АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Чи задоволені Ви своїм вибором?

а) так
б) ні
в) не знаю ще

 

3. Чи вважаєте Ви за потрібне вивчення гуманітарних наук в технічному ВУЗі?
а) гуманітарні науки потрібні в технічних Внз;
б) це потрібно зробити предметами за вибором;
в) це не потрібно (перехід до питання 9).

 

4. Для чого, на Вашу думку, студентам технічного ВУЗу вивчати гуманітарні науки?
а) це може згодитися їм у майбутньому;
б) для загального розвитку;
в) свій вариант______________________

 

5. Яка кількість часу ви приділяєте вивчення гуманітарних наук у вашому ВУЗі?
а) стільки, скільки і на інші дисципліни;
б) менше, тому що я вважаю їх менш важливими;
в) свій вариант_____________________

 

6. Скільки гуманітарних наук, на Вашу думку, повинні вивчати студенти технічних ВУЗів?
а) багато;
б) не багато;
в) свій вариант_______________________

 

 

7. Як Ви ставитеся до того, щоб вибирати не основні предмети, за своїм бажанням?
а) я б хотів, щоб так було і у нас;
б) я вважаю, що працівникам освіти краще відомо, які дисципліни доцільно вивчати студентам;
в) вважаю, що введення такої системи мало що змінить;
г) Ваш вариант_______________________

 

8. Напишіть, будь ласка, назви гуманітарних наук, які Ви б вибрали для вивчення, якщо б у вас була така можливість.
__________________________________

 

 

9. Чому, на Вашу думку, не потрібні гуманітарні науки?
а) від них немає користі;
б) часу на навчання і так мало;
в) вони відволікають від вивчення предметів за моєю спеціальністю;

 

 

10. На завершення просимо Вас вказати:
Ваш вік______
Ваша стать__________
Ваша майбутня спеціальність_______________________

 

Очікувані результати дослідження

 

В даному дослідженні було вивчено ставлення студентів технічних вузів до вивчення гуманітарних дисциплін, визначено кількість студентів технічних спеціальностей, які позитивно ставляться до вивчення гуманітарних наук та кількості студентів, які негативно ставляться до їх вивчення, а також співвідношення між ними, з'ясовано основні причин негативного ставлення до вивчення гуманітарних дисциплін, визначено, які гуманітарні дисципліни студенти бажають вивчать найбільше.

 

 

Висновок

 

Студенти технічних Вузів розуміють, що повинні приділяти мало уваги до суспільних наук. Без них важко розвивати здібності майбутніх фахівців, а так само виховувати повагу до національних і духовних цінностей України. Прищеплювати їм принципи і загальнолюдські цінності.

Підсумки опитування показують, що більшість студентів позитивно ставляться до гуманітарних наук, і відзначають зростання потреб у соціально-гуманітарних знаннях.
Судячи з питань анкети, студенти вважають, що, навіть в технічній діяльності, необхідно бути інтелігентом і бути всебічно розвиненою людиною. Чому нам і супроводжує вивчення гуманітарних наук, що допомагають розвинути людину, як більш різнобічну особистість.

Студенти вважають, що гуманітарні науки займають важливе місце в середовищі освіти. Вони допомагають людям правильно аналізувати і оцінювати події, що відбуваються в їх житті. Формувати людину як культурну особистість, яка живе в гармонії з природою, наукою і суспільством. Тому студенти хочуть, щоб гуманітарних наук приділялося більше часу. Студенти технічних Вузів прагнуть отримати більше знань у цій галузі, і навчитися правильній поведінці у суспільстві і природі.
З висловлювань студентів та викладачів різних внз країни можна зробити висновок, що на сьогоднішній день, життя не просто вузького фахівця-інженера, а всебічно розвиненої людини.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)