АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ванланг, 2897 р. до н. е. (В'єтнам)

Елам, 3200 р. до н. е. (Іран)

Сучасна держава в південно-західній Азії - Ісламська республіка Іран була заснована 1 квітня 1979 року в результаті Ісламської революції. Але історія державності в Ірані - одна з найдавніших у світі. Протягом століть ця країна відігравала ключову роль на Сході. Перша держава на території Ірану - Елам - виникла в 3200 році до н. е. Перська імперія за часи правління Дарія I простягалася від Греції і Лівії до річки Інд. У середні століття Персія була сильною і впливовою державою.

Єгипет, 3000 р. до н. е.

Єгипет - найдавніша держава світу, про історію якої збереглося чимало цікавих відомостей. Саме в цій загадкой та таємничій країні фараонів народилися багато видів та форм мистецтва, які згодом отримали розвиток в Азії та Європі.
Єгипет - найбільша країна Арабського Сходу, один з центрів його політичного і культурного життя, «туристична Мекка» світу. Єгипет займає унікальне географічне положення, адже він розташований на стику трьох континентів - Африки, Азії і Європи і двох найбільших світових цивілізацій - християнської та ісламської.
Єгипет, виник на території, де колись існувала одна з наймогутніших і загадкових цивілізацій з тисячолітньою історією. В 3000 р. до н. е. фараон Мінес об'єднав єгипетські землі і створив державу, яку єгиптологи сьогодні називають Раннім царством.
Відлуння тієї епохи - Великі єгипетські піраміди, загадкові Сфінкси і грандіозні Храми фараонів.

 

Ванланг, 2897 р. до н. е. (В'єтнам)

В'єтнам - держава в Південно-Східній Азії, розташована на півострові Індокитай.
Назва країни складається з двох слів і перекладається як «країна в'єтів на Півдні». Цивілізація в'єтів виникла в басейні річки Красна. За переказами в'єти походять від дракона та птаха-феї. Перша держава на території В'єтнаму, Ванланг, з'явилась в 2897 до н. е.
Деякий час В'єтнам входив до складу Китаю. У другій половині XIX століття В'єтнам потрапив в колоніальну залежність від Франції. Влітку 1954 В'єтнам став незалежною державою.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)