АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Плата за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон складається винятково з трьох складових. Громадяни мають право відмовитися від будь-яких додаткових послуг

Читайте также:
  1. E. интерпретирование аналитических результатов по конкретно заданным вопросам правоохранительных органов или суда.
  2. I. Международно-правовые, законодательные и нормативные акты
  3. II. ВІДПОВІДНЕ НАЦІОНАЛЬНЕ ПРАВО
  4. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  5. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  6. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  7. III. Справочные данные
  8. Module IV. Цивільне право
  9. Module XIV.Адміністративне право. Конституційне право
  10. Module XV. Трудове право. Право споживачів
  11. V Оформлення звіту з переддипломної практики
  12. V. ПРАВОВЫЕ АКТЫ И МАТЕРИАЛЫ СУДЕБНОЙ ПРАКТИКИ

Украинцам для получения заграничного паспорта достаточно уплатить госпошлину в размере 170 грн. Соответствующее решение уже опубликовано на официальном веб-сайте Единого государственного реестра судебных решений

Об этом сообщает пресс-служба Госкомпредпринимательства, передает «Луганск.Комментарии».

Как пояснили в комитете, ранее уже было обнародовано постановление Верховного суда, согласно которому единственным обязательным платежом при оформлении загранпаспорта за 30 дней является государственная пошлина в 170 грн. Но тогда упомянутое решение Верховного Суда Украины не было размещено на официальном веб-сайте Единого государственного реестра судебных решений.

Этим решением признана неправомерность требований Государственной миграционной службы об уплате за оформление загранпаспорта дополнительных к госпошлине платежей (оплата услуг по оформлению и выдаче паспорта гражданина для выезда за границу, оплата стоимости бланка).

При этом, как подчеркнули в Госкомпредпринимательстве, хотя решение ВСУ и является обязательным для всех субъектов властных полномочий, некоторые миграционные службы за услуги по оформлению загранпаспорта продолжают требовать от граждан уплаты не только госпошлины (170 грн.), но и оплаты стоимости бланка.

Но суд указал, что установленная ​декретом «О государственной пошлине» уплата госпошлины покрывает стоимость загранпаспорта (в том числе, и стоимость бланка), поэтому Государственная миграционная служба не имеет права требовать повторной оплаты тех же услуг на основании другого нормативно - правового акта.

Согласно Правилам оформления и выдачи паспорта гражданина Украины для выезда за границу, для оформления загранпаспорта достаточно предоставить: квитанцию ​​об уплате государственной пошлины в размере 170 грн.; заявление - анкету установленного образца; паспорт гражданина Украины; копию справки о присвоении идентификационного номера; две фотографии 3,5 х 4,5 см.

Источник фото: Shutterstock

 

 

Плата за закордонний паспорт передбачає три складові

Плата за оформлення закордонного паспорта передбачає три складові, – омбудсмен

Плата за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон складається винятково з трьох складових. Громадяни мають право відмовитися від будь-яких додаткових послуг.

Про це повідомляє прес-служба Упоноваженого Верховної Ради з прав людини.

Отже, громадянин України при оформленні закордонного паспорта має сплатити:

1) державне мито у сумі 170 грн (Пункт 5 статті 2, пункт 6 статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито»);

2) платну послугу з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 87, 15 грн (пункт 27 постанови КМУ від 4 червня 2007 р. № 795 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання»);

3) вартість бланка паспорта – 120 грн.

Якщо вам пропонують сплатити за будь-які додаткові послуги, ви маєте право відмовитися від них. У разі, якщо, за вашої відмови, вам все одно наполегливо рекомендують сплатити додаткові квитанції, ви маєте право звернутися з відповідною заявою до прокуратури.

У разі письмового звернення замовника щодо термінового надання послуги (оформлення паспорта) у строк до 10 днів, розмір плати збільшується на 100% (Пункт 5 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1098); також за дострокову (до 10 днів) видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон або обміну цього паспорта, ставки державного мита збільшуються на 100% (підпункт «л» пункту 6 статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито»).

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон подається:

1. Заява-анкета встановленого зразка.

2. Паспорт громадянина України, свідоцтво про народження (для дітей до 16 років), які повертаються після прийняття документів.

3. Копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

4. Квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати.

5. Квитанція про сплату платної послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

6. Квитанція про сплату вартості бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Крім того, повідомляємо, що фотографування здійснюється безпосередньо на місці для отримання відцифрованого зображення обличчя громадянина.

(Пункт 10 постанови КМУ від 31.03.1995 р. № 231 «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення»).

У повідомленні зазначається, що встановленим порядком не передбачається надання громадянами довідки про несудимість. Довідка замовляється співробітниками Державної міграційної служби України в обов’язковому порядку безкоштовно та долучається до справи.

Якщо вам наполегливо пропонують сплатити кошти за отримання довідки про несудимість, ви маєте право звернутися до прокуратури з відповідною заявою.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)