АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Типові практичні завдання. 1.ТОВ "Кримбудінвест" - ТОВ "Капітальні інвестиції"(ст.546 ЦК,230ГК;ст

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

1.ТОВ "Кримбудінвест" - ТОВ "Капітальні інвестиції" (ст.546 ЦК,230ГК;ст. 625 ЦК України).

2.ДП "Агрокомплект" - ФДМУ та ВАТ "Бізнес консалтинг" (ст1ГК;господарські суди на загальних підставах вирішують усі спори між суб'єктами господарської діяльності, а також спори, пов'язані з приватизацією державного та комунального майна,в тому числі спори про визнання недійсними відповідних актів органів місцевого самоврядування та органів приватизації).

3.ВАТ "Трактородеталь" і польським "Арно і К "(Це матеріально оформлена угода двох або більше суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та їх іноземних контрагентів, спрямована на встановлення, зміну або припинення їх взаємних прав та обов'язків у зовнішньоекономічній діяльності; при відсутності погодження між сторонами щодо право яке має застосовуватись, до таких договорів застосовується право країни-продавця.Отже ухвала суду є правильна,бо даний спір має вирішуватись за польським законодавством).

4.НАК "Нафтогаз України" з ПП "Тезей" (ст.12ГПК;п.5ст12ГПК)

5.“Нігинський кар’єр” до районної державної адміністрації, приватного підприємства “Нігинсахкампром” (ст783ЦК;ст75,141).

6."ВВФ" до ТОВ "Капітал". ( а)землі атомної енергетики та космічної системи;б)землі оборони, крім земельних ділянок під об'єктами соціально-культурного, виробничого та житлового призначення;в)землі під об'єктами природно-заповідного фонду та історико-культурними об'єктами, що мають національне та загальнодержавне значення;г)землі під водними об'єктами загальнодержавного значення;)

7.Прокурор, "Метроград",ТОВ "Арно і К". До ст. 111-14 ГПК, лише генеральний прокурор України має право касаційного подання., а не прокурор м. Києва.(ст1гпк)(ст2ГПК).

8.ВАТ «Інгул», ТОВ «Інтер», ТОВ «Капітал». 1) Відповідно до ЗУ «Про власність» тільки власник має право вирішувати подальшу долю майна. В даному випадку «Інтер» не мав права розпоряджатися майном, бо на момент укладення договору не був його власником. Отже рішення суду є правильним.2)у кого воно на балансі.

9. ЗАТ «Український капітал», НБУ. Так;Ні,тому щоДо ст. 111-14 ГПК, лише генеральний прокурор України має право касаційного подання., а не прокурор м. Києва.(ст1гпк).

10. "Алесіо" - ВАТ “Агроімпекс” (ст121-1ГПК;Так)

11.ТОВ «Валерія»,ТОВ «Віола». 1)Оренда-це засноване на договорі строкове платне користування майном,необхідниим орендареві для здійснення підприємницької та ін. діяльності., ст.283 ГК.2)ст.18-1 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна». ст.759;мають право за ЦК,за умови про зменшення ціни дог оренди.

12.«ТОВ«Альбіон». 1)Так, бо до ст.1 ЗУ, Землями оборони визнаються землі, надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України.(а тут буд. житлового будинку).

13.ВАТ«Холод»,ВАТ«Українськийбанк». 1)якщо сторони не досягли згоди з усіх істотних умов то дог вважається неукладеним (звернути увагу на пункт 3 ст.180).2)ст.180 ГК(3):-предмет,-ціна, строк дії.

14.ВАТ “Український науково-дослідний інститут спеціальних видів друку”-ЗАТ “Бліц-Інформ”. (Договір оренди припиняється в разі закінчення строку, на який його було укладено;ст.758ЦК,777,763,764,526 ЦК).

16.ВАТ “Укртрансгаз”- ВАТ “Харківоблгаз” (Під мировою угодою по справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником та кредиторами відносно відстрочки і (або) розстрочки,а також списання кредиторами боргів боржника, яка оформлюється угодою сторін.;1)невиконання боржником умов мир угоди щодо не менш як третини умов кредиторів,2)провадження боржником дій,які завдають збитки правам та зак інтересам кредиторів).

17.ВАТ “Пілот” - ВАТ “Кредитпромбанк”. 1)З моменту прийняття рішення про приватизацію майна державного підприємства або відкритого акціонерного товариства, створеного в процесі корпоратизації, застава їх майна здійснюється з дозволу відповідного органу приватизації.(ч. 4 ст.11 ЗУ «Про заставу») 2)Вірно.

18.Публічне акціонерне товариство “Арена” - “Укрінмет”. (Ст.512,203,215 ЦКУ; Загальні збори акціонерів;ст..159 ЦКУ).

19.ВАТ “Стирол” - концерну “Укрнафта” (ст120ГК,ст.400ЦК).

21.ЗАТ Омега – ТОВ Голограма 1) інноваційний продукт — результат науково-дослідної і (або)дослідно-конструкторської розробки, що відповідає вимогам, встановленим цим Законом; 2) інноваційне підприємство (інноваційний центр, технопарк, технополіс,інноваційний бізнес-інкубатор тощо) —підприємство(об’єднання підприємств), що розробляє, виробляє і реалізує інноваційні продукти і (або) продукцію чи послуги, обсяг яких у грошовому вимірі перевищує 70 відсотків його загального обсягу продукції і (або) послуг.

22.ТОВ“МАС”-господарського суду АРК Розробляє і подає КМУ проекти державних програм приватизації, організує і контролює їх виконання;змінює у процесі приватизації організаційно-правову форму підприємств, що перебувають у загальнодержавній власності, шляхом перетворення їх у відкриті акціонерні товариства;здійснює повноваження власника щодо частки акцій акціонерних товариств, які не були реалізовані у процесі приватизації, зокрема несе ризик у межах зазначеної частки; продає майно, що перебуває у загальнодержавній власності у процесі його приватизації, включаючи майно ліквідованих підприємств і об'єктів незавершеного будівництва; створює комісії по приватизації;затверджує плани приватизації майна, що перебуває у загальнодержавній власності;укладає угоди з посередниками щодо організації підготовки до приватизації та продажу об'єктів приватизації;видає ліцензії посередникам;забезпечує систематичне інформування населення, ВРУ,органів державної виконавчої влади, місцевого і регіонального самоврядування про хід приватизації державного майна.

 

23.ТОВ до статутного фонду. Вкладом до статутного фонду господ тов можуть бути гроші, цінні папери, інші речі або майнові чи інші відчужувані права, що мають грошову оцінку. Грошова оцінка вкладу учасника господарського товариства здійснюється за згодою учасників товариства.Порядок збільшення статутного капіталу існуючого ТОВ передбачено в частині шостій ст. 144 ЦК, відповіднодо неї збільшення статутного капіталу ТОВ допускається після внесення усіма його учасниками вкладів у повному обсязі. Порядок внесення додаткових вкладів встановлюється законом і статутом ТОВ.Таким чином, збільшення статутного капіталу вже існуючого ТОВ шляхом внесення додаткових вкладів учасниками є, скоріше, їх правом, а не обов'язком. Таке право реалізується шляхом прийняття відповідного рішення зборами ТОВ, які вправі самостійно визначати розмір, форму і порядок внесення учасниками додаткових вкладів. У цьому випадку (при внесенні додаткових вкладів) ТОВ не позбавлене права проводити зарахування зустрічних однорідних вимогіз іншими особами, зокрема учасниками товариства, на загальних підставах.

24. О.і ВАТ«Укртатнафта». 1) Неправильно. Відпов. До ст.. 3 ЗУ «Про цінні пап.і ф.р.»Облігація є цінним папером. 2) а) облігації підприємств;б) державні облігації України;в) облігації місцевих позик;г) казначейські зобов’язання України;ґ) ощадні (депозитні) сертифікати;д) векселі;

25. «Львівгаз», ВАТ «Укртрансгаз». 1) так. 2)Задовольнити позов.Правомірні,тому що саме позивач визначає правомірні вимоги(ст.22 ГПК,ст.625ЦК).

26.ТОВ “Растран” -ТОВ "Чиста вода"( ч. 1 ст. 318 ГК У;ст875-886 ЦКУ).

27.ВАТ "Зоряна"-Кредитпромбанку. (Ст.207 ГК;ст.215 ЦКУ;ст. 116 ЦКУ)

28.ТОВАврора-ТОВ Україна. 1) Відповідно до ЗУ «Про інвестиц. д-сть» інвестиціями є всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об’єкти підприємницької та інших видів діяльності, в результаті якої створюється прибуток (доход) або досягається соціальний ефект. 2) істотними умовами договору є ціна, строк дії та предмет договору.

29.ТОВ”Інтербуд” ст..145 п.4 ЦК, ст..144.

30.ТОВ "Сігма"-ТОВ "КОДА".( Спори, пов'язані з укладанням, зміною умов, розірванням чи визнанням недійсними бартерних угод, підлягають вирішенню господарським судом за місцем знаходження однієї із сторін, до якого звернувся заявник.;ст. 1,54 ГПК)

31.ВАТ Будіндустрія–СП Альянс.1) Нововиявленими є обставини, які судом не були враховані при постановленні рішення і не були відомі ні суду, ні особам, які брали участь у справі 2) перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами є самостійною стадією процесу. Воно стосується тих рішень, які набрали законної сили і здійснюється у випадку, коли виникли обставини, що мають істотне значення для справи, однак вони не могли бути відомі заявнику на час її розгляду.

32. ПП«Дарунок» і А-0012. 1)Оренда-це засноване на договорі строкове платне користування иайном, необхідним орендареві для здійснення підприємницької та іншої діяльності.Орендна плата-це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю,незалежно від наслідків своєї господарської діяльності.2)відповідно до ч.4 ст7 ЗУ «Про госп.діял.у ЗСУ»передача військового майна в оренду здійснюється виключно на конкурсній основі з урахуванням необхідності підтримання на належному рівні бойової та мобілізаційної готовності.

33.ТОВ «Авто контакт», ЗАТ «Унікон». 2) ст.235 ГК, Оперативно-господарські санкції- це заходи оперативного впливу на правопорушника з метою припинення або попередження повторення порушень зобов’язань, що використовуються самими сторонами в односторонньому порядку.+ 236 ГК

34. А-4444 і ТОВ «Струм». 1)Виходячи з визначення прокурора відповідно до ЗУ «про прокуратуру», і ст.. 29 ГПК, військові прокурори вправі звертатися до господарського суду за захистом інтересів держави, в даному випадку в особі військової частини, тому рішення суду не правильне.2) ст.1 ГПК- Підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності,мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

35. “Регіон – Агро” - с/г ВАТ “Тульчинка” 1)ст.239 ГКУ.2)позиція суду не правильна, бо вимоги спорів не є тотожними.(стягнення адміністративно-господарських санкцій іде бюджет держави).Ст.239;Ні,ці вимоги не тотожні і не можуть об’єднуватись в одне провадження).

36.Асоціація, ВАТ «Політ». 1)ст.120 ГК2) ст.121:-добровільно вийти з об’єднання на умовах і в порядку, визначених установчим договором про його утворення чи статутом господарського об’єднання; - бути членом інших об’єднань підприємств, якщо законом, засновницьким договором чи статутом не встановлено інше; - одержувати від господарського об. В установленому порядку інформацію, пов’язану з інтересами підприємства; - одержувати частину прибутку від діяльності госп. бо. Відповідно до його статуту.

37.«Укртрансгаз»,Ват«Одесакомуненерго». 1)ст 14 ЗУ «Про цінні пап. і ф.р.» Векселі можуть бути прості або переказні та існують виключно у документарній формі.

38.ЗАТ “Латакія” -ПАТ “Анонс”. Публічне акціонерне товариство може здійснювати публічне та приватне розміщення акцій.Ст.57 ч.2ГК,ст.153 ЦК,ст.82 ГК,ст.116 ЦК;Голова правління а.т. вправі без довіреності здійснювати дії від імені товариства.

40.Держ інспекція з контролю за цінами в АРК Якщо стосується дисципліни цін,то вони зобов подавати позов до суду;Орг держ податкової служби,орг.Дозвільноїсими,пожежники,екологи,санстанція.

41.ВАТ «Орджонікідзевський», ВПТ «Запорізький завод феросплавів». 1)ЗУ «Про приватизацію державного майна» не передбачено такого повноваження.2)продаж майна на аукціоні,за конкурсом; акцій -+ на фондових біржах; викуп майна згідно з альтернативним планом приватизації.

42.ТОВ «Астра», ВАТ «Укравто», ТОВ «БестЛайн». 1)можуть, якщо це не стосується державних підприємств. 2)До ЗУ, досудова санація-це заходи які застосовуються до початку порушення провадження у справі про банкрутство, а судова-у разі порушення провадження у справі про банкрутство.

46.ДП “Укрриба” Немає такого права повного господ відання,є право господ відання та право оперативного управління.Тому ріш є правомірним)(ст.134,136,137ГК).

47.Управління комунального майна -ТОВ “Рубін” (ст. 188 ГК України).

48.ТОВ “Авілон” - КП “Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації” (5 статті 376 ЦК України).

49.Хролько І.В., учасникТОВ “Агросервіс” 1)прийняття рішень на зборах, що скликані з порушенням порядку скликання;прийняття рішень із питань, не включених до порядку денного;відсутність належним чином оформленого протоколу загальних зборів; невідповідність прийнятих рішень інтересам АТ у цілому або інтересам його акціонерів, кредиторів.

50.ВАТ “Сумигаз” - ДК «Укртрансгаз» (ст.20 ГК;не відповідає;Позиція суду є неправильною).

51.ЗАТ “Ринок” - Шевченківської районної у м. Києві ради. (Ст.317 ЦКУ;331ЦКУ)

52.Науково-методичний центр професійно-технічної освіти - ТОВ “Аркадія Л”. 1)Інвестиційний договір є правовою формою взаємовідносин між інвестором та іншими учасниками інвестиційної діяльності.2)Об'єктами інвестиційної діяльності не можуть бути об'єкти житлового будівництва, фінансування спорудження яких здійснюється з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб, у тому числі в управління. Інвестування та фінансування будівництва таких об'єктів може здійснюватися виключно через фонди фінансування будівництва, фонди операцій з нерухомістю, інститути спільного інвестування, недержавні пенсійні фонди, які створені та діють відповідно до законодавства, а також через випуск безпроцентних (цільових) облігацій, за якими базовим товаром виступає одиниця такої нерухомості.

53. ВАТ “Київський завод “Агромаш” - “Украгроком”.Ст20ГКУ.

55.ВАТ "Птахофабрика" - СПД Вознюка М.М. (Ст.218,220 ЦКУ;).

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)