АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Збереження документа

Читайте также:
  1. I. Сущность и значение документации
  2. II. Документация как элемент метода бухгалтерского учета
  3. III. Основные требования, предъявляемые к документам
  4. XV. Ведение участковым уполномоченным полиции служебной документации
  5. А. Издания документальные (факсимильные, фоторепродукционные, дипломатические и пр.).
  6. Безопасность и частная жизнь выходят в формате документа в формате PDF.
  7. В начало документа
  8. В) Требования к уровню и характеру подготовки учителей (литературы / русского языка и литературы) в нормативных документах.
  9. Виділення тексту документа і його фрагментів
  10. Використання редактора формул у документах Word
  11. Виникнення та розвиток документаційної науки у 20 ст.
  12. Властивості, ознаки та функції документа

Майже відразу після створення документ потрібно зберегти у файлі на диску, надавши йому змістовне ім'я. Залишати запропоновану програмою назву вкрай небажано, оскільки згодом ви не зможете визнати що записано в документі.

Для збереження документа використовують кнопку (Зберегти) панелі швидкого доступу.

04.09.2015 Я редагувала та форматувала текстові документи.

Після введення тексту, в документ я вносила правки, тобто текст редагувала. Редагувати документ – значитьзмінювати, виправляти, коригувати, модифікувати набрану інформацію. Для форматування тексту використовувала комбінації клавіш, команди меню Форматабо панелі інструментів Форматирование. Крім того, форматування заголовків або абзаців може бути виконано з використанням різних стилів.

07.09.2015 Я будувала та форматувала таблиці. І мала роботу з колонками.

Є декілька способів створювати таблиці одним із них я була скористувалася щоб ввести дані про підприємство

Створення таблиці декількома способами:

Вкладка Вставка кнопка таблиці виходить діалогове вікно. Активізуємо шаблон, підводим вказівник мишки до області з квадратиком, вони підсвічуються, вибираємо потрібний розмір таблиці.

Активізуємо кнопку вставити таблицю появляється діалогове вікно вставляємо в діалогове вікно відповідні параметри і нажимаємо кнопку ОКЕЙ. Активізувати перемикач постояная.

Команда намалювати «таблицю» автоматично активізує вкладку робота з таблицями. В роботі з таблицями активізована вкладка конструктор. Вона дає наступні можливості:

§ Вибирати товщину пера.

§ Зробити заливки.

§ Встановити границі.

§ Встановити стилі таблиці.

Приклад створення таблиці:

Олівець розміщуємо в лівому верхньому куті майбутньої таблиці.

Нажимаємо ліву клавішу мишки і протягуємо олівець в ліво в низ виходить пунктирна лінія.

Відпускаємо ліву клавішу миші каркас готовий.

Розділити таблицю на рядки.

Олівець кладемо з ліва в таблиці.

Нажимаємо ліву кнопку миші і протягуємо в право.

Розділяємо таблиці на стовбці.

Знов кладемо олівець посередині верхнього рядка нажимаємо ліву кнопку мишки і протягуємо олівчик в низ і відпускаємо.

Ластик на панелі конструктора витирає любі границі таблиці.

Перетворення такте в таблицю.

Excel таблиця.

Експрес таблиці.

Для того, щоб розмістити текст документу по колонках, я спочатку виділила цей текст. Тоді вибрала піктограму зі стандартної панелі інструментів. В результаті чого відкрилося вікно, в якому імітується вигляд колонок. Помістивши в нього курсор мишки і натиснувши ЛКМ, я вибрати потрібну кількість колонок. Після цього відпустила клавішу. На горизонтальній розмірній лінійці показуються межі колонок.

08.09.2015 Робота з вікнами та аркушами книги. Введення та редагування даних.

Працюючи з книгою я могла вводити і змінювати дані одночасно на декількох листах, а також проводити різні обрахунки, використовуючи дані, розміщені на різних листах книги. За замовчуванням Робоча книга Excel містить 3 листи.

Для введення або редагування даних у яку-небудь комірку таблиці, я зробила її активною (тобто клацнула в цю комірку курсором миші. Вводила дані безпосередньо у полі самої комірки чи у полі рядка формул. Натискала клавіші Enter завершувала введення та редагування даних у комірці, Esc – відміняє його. Введення даних в рядку формул використовувала тоді, коли вже було завершено введення інформації в комірку і потрібно було повернутися до неї, щоб в нести зміни, тобто відредагувати текст.

09.09.2015 Форматувала комірки та діапазонів комірок.

Змінювала ширину стовпців і висоту рядків. Змінила обрамлення за допомогою команди "Формат/Ячейки/Граница". Вибирала колір, тип ліній.

10.09.2015 Набір формул у Word

За допомогою редактора формул я могла створювати складні математичні формули, причому в процесі роботи розмір шрифтів, інтервали, розміри й формати складових формули автоматично регулюються для збереження пропорційності та відповідності до правил, що прийняті для їхнього оформлення. Окрім того, є можливість міняти форматування на власний смак при побудові формули та перевизначити автоматичні стилі оформлення формульних складових.

11.09.2015 Створення списку. Робота зі списками. Колонтитули. Створення буквиці.

Створення списку можливе до або після введення тексту двома способами одним яким з них я скористалася:

· натисканням кнопок на панелі інструментів - швидкий спосіб - з виглядом списку, призначеним за умовчанням або попереднім користувачем;

· через меню Формат - Список: у вікні діалогу можна вибрати вкладку типу списку, а потім його вигляд - вигляд маркера або нумерації.

Колонтитули відповідно поділяються на Верхній та нижній колонтитул.Щоб додати в документ колонтитули, я виконала команду Вид та її опцію Колонтитули Word перейде в режим розмічування сторінки, і на екрані з'явиться панель інструментів Колонтитули. Щоб перейти від верхнього колонтитула до нижнього, клацніть мишкою на кнопці Верхній/нижній колонтитул або покрутіть з допомогою вертикальної смуги прокручування сторінку документа вниз. І виберіть собі потрібний колонтитул.

Для створення буквиці я виділила першу літеру абзацу (можна кілька літер) та вибрала пункті меню Формат команду Буквица або однойменну піктограму. В будь-якому випадку відкриється однойменне діалогове вікно де в розділі Положение слід вибрати тип буквиці. Тоді в полі Шрифт я вибрала гарнітуру шрифту для буквиці в полі Высота в строках – кількість рядків тексту на які вона буде поширюватися та в полі Расстояние от текста – віддаль буквиці від основного тексту.

14.09.2015 Майстер діаграм.

Діаграму я використовувала для графічного відображення й аналізу даних робочого листа. Діаграма й дані робочого листа, на основі яких побудована діаграма, будуть зв'язані один з одним незалежно від місця розміщення діаграми. Зміна даних в листі автоматично приведе до змін у діаграмі.

15.09.2015 Основні елементи діаграм.

На графіках легко проглядається тенденція до змін можна навіть визначити швидкість зміни тенденції. Різні співвідношення, приріст, взаємозв’язок різних процесів усе це легко можна побачити на графіках.

Існує кілька типів плоских і об’ємних діаграм ці типи включають різні формати, якщо їх не досить можна створити власний користувальницький формат діаграм. Для побудови діаграм виконаємо команду Майстер діаграм.

Мітками рядків і стовбців називаються заголовки рядків і стовбців. Якщо не включати мітки рядків у ділянку побудови діаграми то на четвертому кроці побудови діаграми потрібно вказати що підміти рядків виділяється 0 рядків.

Мітки стовбців є текстом легенди. Легенда являє собою прямокутник у якому зазначається яким кольором чи типом ліній виводяться на графіку чи діаграмі дані з того чи іншого рядка.

16.09.2015 Редагування та форматування елементів діаграм.

Для редагування діаграм:

1. Я двічі натиснути мишею в будь-якому місці діаграми.

2. Команда Формат означення легенди встановлює колір ліній їх стиль і товщину.

3. Для форматування об’єкта діаграми натиснула на ньому правою кнопкою миші і вибрала потрібну для форматування команду із списку що з’явився.

4. Для заміни одного рядку даних у діаграмі іншим застосувала команду Формат рядка.

5. Змінюючи ліній графіка можна змінити дані на робочу аркуші.

6. Команда Тип діаграм дає можливість змінювати тип уже існуючої діаграми.

7. Команда авто формат змінює не лише тип діаграми ай встановлю стандартні параметри діаграми.

8. Команда Об’ємний вид змінює просторову орієнтацію діаграми.

Під час створення діаграми змішаного типу виникають дві групи рядків. Одна група-гістограма, а друга-може бути графіком чи з ділянки XY – крапковий. Після створення діаграми я використовувала для кожного ряду даних будь-який тип плоскої діаграми.

Для того, щоб змінити форматування будь-якого елемента діаграми, необхідно на ньому викликати контекстне меню та обрати відповідний пункт.

17.09.2015 Вставка малюнків об’єктів надписів в текст.

В комплекті поставки Word, входить галерея рисунків. Ці рисунки є дуже різні, там зображенні галерея рослинності, техніки, людей. Для вставки рисунка використовуємо:

v Вкладку «вставка» - виходить панель ілюстрації. В панелі ілюстрації виходить: рисунок, картина, фігури, діаграми.

Інструменти фігури на панелі ілюстрації, відкриває діалогове вікно, для того, щоб знайти потрібний рисунок необхідно:

ü Натиснути кнопку «Картинка» на панелі ілюстрації вкладки «Вставка».

Відкривається діалогове вікно. В діалоговому вікні, я вибирала потрібну мені папку, а потім рисунок і натиснула кнопку «Вставити».

Вставка фігури для того щоб відобразити у документі різні фігури(стрілочки, циліндри) це можна використовувати для блок схем. Треба використати

Щоб створити напис, я виконала такі дії:

§ Розгорнула панель інструментів Рисование;

§ Клацнула на кнопці Надпись;

§ Встановила курсор, що набув вигляду «+», в один із кутів майбутнього напису, натиснула на ліву кнопку і, не відпускаючи, перетягнула курсор у протилежний кут напису. Отримала прямокутник;

§ Перевела курсор усередину прямокутника, набрала текст з потрібним шрифтом і вирівнюванням;

21.09.2015 Додавання та зміна фігурного тексту Word Art.

Додаток Word Art запускала кнопкою Добавить об’єкт Word Art панелі Рисование.

Для зміни розміру тексту я клацнула мишею в будь-якому місці тексту, у результаті чого об'єкт буде обмежений маркерами виділення. Розміри рамки я змінювала, пересуваючи її границі за маркери виділення мишею, при натиснутій лівій клавіші. Для зміни тексту вже існуючого об'єкта або його оформлення двічі клацнула лівою клавішею миші по об'єкті Word Art.

22.09.2015 Створення електронних таблиць.

Створення електронної таблиці:

1. Вибрала «Файл» > «Новий» (меню «Файл» розташовано вгорі екрана комп’ютера).

2. Двічі клацнула на шаблоні електронної таблиці.

3. Нижче наведено кілька способів індивідуального настроювання електронної таблиці:

· Виберіть клітинку таблиці та введіть потрібні дані.

· За допомогою кнопок на панелі інструментів до давайте інші таблиці, текстові поля, фігури та зображення.

· Таблиці та об’єкти можна переміщати на аркуші перетягуванням.

Коли ви вперше закриваєте електронну таблицю, з’являється запит щодо зазначення її імені та розташування. Якщо на вашому комп’ютері Mac настроєно iCloud, програма Numbers за замовчуванням зберігатиме електронні таблиці до iCloud, однак їх також можна зберігати і на комп’ютері Mac. Можна також переміщати електронну таблицю з iCloud на комп’ютер Mac і навпаки.

24.09.2015 Правила проведення розрахунків за допомогою рядка формул.

Для проведення обчислень я використовувала формули. Зображення формули можна переглянути в рядку формул, а в комірці буде відображатися результат обчислень. Введення формули починала з введення знаку «=», за яким можуть бути введені операнди. Під операндами розуміють сталі значення, адреси комірок, імена функцій (стандартних або визначених користувачем), знаки арифметичних операцій («+» – додавання, «–» – віднімання, «*» – множення, «/» – ділення, «^» – піднесення до степеням (2^3=23), «%» – відсоток), логічні операції порівняння (>, <, =, >=, <=, <>), а також дужки для визначення порядку виконання операцій.

Для введення в формулу адреси комірки я виділила комірку одинарним натисканням лівою клавішею мишки. Для того, щоб у формулах використати діапазон комірок, його можна виділити, утримуючи натиснутою ліву клавішу мишки. Важливою є можливість переміщувати, копіювати та розмножувати значення та формули при побудові електронних таблиць

28.09.2015 Функції. Дата. Если. Діаграми.

Функція "ЕСЛИ"я використовувала коли мені було потрібне занчення аргумента. Перше я перевірила умову, інші два - значеннями, записувалися до комірки у разі виконання або невиконання умови.

Функція ДАТА я використовувала в тих випадках, коли рік, місяць і день потрібно було вводити матеріал.

Для побудови діаграми я скористалася майстром діаграм, який викликається за допомогою кнопки на панелі інструментів Після виклику майстра на екрані з’являється діалогове вікно Майстер діаграм. У ньому я вибрала тип необхідної діаграми (ліве поле) та її вигляд (праве поле). Потім необхідно натиснути кнопку Далі.

Після цього на екрані з’явиться вікно. У ньому я задати діапазон клітинок, за значеннями яких буде побудована діаграма. Для цього достатньо виділити мишею цей діапазон. Натиснула кнопку Далі. Діалогове вікно Майстер діаграм містить 3 вкладники: Заголовки, Легенда, Підписи даних.

На вкладниці Заголовки користувач може ввести ім’я діаграми, на вкладниці Легенда — наявність та місцеположення легенди. На вкладниці Підписи даних користувач може зазначити відображення підписів секторів діаграми в кількісному, відсотковому та інших виглядах. Після виконання цих дій можна натиснути кнопку Готово та завершити роботу з діаграмою.

 

 

30.09.2015 Робота з базою даних.

На початковому етапі роботи з базами даних процес їх створення доцільно починати з підготовчого етапу:

1) Побудувала на папері структуру таблиці.

2) Запустила систему Access і у вікні запрошення встановила перемикач у положення Новая база данных і натиснути ОК. У результаті на екрані з’являється вікно Файл новой базы данных. (Це ж саме можна зробити через меню Файл →Создать). У цьому вікні потрібно задати ім’я файла, його тип і каталог, а потім натиснути кнопку Создать. Після цього відкривається вікно База данных. У цьому вікні слід натиснути кнопку Создать – з’явиться вікно Новая таблица. У цьому вікні потрібно вибрати один з запропонованих режимів створення таблиць: Режим таблицы, Конструктор, Мастер таблиц, Импорт таблиц, Связь с таблицами. Виберемо, наприклад, Конструктор і натиснимо ОК – з’явиться вікно у режимі конструктора. Заповнюємо таблицю даними – називаємо поля, їх типи та розміри виходячи з побудованої на папері структури таблиці. Після заповнення таблиці необхідно виділити ключеве слово, для цього треба втановити курсор на потрібне поле і клацнути по кнопці Ключевое слово – поряд з іменем цього поля з’явиться зображення ключа. При закритті вікна з’явиться запит: чи зберігати структуру таблиці? Натиснути Да. З’явиться ще одне повідомлення про необхідність збереження таблиці. Потрібно ввести ім’я таблиці і натиснути ОК. Аналогічно створюється структура інших таблиць.

3) Для заповнення даними створених таблиць потрібно відкрити потрібну базу даних: Файл→Открыть, у вікні із списка вибрати ім’я потрібної бази баних і натиснути Enter – з’явиться вікно бази даних. У цьому вікні потрібно відкрити ту таблицю, у яку будуть вводитись дані і заповнити таблицю необхідними даними. Якщо після відкриття вікна бази даних потрібно внести зміни у структуру таблиці, то потрібно виділити необхідну таблицю і натиснути кнопку Конструктор, в нести необхідні зміни і зберегти змінену структуру.

 

01.10.2015 Використання таблиць.

Таблиця складається з рядків та стовпчиків комірок. Комірка схожа на текстовий кадр, куди ви можете додавати текст, вбудовану графіку або інші таблиці. Таблиці можна створювати «з нуля» або шляхом конвертації існуючого тексту. Крім того, ви маєте змогу вбудовувати одну таблицю в іншу.

Під час створення нова таблиця заповнює ширину текстового кадру-контейнера. Таблиця вставляється у той же рядок, якщо точка вставки знаходиться на початку рядка, або в наступний рядок, якщо точка вставки розміщена всередині рядка.

Оточуючий текст обтікає таблиці таким же чином, як і вбудовану графіку.

02.10.2015 Створення запитів, звітів.

Для відкриття вікна майстра запиту у вікні бази даних на панелі Об'єкти виберіть значок Запити і двічі клацніть значок Створення запиту за допомогою майстра.
У вікні Створення простих запитів у списку, що розкривається Таблиці і запити виберіть таблиці і запити, поля яких використовуватимуться в запиті. У списку Доступні поля двічі клацніть імена використовуваних в запиті полів. Ці поля перемістяться в список Вибрані поля. Натискуйте кнопку Далі. При створенні запиту по декількох таблицях в другому вікні положенням перемикача вам треба вибрати детальний (виведення кожного поля кожного запису) або підсумковий запит. Підсумкові запити містять поля, по яких групуються дані, і числові поля, по яких визначають, наприклад, сумарне, середнє, максимальне або мінімальне значення. У підсумковому запиті можна зробити підрахунок кількості записів в групі.

В Access вбудовано інструменти для створення та друку звітів. Фактично вони являються частиною системи управління базами даних. Звіти можуть вибирати інформацію із таблиць та запитів та організовувати її відповідно до конкретних вказівок. В Access вмонтовано засоби автоматичного проектування звітів – Майстер звітів, Авто звіт та створення звітів в режимі конструктора. Авто звіт здатен працювати лише з однією таблицею.

 

05.10.2015 Пошук запитів у базі даних

Оберіть необхідний вид пошуку (ключові слова, автор, назва, рік видання), введіть запит у поле пошуку:

· Пошук за ключовими словами: Вводиться фраза природною мовою. Пошук відбувається практично за всіма елементами бібліографічного опису. Фраза розбирається на окремі слова (цифри не враховуються!). Російські слова морфологічно нормалізуються (ігноруються закінчення слів). Знайдені документи сортуються за порядком зменшення їх рангу (чим більше в знайденому документі слів із запиту, чим ці слова ближчі одне до одного, тим вищий ранг документа).

· Пошук за автором або назвою: Вводиться прізвище або початок назви. Потрібно вводити лише одного автора (або назву).

· Пошук за роком: Вводиться рік видання (одне число).

Посилання Знайти подібні у бібліографічних описах документів, формує запит, що включає всі ключові слова обраного документа. Результати пошуку можна переглянути у двох форматах повному та стислому.

Якщо ви точно не можете визначити тему запиту використовуйте - "Пошук у рубрика торі НБУВ за ключовими словами". Ключові слова подаються українською мовою (наприклад "інтернет"). Слова можна вводити неповністю (без закінчень).

07.10.2015 Створення найпростішої презентації.

MS PowerPoint 2007 надає користувачу кілька різних способів створення презентації. Після запуску програми MS PowerPoint 2007 автоматично створюється початковий слайд презентації – титульний. Далі користувачу потрібно вставити в презентацію потрібну кількість слайдів відповідної структури і заповнити їх.

Для додавання нового слайда до презентації необхідно виконати Основне Слайди Створити слайд. У списку кнопки Створити слайд перераховані шаблони слайдів різних типів. Розглянемо призначення і структуру цих шаблонів слайдів.

До списку кнопки Створити слайд включено також і порожній слайд. Комбінуючи слайди з різною структурою, користувач створює структуру презентації, яка відповідає його задуму. Для змістового наповнення презентації користувач повинен замінити зразки текстів і графічних об’єктів, що є в шаблоні, на ті, що потрібні для його презентації.

Іншим способом швидкого створення структури презентації є додавання потрібної кількості слайдів із заголовками на вкладці Структура Області слайдів і структури.

09.10.2015 Створення слайдів

Найпростіший спосіб створити новий слайд - натиснути комбінацію клавіш на клавіатурі Ctrl+M.

Або натиснути на панелі інструментів кнопку Создать слайд. Або в меню Вставка вибрати команду Создать слайд. Після того, як буде натиснута кнопка Создать слайд, в лівій частині вікна, де знаходяться мініатюри слайдів, з'явиться нова мініатюра слайду з відповідним номером (якщо буде доданий другий слайд, то напроти мініатюри буде цифра 2). Клацнувши на відповідній мініатюрі слайду можна перейти до того чи іншого слайду.

13.10.2015 Електрона пошта. Доступ до документів, розміщення Web-серверах.

Електронна пошта – популярний сервіс в інтернеті, що робить можливим обмін даними будь-якого змісту (текстові документи, аудіо-, відео-файли, архіви, програми). Робота електронної пошти базується на принципі, що будь-який текст, набраний на клавіатурі, можна передати на сусідній комп’ютер чи на комп’ютер, розміщений на іншому континенті, якщо комп’ютери ці з’єднані між собою. Для цього треба скористатися будь-якою програмою, що підтримує електронний зв’язок: Pegasus Mail, MS Mail, MS Internet Explorer, The Bat!, MS Outlook Express, MS Outlook та ін.

Web-сторінка це основна одиниця інформації, яка передається по всесвітній павутині. Web-сторінку краще розглядати як окремий документ, в якому знаходяться посилання на зв’язані з ним інші документи. Web-сторінка може вміщувати відформотований текст, малюнки, фотографії.

Web-сайт можна уявити собі як звичайну папку, яка містить звичайні взаємопов’язані документи. Доступ в кожен Web вузол завжди виконується через так звану початкову чи домашню сторінку вузла. Будь який Web сайт має тільки одну початкову сторінку. Переглядаючи її користувач може отримати інформацію про зміст вузла і звернутися до будь-якої іншої сторінки.

Фактично Web вузли розміщаються на спеціально оснащених комп’ютерах з програмним забезпеченням, які називаються Web-серверами чи WWW-серверами.. Вузли Internet повинні мати в своєму складі хоча б один Web-сервер, інакше вони будуть не в змозі забезпечити своїм користувачам доступ до всесвітньої павутини.

16.10.2015 Передача файлів за допомогою електронної пошти.

Електронна пошта має справу з електронними повідомленнями, у вигляді файлів, підготовленими з допомогою комп'ютерної техніки, які обробляються і транспортуються теж засобами обчислювальної тех­ніки та зв'язку. В класичних поштових системах, як ми знаємо, поштові відправлення транспортуються в матеріальній формі (листи, бандеролі, посилки) автомобільним, залізничним чи повітряним транспортом.

Тому можна визначити електронну пошту як службу поштового зв 'язку в якій доставка поштових повідомлень здійснюється електронними методами за допомогою комп'ютерів.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.015 сек.)