АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота № 10 Резюме

Читайте также:
  1. I. Резюме и письмо с просьбой о приеме на работу
  2. II. Контрольна робота.
  3. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

Мета: представити основну інформацію про бізнес план в скороченому вигляді.

Зміст:

§ назва й адреса фірми;

§ засновники;

§ суть і мета проекту;

§ можливості бізнесу та стратегія їх реалізації;

§ можливі ринки збуту;

§ конкурентна перевага;

§ компетенція Вашої управлінської команди;

§ вартість проекту;

§ потреба у фінансах;

§ структура можливих джерел фінансування.

Методичні рекомендації:

Резюме, як правило, пишеться вже після того, як складено весь план. Воно має бути коротким (не більше 2-3 сторінок) і трактуватися як самостійний рекламний документ, оскільки в ньому утримуються основні положення всього бізнес-плану.

У цьому розділі повинно бути чітко визначено, яка можливість для бізнесу відкривається, у чому її привабливість, хто буде на чолі нового бізнесу, які його (їх) переваги, як нова фірма проникне на ринок, які її перспективи та ін.

Звичайно резюме складають на основі вже готових пунктів плану. Потім, ніби узагальнюючи їх, з кожного розділу виписують одну-дві найбільш істотні пропозиції та цифрові показники.

Резюме повинне бути написане так, щоб зацікавити потенційного інвестора. За змістом вступної частини інвестор часто судить про те, чи варто йому гаяти час далі та читати план до кінця. Потрібно чітко та переконливо викласти основні положення пропонованого проекту, а саме: чим буде займатися підприємство, скільки грошей потрібно буде в нього вкласти, який очікується попит на продукцію (роботи або послуги) і чому підприємство досягне успіху.

У цій частині зазначаються назва й адреса підприємства, імена й адреси засновників, основні положення пропонованого проекту, його суть і ета, вартість проекту, потреби у фінансах.

Орієнтовно можна виділити такі позиції даної частини плану:

Ваша мета в бізнесі. Опишіть, яким бізнесом Ви збираєтеся займатися. Обов'язково зазначте, яким чином Ваш продукт або послуга будуть сприяти задоволенню потреб Ваших клієнтів. Дайте коротку інформацію про технологію, торговельні секрети або унікальні характеристики, які дозволять Вам досягти лідерства в обраній області діяльності. Спробуйте у своєму описі укластися в 25 або менше слів.

Можливості бізнесу та стратегія його реалізації. Коротко опишіть, які можливості для бізнесу існують. Яким чином Ви їх можете використати. Опишіть заплановану стратегію виходу на ринок.

Ця інформація може бути подана у вигляді переліку ключових факторів, умов, слабких місць у діях конкурентів (таких, як інертність, поганий сервіс тощо), тенденцій у розвитку галузі та інших доводів на користь наявних можливостей для налагодження Вашого бізнесу.

Зазначте перспективи Вашого бізнесу, варіанти виходу на інші сегменти ринку, включаючи міжнародний.

Ринки збуту та прогноз реалізації продукції. Коротко опишіть галузь і ринок збуту. Визначіть конкретно основних Ваших споживачів. Як товари або послуги будуть подані і як Ви плануєте дійти до споживача?

Наведіть інформацію про структуру ринку, розміри і темпи росту ринкових сегментів або ніш, у які Ви маєте намір увійти.

Оцініть Ваші продажі в штуках і доларах (гривнях). Ваша пропонована частка ринку? Період окупності витрат на придбання Ваших товарів і послуг і Ваша цінова стратегія (включаючи пояснення, на що Ви будете робити упор – доступну ціну, високу якість, унікальну продукцію)?

Конкурентні переваги. Покажіть, наскільки значна конкурентна перевага, що Ви маєте або можете створити в результаті Вашого новаторського продукту, послуги (в стратегії лідерства в часі поставки, слабкості конкурентів тощо).

Компетенція та професіоналізм Вашої управлінської команди. Охарактеризуйте компетенцію та професіоналізм майбутнього керівника фірми й усіх членів його команди, відзначивши попередні досягнення, особливо в тому, що стосується прийняття відповідальних рішень у бізнесі, і досвід у керівництві підприємствами й управлінні персоналом.

Прогнозовані фінансові результати. Узагальніть економічну та фінансову сторони діяльності фірми, наприклад, валовий чистий прибуток, прибутковість бізнесу: час, необхідний для досягнення рівності доходів і витрат, а також стійкого потоку готівкових засобів. Укажіть очікувану рентабельність та інші економічні показники. Обов'язково дайте короткий опис методів Вашого аналізу найбільш вагомих факторів і циклу обігу готівки.

Необхідна сума інвестицій. Дайте доларову (гривневу) оцінку необхідного фінансування для фірми. Яким чином капітал буде витрачений? У якій формі партнер (або кредитор) одержить бажану віддачу від вкладених коштів?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)