АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснювальна записка. КОЛЕДЖ транспорту та комп’ютерних технологій

Читайте также:
  1. Докладная записка
  2. Звіт. Службова записка. Рапорт
  3. Объяснительная записка
  4. Объяснительная записка
  5. Объяснительная записка
  6. ОБЪЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА.
  7. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  8. Пояснительная записка
  9. Пояснительная записка
  10. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  11. Пояснительная записка
  12. Пояснительная записка

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КОЛЕДЖ транспорту та комп’ютерних технологій

Розглянуто і схвалено Затверджую

на засіданні циклової комісії Заступник директора з

Протокол №___ навчальної роботи

від „___”_______2013р.

Голова циклової комісії ______________ О.В. Тканко

____________________ „___”_______2013р.

 

 

Методичний посібник

до самостійної роботи студентів

з предмету ”Безпека життєдіяльності”

для спеціальностей

5.05010201 «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»,

5.07010602 «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів»,

5.03050401 «Економіка підприємства»,

5.05010101 «Обслуговування програмних систем і комплексів»,

5.05090101 «Конструювання, виробництво та технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв»,

5.05050302 « Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях »

 

 

Розробила викладач Медвідь С.А.

 

 

Зміст

 

1. Пояснювальна записка ……………………………………………… 3

 

2. Інформаційний обсяг навчальної дисципліни ……………………... 4-11

 

3. Зміст самостійних робіт…………………………………………….. 12- 26

 

4. Література……………………………………………………………......27

 

 

Пояснювальна записка

Методичний посібник є невід’ємною складовою частиною методичного забезпечення навчального процесу з курсу нормативної дисципліни “Безпека життєдіяльності”. Поряд з підручниками він забезпечує продуктивну роботу студентів по самостійному засвоєнню матеріалів курсу.

Методичний посібник містить основні теоретичні питання розділів курсу і питання для самоперевірки рівня засвоєння матеріалу.

Курс дисципліни “Безпека життєдіяльності” є однією з основних гуманітарно-технічних дисциплін.

Приєднання системи вищої освіти України у 2005 році до Болонської декларації підвищує вимоги до рівня фундаментальної підготовки студентів вищих навчальних закладів. Перехід до кредитно-модульної системи навчання обумовлює перерозподіл навчального навантаження на користь самостійної роботи студентів. Навчальний план курсу “Безпеки життєдіяльності” передбачає 54 години навчального навантаження. Аудиторні заняття проводяться з найбільш складних для засвоєння тем, а решту – студенти повинні засвоювати самостійно.

Підготовка студентів у рамках дисципліни "Безпека життєдіяльності" містить теоретичні питання, спрямовані передусім на формування світогляду, виробленні ідеології поведінки, і забезпечує майбутніх спеціалістів важливим інструментом не лише щоденного безпечного контактування з навколишнім світом, а й готує до майстерного виконання різної складності технологічних процесів. Молодщий спеціаліст, що досконало освоїв предмет "Безпека життєдіяльності", здатний грамотно діяти в умовах небезпеки, захищаючи таким чином як своє життя та здоров'я, так і життя та здоров'я інших людей.

Самостійна робота студента забезпечує міцне оволодіння знаннями і необхідними навиками. Самостійне опрацювання матеріалу сприяє розвитку навиків студента стосовно ведення конспекту і засвоєння матеріалу.

Згідно завданню теми студент коротко конспектує матеріал, готує реферати, що пропонуються в методичному посібнику. Перед конспектуванням студент повинен уважно прочитати матеріал, вибрати найголовніше і записати. Самостійна робота ведеться в окремому зошиті. Щоб перевірити наскільки добре засвоєний матеріал по темі рекомендується відповісти на питання для са­моконтролю.

Для спрощення роботи студента по кожній темі наведена література з вка­заними сторінками.

Наприкінці семестру викладач перевіряє самостійну роботу студента. Деякі питання із зазначених в методичному посібнику входять до поточних контро­льних робіт.

Від рівня і глибини засвоєння студентами цього курсу у значній мірі залежить ефективність вивчення і засвоєння таких спеціально орієнтованих дисциплін, як “Охорона праці” та “Охорона праці в галузі”.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)