АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 13. ПРАВОВА ОСНОВА, ВИДИ ТА ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ПРОВАДЖЕНЬ

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  6. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  7. II. Порядок проведения конкурса
  8. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  9. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  10. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  11. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  12. V. Правовая экспертиза законопроектов, подготовленных

 

Поняття та види реєстраційних проваджень. Загальна характеристика реєстраційних проваджень. Порядок здійснення реєстраційних проваджень, пов'язаних з реєстрацією юридично значущих фактів, подій, діяльності. Порядок здійснення реєстраційних проваджень, пов'язаних з реєстрацією матеріальних об'єктів.

Роль і значення теми для діяльності юристів. Вивчення теми спрямовується на формування у студента знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства юстиції України та завданням, які ставляться перед юстицією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення відповідного рівня підготовки студента.

Ключові слова: "державна реєстрація", "об’єкт державної реєстрації", "державний реєстр", "реєстратор", "свідоцтво про реєстрацію".

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми. Після вивчення теми студент повинен:

знати – підстави та процесуальний порядок здійснення державної реєстрації, види об’єктів державної реєстрації, процесуальний статус суб’єктів реєстраційного провадження, підстави для відмови в проведені державної реєстрації, види реєстраційних проваджень, основні стадії провадження.

вміти – відтворювати основні поняття та категорії, що відображають сутність та зміст реєстраційних проваджень, використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності юристів, переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів, складати процесуальні документи.

Перелік нормативних актів до вивчення теми:

1. Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців: Закон України / Відомості Верховної Ради України (ВВР).  2003.  № 31-32.  ст.263.

2. Про Державний реєстр фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів: Закон України / Відомості Верховної Ради України (ВВР). - 1995. - №2. - ст. 10.

3. Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень: Закон України / Відомості Верховної Ради України (ВВР). - 2004. - №51. - ст.553.

4. Про Державний реєстр виборців: Закон України / Відомості Верховної Ради України (ВВР). - 2007. - №20. - ст.282.

5. Про затвердження Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок: Постанова КМУ / Офіційний вісник України вiд 24.09.1998 - 1998 р.  № 36.  стор. 6, код акту 5967/1998.

6. Про затвердження Інструкції про порядок здійснення підрозділами Державтоінспекції МВС державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів, оформлення і видачі реєстраційних документів, номерних знаків на них: Наказ МВС вiд 11.08.2010 № 379.

7. Про затвердження Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з охорони власності та громадян: Наказ МВС України вiд 25.02.2011 № 76.

Перелік процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми:

- заява про реєстрацію;

- висновок;

- свідоцтво про реєстрацію.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)