АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Побудова зведених таблиць та зведених діаграм, робота з ними

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. б) Визначте обсяг продукції, при якому граничні витрати будуть мінімальними.
  5. Билет 7(2): Сорные растения и система мер борьбы с ними.
  6. Будова і робота фільтрів.
  7. Визначення геш-функції. Побудова геш-функції, виходячи з блочного шифра.
  8. Визначення практичної придатності побудованої ої регресійної моделі.
  9. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  10. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  11. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  12. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Побудова зведеної таблиці – викликаємо майстра. Клацніть на довільному місці в таблиці даних і запустіть майстер, вибравши в меню Дані команду Зведена таблиця.

Коли майстер відкриється, просто натисніть кнопку Готово

Натиснення кнопки Готово повідомляє майстру, що йому слід діяти стандартним чином, а саме:

- використати дані зі списку Excel або з бази даних;

- підготувати область макета для створення звіту зведеної таблиці;

- використати усі дані списку;

- помістити область макета звіту на новий аркуш.

Побудова макета зведеної таблиці.

Для того, щоб це найскладніше перетворилося теж на просте, вам необхідно розібратися, що є чим у самому макеті і що з ним робити. Подивимося у праву частину макету, де написано списки полів зведеної таблиці. Запитання до класу: Чи є у таблиці Excel, яку ми розглядаємо, назви, які ви бачите у Списку полів зведеної таблиці? (Так, це назви стовпчиків. Кожному стовпцю вихідних даних відповідає поле з таким самим ім'ям). У Списку полів зведеної таблиці перелічено імена стовпців вихідних даних: «Країна», «Продавець», «Обсяг збуту», «Дата замовлення» та «Код замовлення». А тепер основне - перетягнення полів зі списку до області макета - ось як створюється подання зведеної таблиці.

Написи в областях повідомляють, куди слід перетягати дані для забезпечення бажаної орієнтації звіту. Наприклад, якщо перетягнути поле Продавець до області з написом Перетягніть сюди поля рядків, кожному продавцеві у звіті буде відведено окремий рядок. Якщо перетягти поле Продавець до області з написом Перетягніть сюди поля стовпців, кожному продавцеві у звіті буде відведено окремий стовпець.

Мета складання нашого звіту - дізнатися, на яку суму продав товарів кожен продавець. Щоб отримати відповідь, ми використаємо два поля у списку полів: Продавець - для відображення прізвищ продавців, і Обсяг збуту - для відображення суми продажу для кожного продавця.

Після визначення використовуваних полів слід визначити, куди має бути перетягнуто ці поля. Щоб прізвище кожного продавця відображалося в окремому рядку, поле «Продавець» має опинитися в області «Перетягніть сюди поля рядків». Коли ви відпустите кнопку миші, у макеті з'являться ці прізвища.

Для відображення сум продажу для кожного продавця слід перетягти поле «Обсяг збуту» до області з написом «Перетягніть сюди елементи даних». До цієї області звичайно перетягуються числові дані, оскільки Excel автоматично підсумовує вміст цієї області. Підсумкові цифри відображаються у звіті. Коли поле «Обсяг збуту» буде перетягнуто до області для елементів даних, замість кольорових рамок області макета з'явиться готовий звіт зведеної таблиці.

Корисна функція зведеної таблиці – миттєва побудова зведеної діаграми. Достатньо знайти і натиснути на кнопці «Майстер діаграм зведеної таблиці».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)