АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контрольні заходи

Читайте также:
  1. VІ. ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛУ ОГД
  2. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  3. В чат заходит Жори
  4. В чат заходит Лиза Николаенко
  5. Вжиті заходи
  6. Вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.
  7. Від чого залежать терміни доставки вантажів? Привести розрахункову формулу. Заходи по прискоренню доставки вантажів.
  8. Глава 57. Заходи органів доходів і зборів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України
  9. Глава 7. Укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту та евакуаційні заходи
  10. Евакуаційні заходи захисту населення.
  11. Евакуаційні заходи у НС
  12. Заходи безпеки

Із закінченням терміну підготовки в інтернатурі провізори (в тому числі й ті, що навчаються одночасно в магістратурі) підлягають атестації на визначення знань і практичних навичок із наданням кваліфікації зі спеціальності «загальна фармація». Для проведення атестації щорічно створюються державні комісії. Головами державних атестаційних комісій призначаються наказом МОЗ України досвідчені спеціалісти. Склад комісії затверджується ректором вищого навчального закладу за місяць до початку атестації.

До атестації для визначення знань та практичних навичок зі спеціальності “загальна фармація” допускаються інтерни, котрі повністю виконали навчальний план і програму інтернатури, що засвідчується заліковими відомостями. Допуск інтернів до проведення атестації оформляється наказом ректора ВУЗу.

Атестація інтернів містить:

· комп’ютерний контроль знань та умінь;

· оцінку вмінь та володіння практичними навичками;

· співбесіду чи іншу форму підсумкової оцінки рівня засвоєння програми інтернатури.

Комп’ютерний контроль знань і вмінь проводиться за державною тестовою комп’ютерною програмою, затвердженою МОЗ України.

Оцінка підготовки інтернів за результатами комп’ютерного тестування здійснюється за бінарною системою: «атестований» чи «не атестований». Атестованим вважається інтерн, який має не менше 75% правильних відповідей. При негативних результатах комп’ютерного тестування провізор-інтерн вважається таким, який за рівнем підготовки не відповідає вимогам кваліфікаційних характеристик. У такому випадку інтерн до подальших етапів атестації не допускається і вважається не атестованим.

При оцінюванні вмінь і володіння практичними навичками провізори-інтерни підлягають обов’язковому контролю шляхом виконання ними конкретних ситуаційних завдань та аналізу професійної діяльності під час проходження інтернатури.

Співбесіда чи інша форма підсумкової оцінки рівня засвоєння навчальної програми інтернатури проводиться з кожним інтерном (за білетною чи безбілетною методикою). За результатами співбесіди з урахуванням оцінок попередніх етапів атестації приймається рішення про рівень підготовки провізора і надання йому відповідної кваліфікації.

Рішення державної атестаційної комісії (про присвоєння або відмову в присвоєнні провізору-інтерну відповідного звання) приймається голосуванням. Результати атестації оформлюються протоколом, який підписується головою та всіма членами державної атестаційної комісії і затверджується наказом по вищому навчальному закладі, при якому створена комісія, в десятиденний термін.

Особам, яким за результатами атестації на визначення знань та практичних навичок надано звання провізора-спеціаліста, видається сертифікат встановленого зразка, а тим, кому відмовлено в цьому – витяг з протоколу засідання комісії, засвідчений печаткою вищого навчального закладу, але не пізніше трьох днів з моменту затвердження протоколу засідання державної атестаційної комісії.

Рішення атестаційної комісії може бути оскаржено до Міністерства охорони здоров’я України у двотижневий термін з моменту видачі витягу з вищевказаного протоколу.

Можливість повторної атестації може бути надана провізору-інтерну один раз на госпрозрахунковій основі протягом трьох років, але не раніше ніж через рік з моменту відмови в наданні відповідної кваліфікації.

Особа, якій за результатами атестації на визначення знань та практичних навичок відмовлено у присвоєнні кваліфікації за спеціальністю “загальна фармація” не може обіймати посаду провізора (за її згодою може бути працевлаштована на посаду фармацевта).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)