АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ

Читайте также:
  1. A. Працівники бригад постійної готовності другої черги
  2. A. Працівники бригад постійної готовності першої черги
  3. A. У лікувально-профілактичних установах медичними працівниками – лікарями вузької спеціалізації.
  4. VII. Аналіз галузі
  5. а) Міжнародний поділ праці.
  6. Аналіз праці та її оплати.
  7. Атестація робочих місць за умовами праці
  8. Безпечні прийоми праці
  9. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  10. Взяття шлункового вмісту для дослідження секреторної функції шлунка (пацієнт може допомагати медичному працівникові, поведінка адекватна)
  11. Викладіть сутність вартісного методу вимірювання продуктивності праці.
  12. Вимоги до режимів праці і відпочинку при роботі з ВДТ

 

Організація охорони праці в ПП «Папужинці» знаходиться під керівництвом голови приватного сільськогосподарського підприємства, інженера з охорони праці, головних спеціалістів господарства.

До основних нормативних актів підприємства належать:

— Положення про систему управління охороною праці на підприємстві;

— Положення про службу охорони прац іпідприємства;

— Положення про комісію з питань охорони праці підприємства;

— Положення про роботу уповноважених трудового колективу з питань охорони праці;

— Положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці;

— Положення про організацію і проведення первинного та повторного інструктажів, а також пожежно-технічногомінімуму;

— Наказ про порядок атестації робочих місць щодо їх відповідності до нормативних актів про охорону праці;

—Положення про організацію попереднього та періодичних медичних оглядів працівників;

— Положення про санітарну лабораторію підприємства;

— Інструкції з охорони праці для працюючих за професіями і видами робіт;

— Інструкції про порядок зварювання і проведення інших вогневих робіт на підприємстві;

— Загально-об'єктові та цехові інструкції про заходи пожежної безпеки;

— Перелік робіт з підвищеною небезпекою;

— Перелік посад посадових осіб підприємства, які зобов'язані проходити попередню і періодичну перевірку знань з охоронипраці;

—Наказ про організаціюбезкоштовноївидачіпрацівникампевнихкатегорійлікувально-профілактичногохарчування;

 

— Наказ про організаціюбезкоштовноївидачі молока абоіншихрівноцінниххарчовихпродуктівпрацівникампідприємства, щопрацюють у шкідливихумовах;

— Наказ про порядок забезпечення працівників підприємства спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Виходячи зі специфіки виробництва та вимог чинного законодавства, власник затверджує нормативні акти з вище зазначеного переліку та інші, що регламентують питання охорони праці. На підприємстві повинні бути нормативно-правовіакти, які охоплюють ус питання стосовно виконання функцій і завдань, системи управління охороною праці.

Вищим органом МОП є — Міжнародна конференція праці; виконавчим органом — Адміністративна рада.

За останні роки МОП ухвалила ряд важливих міжнародно-правових документів, спрямованих на захис працівників від професійних ризиків (у публікаціях це поняття визначається як "джерело небезпеки для життя і здоров'я працівника, з яким він стикається у виробничому середовищі під час виконання своїх виробничих функцій").

Стосовно інструктажів, що мають місце в організації системи охорони праці в господарстві, то людині, яка вперше потрапила на виробництво обов'язково проводять вступний інструктаж. Це й же інструктаж проводиться і працівникам, які працювали в господарстві на основі сезонних робітників. Також проводиться первинний інструктаж: безпосередньо біля робочого місця працівника

Однак, мають місце й такі випадки, що інструктаж інженером чи головним спеціалістом господарства не проводиться, а в журналі в, якому він реєструються вимагають від працівників поставити підпис. Такі дії спричиняють потенційну загрозу перед працівниками. Адже переходячи на інший вид діяльності працівник не усвідомлює в повній мірі про небезпеку, яка може його очікувати при недотримані правил техніки безпеки. Інші ж види інструктажів фактично не проводяться.

Стосовно забезпеченості господарства засобами індивідуального захисту, то тут ситуація наступна: господарство виділяє достатню кількість коштів на закупівлю необхідних для безпеки людини засобів захисту.

На робочих місцях з важкими і шкідливими умовами праці працівники забезпечуються спецхарчуванням.

В якості пропозицій рекомендую керівництву господарства виділяти таку кількість коштів, якої необхідно для повного забезпечення працівників необхідним спецодягом. Ігнорування захистом працюючих призводить до отримання небажаних отруєнь та травм. Із повною відповідальністю підходити до організації проведення інструктажів, що працівники повністю усвідомлювали про потенційну небезпеку, яка може виникнути при їх роботі. Окрім цього необхідно рухатися у напрямку, коли здоров'я людини: буде пріоритетним явищем. Щоб обладнання які впроваджуються у виробництво мали більш комфортні умови праці, і були безпечними при експлуатації.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)