АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Бланк обробки даних

Читайте также:
  1. А.1. Вімоги до даних
  2. Алгоритм обробки матеріалів
  3. Аналіз даних
  4. Аналіз метеорологічних даних регіону та його сировинної бази
  5. База даних для роботи з Project Expert
  6. База даних як складова інформаційної системи
  7. Бази даних. Основні відомості
  8. Бланк для регистрации ответов
  9. Бланк для регистрации ответов
  10. Бланк договора купли-продажи автомобиля 2015 года
  11. Бланк Карты-схемы

Прізвище, ім'я учня

____________________________________________________

 

Якість Номери форм поведінки Кількість плюсів
Відповідальність 1, 17, 9  
Цілеспрямованість 2, 10, 18  
Товариськість 19, 3, 11  
Акуратність 4, 12, 20  
Принциповість 21, 5, 13  
Організованість 22, 14, 6  
Працелюбність 23, 15, 7  
Колективізм 8,24,16  

 

Кожна якість оцінюється за трьома твердженнями. Перші два описують поведінку, яка характеризує дану якість, а третя оцінює наявність мотиву, який лежить в основі даної якості. Кількість плюсів, яку набрав учень з кожного твердження, дозволяє оцінити як вираженість зовнішніх проявів даної якості, так і силу мотивів, що лежать в її основі, а також ступінь сформованості якості в цілому.

 

 


Методика "Самооцінка скромності"

Мета: обстоювання особистісних принципів аналізу моральних цінностей.

Хід виконання: школярам пропонується анкета з переліком ознак скромності. Вивчаючи анкету пункт за пунктом, учні самі визначають ступінь варіативності тієї чи іншої ознаки і записують в графу анкети власну оцінку за шестибальною шкалою.

 

№ п/п Ознаки Оцінка ступеня виявлення ознаки (бали)
           
1. Правильно оцінюю свій успіх            
2. Вимогливий до себе            
3. Відчуваю неприязнь до тих, хто рекламує свої успіхи та чесноти            
4. Не прагну до зверхності            
5. Не рекламую себе            
6. Володію почуттям власної гідності            
7. Впевнений у собі            
8. Вмію рахуватися з думкою товаришів            
9. Виконую правила поведінки, що обстоює інший            
10. Правильно оцінюю та і реагую на свої недоліки            
11. Обстоюю природність у поведінці            
12. Не прагну бути у центрі уваги            
13. Помірний у запитах            
14. Визнаю обмеженість своїх досягнень у порівнянні зі внеском інших            
15. Не зосереджений на собі            
16. Прагну до самовдосконалення            
17. Здатен у присутності інших людей дати собі низьку оцінку, якщо вона заслужена            
18. Вмію бачити у своїх успіхах заслуги інших            
19. Прагну не ображати інших            
20. Не підкреслюю переваги своєї зовнішності            
  Всього балів:            

Обробка отриманих даних: Слід визначити суму 20 оцінок і вирахувати коефіцієнт самооцінки скромності:

K = m * 100 %,
 

де К – коефіцієнт самооцінки скромності, m – кількість набраних балів.


Методика "Оцінна шкала прояву суспільних і моральних якостей підлітків і старшокласників"

Дана шкала може бути використана як для самооцінки рівня розвитку суспільних і моральних якостей, так і для оцінки керівником, педагогом і т.д.

 

Групи якостей Якості Показники прояву якостей
І. Суспільні А. Ставлення до суспільної діяльності 1.Негативно ставиться (ставлюсь) до суспільних справ (СС). 2. Байдуже ставиться (ставлюсь) до СС. 3. Приваблює можливість одержати заохочення. 4. Приваблює значущість суспільних справ. 5. Захоплює творчій початок у СС, їх необхідність.
Б. Суспільна активність 1. Ніколи не бере (не беру) участі в СС. 2. Викон ує доручення від випадку до випадку. 3. Бере участь в СС часто, але як виконавець. 4. Бере участь в СС регулярно. 5. Ініціатор СС у колективі.
ІІ. Професійно-моральні А. Усвідомлення майбутньої професії 1. Зовсім не задумується про професію. 2. Інколи задумується (задумуюся) про професію. 3. Задумується про професію лише в момент підвищеного інтересу. 4. Уявляє цілі професії, але не бачить свого місця в ній. 5. Усвідомлює цілі і зміст діяльності і свою роль в ній.
Б. Ставлення до майбутньої професії 1. Нічого не приваблює в майбутній професії. 2. Приваблює в основному переваги майбутньої професії. 3. Приваблює можливість займатися науковою діяльністю. 4. Приваблює суспільна значущість професії. 5. Приваблює можливість професійної творчості і суспільна важливість професії.
В. Участь у навчальній діяльності 1. Вчиться (вчусь) без інтересу, часто пропускає заняття. 2. Цікавиться окремими проблемами, відвідує заняття вибірково. 3. Проявляє інтерес до окремих предметів. 4. Розуміє необхідність вивчення усіх дисциплін, регулярно відвідує заняття. 5. З інтересом відвідує всі уроки, активний у практичних заняттях.
Г. Участь у науково-дослідницькій діяльності 1. Не займається науково-дослідницькою діяльністю. 2. Працює над проблемою, розуміючи її необхідність. 3. Працює над темою, оскільки вона цікава. 4. Розробляє проблему, оскільки усвідомлює її суспільну важливість. 5. Творчо вирішує проблему.
Д. Участь у трудовій діяльності 1. Уникає участі у трудових справах. 2. Інколи бере участь, але роботу виконує погано. 3. Бере участь, але за відсутності контролю роботу не виконує. 4. Однаково добре виконує будь-яку роботу. 5. Працює з захопленням, не допускає неакуратності.
ІІІ. Морально-психологічні А. Моральна свідомість 1. Не замислюється над своїми вчинками. 2. Замислюється лише після критики. 3. Інколи аналізує свої вчинки за власною ініціативою. 4. Майже завжди аналізує власну поведінку. 5. Постійно аналізує свою поведінку.
Б. Ставлення до товаришів 1. Негативно ставиться до всіх членів групи (класу). 2. Байдужий до товаришів по групі. 3. Позитивно ставиться лише до тих, у чийому доброму ставленні зацікавлений. 4. Уважний і чуйний стосовно більшості. 5. Уважність і чуйність стосовно товаришів поєднуються з вимогливістю до них.
В. Участь у справах товаришів 1. Ніколи нікому не допомагає. 2. Інколи допомагає вибраним. 3. Допомагає постійно вибраним. 4. Допомагає інколи будь-кому. 5. Допомагає завжди будь-кому.

 

Запропонована шкала дозволяє діагностувати прояв 10 якостей особистості за трьома основними групами якостей: суспільні, професійно-моральні, морально-психологічні. Відповіді по шкалі розташовані у порядку зростання: 1 – число, що відповідає оцінці "дуже погано", 2 – оцінці "погано", 3 – оцінці "задовільно", 4 – оцінці "добре", 5 – оцінці "відмінно".

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)