АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пригадування попередньої теми (методика діагностики пам’яті та уваги)

Читайте также:
  1. Алгоритмізація діагностики при технологічному процесі технічного обслуговування
  2. Види економічної діагностики, їх характеристика
  3. ВИЗНАЧЕННЯ ДОМІНУЮЧОГО ТИПУ ПАМ’ЯТІ
  4. Вимоги до педагогічної діагностики
  5. Вопрос №2 Заболеваемость по данным обращаемости (методика изучения).
  6. Вступ. Педагогічна діагностика (поняття, складові і функції педагогічної діагностики).
  7. Діагностика технічного стану. Візуальний огляд. Методи та технічні засоби апаратної діагностики.
  8. Етапи ДНК-діагностики з використанням полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР)
  9. Завдання психодіагностики.
  10. ЗАСТОСУВАННЯ РЕНТГЕНІВСЬКОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
  11. ЗАСТОСУВАННЯ РЕНТГЕНІВСЬКОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ СКЕЛЕТА
  12. ЗАСТОСУВАННЯ РЕНТГЕНІВСЬКОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ ТРАВНОЇ СИСТЕМИ

- Так як я чарівниця, то прямо зараз вгадаю тему вашого минулого заняття! Отож… ви говорили про дружбу! Я вгадала? Які ж ви молодці, все пам’ятаєте!

- У кожного ж вас є друзі, правда ж? І деколи ви сваритесь. А все чому? Бо у кожного з нас є як позитивні, так і негативні риси характеру.

Перед вами на дошці розміщені різні риси характеру і ви маєте знайти серед них негативні! А я зроблю так, щоб вони назавжди зникли!

В мене є чарівна скриня! Ви будете піднімати руку і казати, яку ж рису характеру, на вашу думку, потрібно кинути у скриню, а я буду поміщати її туди! Домовилися? Отож, розпочнемо!

1) добрий, кмітливий, ледачий, розумний;

2) непосидючий, доброзичливий, веселий, чесний;

3) мужній, неохайний, уважний, відповідальний;

4) справедливий, щедрий, ввічливий, брехливий;

5) акуратний, сміливий, впертий, старанний.

- Ви так вправно впоралися із завданням! А хто мені скаже, чому ми обрали саме ці риси? Які ж ще негативні риси ви знаєте? А позитивні? Молодці!

- Ми не просто так повернулися до попередньої теми. Сьогодні ми будемо працювати над розвитком тих позитивних рис, які вказані на дошці. Тому нам потрібно бути наполегливими, щоб наші старання не були даремними! Адже саме ті, хто володіють такими рисами, можуть стати справжніми чарівниками.

2.4. Методика «Запам’ятай і розстав крапки» (діагностика уваги та пам’яті).
- Я тут пригадала! Є в мене один магічний шифр, який я ніяк не можу розгадати. Є легенда, що коли його розгадаєш, то у скрині з’являться скарби! Можливо ви допоможете мені у цьому?

Отже, у вас на партах є аркуші, на яких зображені квадратики з клітинками. У куточку листочка напишіть ваше прізвище, щоб я точно знала, хто мені допомагав! Так от! Кожен з квадратиків відповідає номеру певної картки. Зараз я буду вам одну за одною показувати картки, на яких намальовані крапки, а потім ви самі будете малювати ці крапки в пустих клітках в тих місцях, де ви побачили крапки на картках. Але майте на увазі, шифр потрібно розгадувати досить швидко, інакше скарби не з’являться. Все зрозуміли? Проявіть всю свою уважність та кмітливість! Отож, розпочинаймо!


*Далі дитині послідовно, на 1 – 2 сек., показується кожна з 8 карток з крапками. На відтворення крапок дитині дається 15 сек. на картку.

Бали Показник S Висновки про рівень розвитку
  Дитина правильно за відведений час відтворила на карточці 6 і більше крапок. Дуже високий
8 – 9 Дитина безпомилково за відведений час відтворила на карточці від 4 до 5 крапок. Високий
6 – 7 Дитина правильно за відведений час відтворила на карточці від 3 до 4 крапок. Середній
4 – 5 Дитина правильно за відведений час відтворила на карточці від 2 до 3 крапок. Низький
0 – 3 Дитина змогла правильно за відведений час відтворити на одній карточці не більше одної крапки. Дуже низький

 

-Ми з вами швиденько впоралися, тому скарби мають з’явитися! Але я забула вам дещо сказати. Щоб скринька змогла виявити свої чари, її ніхто не повинен бачити, тому ми заховаємо її, а потім поглянемо чи не з’явилося там щось!

2.5. Методика «Чого не вистачає на малюнках?» (діагностика на увагу і сприймання).

- Скриньку ми заховали, але нам треба трохи зачекати, щоб магія подіяла. Отож, пропоную вам поглянути на листочок. Такі ж аркуші зараз лежать на ваших партах. Помітили, яка там дивина твориться?

- Але така дивина буває і у реальному житті, а не тільки на картинці. Ось нещодавно я прочитала, що у Південній Азії мешкає риба Анабас, або як її називають «риба-повзун», яка може вийти на сушу і навіть залізти на дерево! Погляньте на екран і поспостерігайте за рибою.

- Повернемося до наших зображень. Це маленький чарівник ще не навчився чаклувати і його магія спрацювала трохи неправильно! Допоможемо йому? Візьміть ручки в ручки і підпишіть свій листочок. Молодці!

А тепер нам потрібно домалювати на малюнках те, чого там не вистачає. Але виконувати знову ж таки доведеться швиденько, щоб у світі магії одразу ж все стало на свої місця! Домовилися? Час пішов! Не забувайте, що малювати потрібно акуратно та старанно!

- Які ж ви молодці! Знову швиденько впоралися і допомогли мені та маленькому чарівнику! От би мені таких помічників у світ магії!!

Бали Оцінка результатів Висновки про рівень розвитку
  Дитина справилась із завданням за час менший 25 сек., назвавши при цьому всі 7 відсутніх на картинках предметів Дуже високий
8 – 9 Час пошуку дитиною всіх відсутніх предметів 26 – 30 сек. Високий
6 – 7 Час пошуку дитиною всіх відсутніх предметів 31 – 35 сек. Середній
4 – 5 Час пошуку дитиною всіх відсутніх предметів 36 – 40 сек.
2 – 3 Час пошуку дитиною всіх відсутніх предметів 41 – 45 сек. Низький
0 – 1 Час пошуку дитиною всіх відсутніх предметів більше ніж 45 сек. Дуже низький

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)