АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета і завдання дисципліни, її місце у навчальному процесі

Читайте также:
  1. A. Дату, місце, розмір зони затоплення, метеоумови, наявність під’їзних шляхів.
  2. IV. Домашнє завдання
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. V. Оголошення домашнього завдання.
  6. VI. Домашнє завдання
  7. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  8. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  9. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  10. Активне соціально-психологічне навчання у процесі формування професійної компетентності фахівця.
  11. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  12. Б) місцеві органи управління.

Важливо практичною функцією юриста є захист інтересів і власності суб’єктів господарювання в господарському суді. Для кваліфікованого захисту варто знати сутність і принципи господарського процесу України; порядок досудового врегулювання розбіжностей при укладенні і виконанні договорів; права та обов’язки учасників господарського процесу; поняття, види та процедуру надання господарських доказів; механізм визначення і сплати судових витрат та інші питання.

Вивчення курсу надасть спеціалісту можливість професійно підготувати позовну заяву з урахуванням підвідомчості господарських спорів з доданням необхідних документів; знати господарську процедуру розгляду спорів; вміти оскаржити рішення та постанови господарського суду. Цінність курсу складається в тому, що він навчить мистецтву захисту в господарському суді порушених інтересів і оспорювання прав суб’єктів господарювання.

Знання основних положень Господарського процесуального кодексу, досвід оформлення претензій і позовів по господарських спорах надає важливий засіб кваліфікованої підготовки юристів і засіб поповнення інтелекту спеціаліста, що розширює фахові можливості щодо ефективної юридичної діяльності.

Курс підготовлений для студентів денної форми навчання спеціальності “Менеджмент”. При розробці курсу враховані зміни і доповнення що до нового законодавства України.

Особливої уваги студентів заслуговує місце господарських судів у системі органів судової влади України, надає уявлення про історію господарсько – судових органів та особливості правового статусу господарського суду та його суддів. У запропонованому курсі на науковому рівні визначенні поняття, предмет та метод господарського процесу, його ознаки та принципи. Також варто приділити основну увагу підготуванню й участі в семінарах, що проводяться по кожній темі курсу. Під час семінарів викладачем проводиться поточний контроль знань, за підсумками кожного семінару студент одержує оцінку.

Метою дисципліни є глибоке вивчення студентами загальних та спеціальних правових положень (основ) здійснення господарського процесу в Україні, принципів діяльності господарських судів, прийняття рішення за результатами вирішення господарських спорів, а також порядку їх оскарження та виконання.

Завданням дисципліни є з’ясувавання наступних правових питань: поняття, предмет та методи господарського процесуального права, досудове врегулювання господарських спорів, учасники господарського процесу, підвідомчість, підсудність справ господарським судам та процесуальні строки, докази в господарському процесі, господарські витрати, пред’явлення позову у господарському процесі, підготовчий процес по розгляду спору і забезпечення позовуВирішення господарських спорів, перегляд судових рішень у апеляційному та касаційному порядку, а також за нововиявленими обставинами. Виконання судових рішень

Предметом дисципліни єпоняття та система господарського процесуального права; методи, цілі, принципи та система господарського процесуального права; досудове врегулювання господарських спорів, учасники господарського процесу, підвідомчість, підсудність справ господарським судам та процесуальні строки, докази в господарському процесі, господарські витрати, пред’явлення позову у господарському процесі, підготовчий процес по розгляду спору і забезпечення позову, вирішення господарських спорів, перегляд судових рішень у апеляційному та касаційному порядку, а також за нововиявленими обставинами. Виконання судових рішень

Враховуючи те, що згідно з Конституцією України наша держава є соціальною і правовою, в сучасних умовах діяльність суб'єктів господарювання повинна бути спрямована не тільки на задоволення їх приватних інтересів (тобто отримання прибутків та ін.), але й на участь в реалізації публічних інтересів (тобто інтересів суспільства і держави) шляхом поповнення прибуткової частки бюджетів усіх ланок, створення нових робітничих місць (вирішення проблеми зайнятості в державі - зменшення соціальної напруги), задоволення потреб (попиту) населення в цілому та окремих його суб’єктів у певних товарах, продукції, роботах та послугах.

З огляду на вищевикладене, господарське процесуальне право в Україні має велике значення в плані становлення в економіці держави суспільного господарського порядку.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)