АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок кількості та вартості матеріалів

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. I. Розрахунок захисного заземлення.
  3. II. Розрахунок блискавкозахисних пристроїв
  4. III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ
  5. IV. Розрахунок показників прибутковості акцій
  6. Алгоритм обробки матеріалів
  7. Альтернативні теорії вартості
  8. Б) Маркс вважав, що суперечність у трудовій теорії вартості Сміта- Рікардо розв’язується, якщо предметом купівлі-продажу вважати робочу силу, а не працю.
  9. Вартості частки та розрахунки з учасником
  10. Вибір та обгрунтування схем розкрою колод і пиломатеріалів.
  11. Вибір та розрахунок обладнання для підготовки сировини до розпилювання.
  12. Визначення кількості автомобілів, які діагностуються на постах Д2

Використовуючи площу ділянок під деревами, чагарниками, квітників, та газону визначають загальну кількість матеріалу, потрібну для озеленення. Наприклад: кількість дерев визначається згідно норм озеленення та площі живлення кожної рослини.

Вартість дерев, чагарників, квіткової розсади, насіння газонних трав визначається згідно прайс-листів.

На основі цих даних розраховується вартість посадкового матеріалу (кількість посадкового матеріалу) окремо по кожній групі (дерева, чагарник і. квітковий матеріал, насіння газонних трав) множиться на ціну за одиницю (шт., кг) і дані вносяться у відповідні таблиці (див. додаток 4 – табл. 2.1.1., 2.1.2., 2.1.3.).

Аналогічно розраховується вартість мінеральних добрив (окремо для кожної групи рослин) та органічних добрив. Норма внесення мінеральних добрив для газону на м2 40-50г. Результати заносяться у таблиці (див. додаток 4 – табл. 2.1.4., 2.1.5.).

Рослинна земля для посадки дерев та кущів застосовується для заміни бідного грунту при засинанні ям в межах 25-100% (залежно від багатства грунту: 50-75% на бідних; до 100% на дуже бідних).

Кількість рослинної землі потрібної для квітників і газонів, встановлюється з розрахунку 15-50 см родючого шару в залежності від рослин. Дані вносяться в таблицю (див. додаток 4 – табл. 2.1.6.).

Визначаємо кількість і вартість загального об’єму води для поливу, шляхом множення норми води на кількість рослин. Вартість знаходимо як добуток кількості і ціни. (див. додаток 4 – табл. 2.1.7.).

Потреба в МАФ витікає з плану забудови об’єкту, кількість проектується самостійно, ціна згідно з прейскурантами (див. додаток 4 – табл. 2.1.8.).

Кількість матеріалів для влаштування доріг визначаємо окремо по конструктивних шарах, шляхом добутку площі покриття на його товщину. Вартість знаходимо як добуток ціни і кількості матеріалу. Результати обчислень записуємо в таблицю (див. додаток 4 – табл. 2.1.9.).

Сумуємо витрати всіх матеріалів (результати табл. 2.1.1. – 2.1.9) (див. додаток 4 – табл. 2.1.10.).

Об'єм посадкових робіт визначається на основі формули:

Q= V1-V2-g, де

V1 – об’єм посадкової ями;

V2 – об’єм грудки;

g – об’єм грунту для повторного використання.

До розмірів грудки додається по 20 см з кожного боку і 30 знизу – це і буде об’єм ями. Величина g визначається за товщиною родючого шару і становить 30-50 см, залежно від родючості грунту. Визначені величини, віднімаються, а результат перемножується на кількість саджанців. Результати обчислень записуємо в таблицю (див. додаток 5 – табл. 2.1.11.).

3. Захист та оцінювання курсової роботи з дисципліни "Організація робіт в СПБ і Г"

Курсові роботи приймаються в порядку відкритого захисту перед комісією або співбесіди, після чого підписуються керівником курсової роботи. До захисту курсової роботи допускаються студенти, які опанували теоретичний матеріал, виконали практичні роботи з даної дисципліни. Студентом на захист представляються: пояснювальна записка, графічна частина. Студент, який не захистив курсова робота, допускається після його доопрацювання до повторного захисту протягом сесії.

До захисту курсової роботи студент готує доповідь довільної форми, яка за часом не повинна перевищувати 5-10 хвилин. В доповіді повинна бути зазначена мета курсової роботи, висвітлені основні напрямки та шляхи вирішення поставленого завдання а також обґрунтована доцільність запроектованих заходів.

Після доповіді студенту задають питання члени комісії та присутні на захисті. Результати захисту визначаються оцінками: "відмінно", "добре" "задовільно "та "незадовільно" - які оголошуються в той же день після закінчення роботи комісії.

Оцінка "відмінно". Студент повністю висвітлює зміст матеріалу з установленого питання або проблеми; чітко уявляє зміст матеріалу, вільно володіє спеціальними термінами; технічно грамотно ілюструє відповідь схемами, кресленнями; послідовно викладає матеріал; застосовує довідники, нормативні документи, впевнено і правильно застосовує одержані знання з даного предмета і суміжних предметів для вирішення практичних завдань; володіє вільно українською мовою, не робить граматичних помилок.

Оцінка "добре". Студент розкриває основний зміст матеріалу; точно використовує спеціальні терміни, не допускає грубих граматичних помилок, роботу виконує чисто, акуратно; креслення виконує відповідно до ГОСТ, вільно читає креслення; можливі у відповідях одна - дві неточності в термінології, другорядних висновках, помилки в арифметичних підрахунках, які не змінюють суті одержаних результатів.

Оцінка "задовільно". Студент зміст питання розкриває частково, не завжди послідовно; не пов'язує свої відповіді з раніше одержаними з предмета суміжних дисциплін читає креслення, але допускає окремі помилки; відповіді не повні, але суть питання в цілому висвітлена; для вирішення практичних завдань застосовує одержані знання з деякими труднощами; у виконанні креслень допускаються граматичні помилки; у спеціальній термінології допускає помилки, слабо володіє технікою обчислень.

Оцінку "незадовільно" ставлять тоді, коли студент не висвітлює основного змісту питання, допускає грубі помилки в обчисленнях і кінцевих висновках; читає креслення з грубими помилками, слабо володіє спеціальною термінологією; текстовий матеріал має значну кількість помилок, є велике

число виправлень, слабо володіє мовою викладу матеріалу.

При оцінюванні захисту курсової роботи враховуються якість виконаної роботи, ступінь самостійної роботи, проявлена ним ініціатива; загальне оформлення текстової частини у відповідності до діючих вимог, лаконічність формулювань, чіткість структури та логічність викладання матеріалів, відповідність запроектованих заходів сучасним умовам господарювання;архітектурно-планувальне вирішення об'єкта проектування, загальна композиція та вірність виконання та оформлення розбивочного і посадкового креслень, наявність необхідних умовних позначень для читання креслень та аналізування запроектованих заходів (планувальне вирішення, баланс території, асортимент рослин), зміст та подання доповіді і відповідей на запитання; вміння викладати думки, володіння термінологією із спеціальності, теоретична і практична підготовка з предмета.

 

 

Рекомендована література

1. Батикус В.3., Горохов В.А., Лунц Л.Б., Росторгуев О.С. Инженерное благоустройство городских территорий. - М.: Стройиздат, 1979.

2. Белый А.И. Садово-парковое строительство. Технические указания по организации, производству и приемке работ. - Ленинград, 1976.

3. Боговая И.О., Теодоронский В.С. Озеленение населенных мест. - М.: ВО "Агропромиздат", 1990.

4. Бродович Т.М., Бродович М.М. Атлас дерев та кущів заходу України.-Львів: Видавниче об'єднання "Вища школа", видавництво при Львівському державному університеті, 1973.

5. Горохов В.А. Городское зеленое строительство. - М.: Стройиздат, 1991.

6. Гостев Ф.М., Юськевич Н.Н. Проектирование садов й парков. - М.: Стройиздат, 1991.

7. Ерохин В.И. й др. Озеленение населенных мест. Справочник. - М.: Стройиздат, 1987.

8. Жирнов А.Д., Мельничук Я.В. Будівництво і експлуатація садово-паркових об'єктів. Навчальний посібник для курсового та дипломного проектування. - Львів: УкрДЛТУ, 1995.

9. Лаптев А.А., Глазевич Б.А., Маяк А.С. справочник работника зеленого строительства. - К.:Будівельник, 1984.

10. Лунц Л.Б. Городское зеленое строительство. - М.: Стройиздат, 1974.

11. Озеленение населеннях мест. Справочник. - М.: Стройдиздат, 1987.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)