АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИХІДНІ ДАНІ ДЛЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ

Читайте также:
  1. Ведомость дипломного (курсового) проекта.
  2. Визначення місії підприємства (бізнес-проекту) та формування цілей його діяльності
  3. Вимоги до проектування поздовжнього профілю сортувального пристрою
  4. Вихідні дані
  5. Вихідні дані
  6. Вихідні дані
  7. ВИХІДНІ ДАНІ. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ
  8. Виявлення сильних і слабких сторін підприємства (бізнес-проекту)
  9. Відомість насаджень, що підлягають санітарним рубкам на обраній для проектування ділянці типу лісу ____ лісництва________
  10. Всё это сделал Джо по своему собственному проекту, сам заказал всю мебель, лично высаживал в горшки цветы.
  11. Выбор темы курсового проекта

ЗМІСТ

МЕТА І ЗМІСТ КУРСОВОГО ПРОЕКТУВАННЯ ……………….  
1. ВИХІДНІ ДАНІ ДЛЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ ……………….…  
2. ПРОЕКТНА ЧАСТИНА …………….…………….……………..…  
3. ТИПОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ЛІСІВ…………….………………..…  
3.1.Загальна частина типологічного аналізу ……………………..  
3.2. Вихідні матеріали для виконання розділу …………………...  
3.3. Розподіл насаджень за віковими групами ……………..……  
3.4. Визначення фактичної та потенційної продуктивності насаджень ………………………………………………………………  
3.5. Розподіл насаджень на корінні та похідні деревостани …….  
3.6. Лісівнича ефективність використання типологічного потенціалу ………………………………………………………………  
3.7. Висновки до розділу …………………………………………..  
4. ПРОЕКТУВАННЯ РУБОК ФОРМУВАННЯ ТА ОЗДОРОВЛЕННЯ ЛІСІВ …………………………………………..  
4.1. Рубки догляду ………………………………………………….  
4.2. Санітарні рубки ……………………………………………….  
5. ПРОЕКТУВАННЯ РУБОК ГОЛОВНОГО КОРИСТУВАННЯ ….  
6. ЗАКЛЮЧЕННЯ ……………………………………………………  
7. ПИТАННЯ ДО ЗАХИСТУ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ З ЛІСІВНИЦТВА …………………………………………………...  
8. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ………………….  
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ……………………………..  
ДОДАТКИ ……………………………………………………………...  

МЕТА І ЗМІСТ КУРСОВОГО ПРОЕКТУВАННЯ

Курсове проектування займає важливе місце у підготовці спеціалістів лісового господарства, бо сприяє закріпленню і поглибленню набутих теоретичних знань, прищеплює навички самостійної роботи.

Основною метою проектування є вироблення обґрунтованих рекомендацій для проведення лісогосподарських заходів, спрямованих на підвищення продуктивності й якісного складу лісів. Проектні заходи мають бути пов’язані з конкретними природними та економічними умовами району, а також враховувати особливості типів лісорослинних умов, відображати сучасний рівень розвитку науки і практики лісового господарства.

У процесі виконання курсового проекту необхідно навчитися веденню розрахунків лісогосподарських заходів з урахуванням трудових і грошових витрат на їх виконання. Робота над курсовим проектом передбачає ознайомлення із чинними інструкціями, настановами, іншою довідковою літературою, розцінками та нормами на виконання робіт.

У курсовому проекті з лісівництва передбачене проектування основних видів лісогосподарських заходів: рубок головного користування, рубок формування й оздоровлення лісів.

У зв’язку із цим у курсовому проекті слід представити достатньо повну характеристику природно-історичних та економічних умов району, характеристику лісового фонду й основних положень господарської діяльності лісгоспу. Усі матеріали, що характеризують підприємство, на базі якого здійснюється проектування, викладають у першій частині курсового проекту. Друга частина проекту – спеціальна (проектна) – присвячується безпосередньо обґрунтуванню та проектуванню лісогосподарських заходів.

 


ВИХІДНІ ДАНІ ДЛЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ

Вихідними даними для складання курсового проекту з лісівництва є фактичні матеріали, що отримали студенти в лісгоспах під час проходження першої ознайомчо-виробничої практики.

Об’єктом для проектування усіх лісогосподарських заходів вибирають компактну ділянку, яка складається з 50 суміжних кварталів і є характерною для цього лісництва. Необхідно, щоб на території вибраної ділянки були насадження різного складу, представлені деревостанами різного віку, що дозволяло б проектувати відповідні лісогосподарські заходи. У процесі збирання матеріалу для курсового проекту необхідно:

1. Виписати з лісовпорядкувальних матеріалів дані, які характеризують природні умови лісгоспу в районі: рельєф, ґрунти, кліматичні та гідрологічні умови.

2. Зібрати дані щодо економічної характеристики району і лісгоспу: населеність і зайнятість населення, розвиток промисловості й сільського госпо­дарства, потреба у деревині, одержаної від усіх видів користування, шля­­хи транспорту, вивезення лісопродукції з лісгоспу, ступінь механізації основних виробничих процесів, наявність робочої сили, транспортних засобів, машин і механізмів для виконання різних видів лісогосподарських робіт.

3. Обчислені основні цифрові дані, які характеризують лісовий фонд лісництва – розподіл загальної площі за категоріями земель, а покритої лісовою рослинністю території – за породами, бонітетами, повнотами і типами лісу.

4. Зробити вибірку з таксаційного опису виділів кварталів тієї частини лісництва, яка обрана для проектування.

5. Провести викопіювання обраної ділянки з планшета з позначенням на ній внутрішньої ситуації – квартальної сітки, межі, номерів, площ кварталів і виділів, стежок, ярів, водоймищ тощо.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)