їхніми популяціями шляхом створення оптимальних густин населення, статевої та вікової структури;3) Меліорацію мисливських угідь шляхом забезпечення їх мо-занчності, створення захисних умов, збільшення і забезпечення доступності кормових ресурсів, розширення шляхів переміщення;4) Акліматизацію мисливсько-промислових тварин;5) Регулювання чисельності хижаків і боротьбу з шкідливими тваринами;6) Профілактику захворювань диких тварин. У завдання біотехнія входить збереження дикості тварин для того, щоб вони представляли інтерес як об'єкти полювання, що відрізняє її від тваринництва, звірівництва та інших наук. Розміщення мисливських тварин по території перебуває у прямій залежності від кількості і якості кормів на ній в усі пори року. Тому при створенні мисливських господарств потрібно перш за все враховувати кормовий баланс угідь.

Неповноцінне харчування тварин негативно впливає на їх статеву активність, знижує плодючість. Для багатьох видів характерні далекі переміщення, міграції по території. З холодніших місць вони переходять чи перелітають у тепліші, де можуть добувати собі корм. В мисливських господарствах чи на територіях закріплених угідь важливо визначити основні мисливські види, на яких тримається господарство, і здійснювати в повному обсязі біотехнічніі заходи для поліпшення життя в усі сезони. Оскільки корм — основа життя і забезпечує нормальний цикл проходження усіх біологічних процесів у тварин, то штучне збільшення кормових ресурсів позитивно впливає на їх збереження, реалізацію потенційної відтворувальної здатності.

Біотехнія є одним з найважливіших напрямків мисливської науки, відповідальним за підвищення продуктивності мисливських угідь, ій належить провідна роль у процесі переходу мисливського господарства від простого збору урожаю до виробництва продукції. Здійснюючи ті чи інші біотехнічні заходи, ми маємо бути впевнені, що вони повною мірою забезпечуватимуть нормальний цикл життя мисливських видів на відповідній території і не змінюватимуть на ній структур екосистем. У природних біоценозах, де антропогенний вплив відсутній, діє суто природний відбір, коли кожний з видів тваринного світу знаходить свою нішу. В біоценозах природного чи штучного походження, де антропогенний вплив значний, біотехнічні заходи слід проводити диференційовано, з урахуванням зональності території і розміщення мисливських видів на ній у різні пори року.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)