АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ 1. ОБЄКТИВНА НЕОБХІДНІСТЬ І РЕАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  3. V. Формування нових знань.
  4. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  5. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. А) неможливість широко відкрити рота (тризм жувальних м’язів)
  8. Автоматизоване формування проводок при нарахуванні зносу ОЗ і НМА
  9. Активне соціально-психологічне навчання у процесі формування професійної компетентності фахівця.
  10. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  11. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)
  12. Аналіз грошових потоків підприємства.

ПВНЗ «Галицька Академія»

Кафедра менеджменту і документознавства

 

КУРСОВА РОБОТА

З дисципліни «Операційний менеджмент»

На тему

«Реформування виробничих підприємств при входженні в ринкові відносини»

 

Виконав:

Студент групи МН-10

Дасевич Олег

 

Науковий керівник:

Саків О. Ф.

 

Івано-Франківськ


ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ОБЄКТИВНА НЕОБХІДНІСТЬ І РЕАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА……..

1.1. Характеристика процесу переходу виробництва підприємства від

від адміністративного до ринкового типу господарювання……..

РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ ПРОЦЕСУ РЕФОРМУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА

ПІДПРИЄМСТВА ПРИ ВХОДЖЕННІ У РИНКОВІ ВІДНОСИНИ.

2.1. Основні чинники переходу виробничих підприємств до ринкової системи господарювання…………

2.2. Диверсифікація форм власності підприємств, як один із найважливіших чинників формування виробничих підприємств..

РОЗДІЛ 3. ОСНОВИ ВХОДЖЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ В РИНКОВІ ВІДНОСИНИ…………….

3.1. Основи формування ринкових відносин…………

3.2. Україна в міжнародній торгівлі………………….

ВИСНОВОК……….

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………

 

 


ВСТУП

Тема даної курсової роботи - “Ринок і його структура” - є вкрай актуальною для вивчення, оскільки Україна не так давно ступила на фундамент ринкових відносин, і тому вивчення різновидів ринків і пошук найоптимальнішої ринкової моделі для української економічної дійсності є вкрай потрібним завданням.

Ринок — це механізм координації різноманітної діяльності людей через систему цін. Ринок забезпечує зв'язок між виробництвом і споживанням, пропорційність процесу відтворення, його цілісність. Тут відбувається суспільне визнання створеного продукту, суспільного характеру праці, що втілюється в ньому. Будь-яка споживна вартість починає служити людям лише після її реалізації, а праця, витрачена на виробництво товару, стає суспільне необхідною. Відбувається це завдяки досягненню рівноваги між попитом і пропозицією. На ринку кількість товарів, яку хочуть купити покупці, має відповідати кількості товарів, яку хочуть продати продавці. У цьому разі ціни встановлюються на рівні попиту і пропозиції, що й веде до рівноваги.

Ринок - це складне й багатогранне явище. Ринкові відносини суттєво відрізняються в різних країнах за ступенем розвитку, особливостями модифікації, рівнем зрілості, історичними, соціальними та іншими ознаками. "Ринок" для американця, західно-європейця, японця виглядає по-різному, й це цілком природно, якщо врахувати, що американська "ринкова економіка" тяжіє до класичної моделі підприємництва, французька - до державного "дирижизму" західнонімецька - до "соціального ринкового господарства", а японська - до "корпоративного патерналізму". Відповідно до цього Україна повинна мати ринок, який би відповідав її національним особливостям, а не американський або корейський.

Оскільки в ринкові відносини вступають різні суб'єкти, а до сфери обміну надходять різноманітні товари й послуги, то в країні формується досить складна ринкова структура, яка включає найрізноманітніші види ринків. Їх можна розглядати в різних аспектах.

Так, з точки зору об'єктів обміну, ринки бувають: ринок засобів виробництва, ринок товарів народного споживання, ринок послуг ринок позичкових капіталів, ринок цінних паперів, ринок валюти, ринок інформації, ринок науково-технічних розробок, ринок робочої сили, ринок житла і т. д. У середині цієї структури можна говорити про продовольчий ринок, ринок зерна, нафти, золота та ін. Тобто, ринкова економіка складається з великої кількості окремих ринків. Кожний товар чи послуга має свій ринок.

З територіальної точки зору, ринок може бути внутрішнім і зовнішнім. Внутрішній ринок у свою чергу може бути національним, регіональним і локальним (місцевим). Національний - це весь внутрішній ринок даної країни, обмежений рамками її кордонів.

Кожен вид ринку має свої особливості. Всі вони тісно пов'язані й органічно взаємодіють: якщо відбувається порушення в одному з них, то це викликає перебої в роботі інших і системи в цілому.

У даній курсовій роботі ставлю перед собою розкрити загальний зміст поняття “ринок”, дослідити класифікацію різновидів ринку за різними ознаками, визначити тип ринку, який формується на Україні

У сучасному розвиненому суспільстві, де, з одного боку, неухильно зростає кількість товарів, покупців і продавців, а з іншого — розвиваються засоби зв'язку, купівля-продаж може здійснюватися за допомогою телефону, поштою та іншими сучасними засобами зв'язку. Для цього не потрібний безпосередній контакт суб'єктів ринкових відносин, а отже, місце для їхньої зустрічі. Виходячи з цього, можна зробити такий висновок.

Ринок — це обмін, який здійснюється за законами товарного виробництва і обігу.

Проте, коли мова йде про ринок як сферу обміну, слід мати на увазі, що це не просто сфера обміну (він може відбуватися і у не-ринковій формі — наприклад, бартеру), а така сфера, в якій обмін товарів здійснюється за суспільною оцінкою, що знаходить своє відбиття у ціні.

Інакше кажучи, збалансування актів купівлі-продажу має досягатися за допомогою цін. Це положення має надзвичайно важливе значення, тому що лише ринок виконує роль механізму, через який досягається рівновага попиту і пропозиції.

 

РОЗДІЛ 1. ОБЄКТИВНА НЕОБХІДНІСТЬ І РЕАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)