АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація навчально-методичної роботи на кафедрі прикладної фізики фізичного факультету УжНУ

Читайте также:
  1. III. Хід роботи
  2. III. Хід роботи
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  5. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  6. Актуальність вивчення теми «Організація бізнесу»
  7. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  8. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  9. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  10. ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  11. Варіанти завдань домашньої контрольної роботи
  12. Варіанти контрольної роботи

На кафедрі працюють чотири доктори фізико-математичних наук, професори, шість кандидатів наук, доценти, три асистенти і шість співробітників навчально-допоміжного персоналу. Всі викладачі кафедри мають значний досвід педагогічної і науково-дослідної роботи, є висококваліфікованими спеціалістами, які володіють реальною інформацією про сучасний стан і досягнення фізики, в тому числі і прикладної, знають потреби і проблеми регіону.

Освіта формується шляхом засвоєння теоретичних знань про основні поняття і методи інформатики як навчальної дисципліни, формування уявлення про сучасні тенденції розвитку комп'ютерної техніки, організацію систем комп'ютерного зв'язку, апаратне та програмне забезпечення користувачів інформації, формування умінь та навичок роботи на персональному комп'ютері на основі використання найновіших операційних систем, надбудов над системами, операційних оболонок тощо. Студенти одержують фундаментальні знання з фізики, вищої математики, загальної хімії, матеріалознавства, основ інформаційно-вимірювальної техніки, напівпровідникової і фізичної електроніки, сучасних методів фізико- хімічного аналізу, стандартизації і сертифікації та стандартизованих методів випробувань, основ маркетингу і менеджменту, економіки, організації та управління підприємствами.

Кафедрою проводиться підготовка ліцензованих Державною атестаційною комісією України спеціалістів із спеціалізацій "фізико-технічна експертиза", "комп'ютерна фізика та інформаційні технології" і "оптоелектроніка" за освітньо-кваліфікаційними рівнями "Бакалавр", "Спеціаліст", "Магістр". Велика увага приділяється викладанню предметів, покликаних навчити студентів основам комп'ютерної техніки та ознайомити їх з сучасними інформаційно-комп'ютерними технологіями. Зокрема, це такі курси, як "Комп'ютерний експеримент і комп'ютерна обробка інформації",

"Схемотехніка і мікропроцесорна техніка”, "Комп'ютерні системи автомаиизованого проектування", "Автоматизація наукових досліджень", "Універсальні джерела живлення комп'ютерних мереж", "Інформаційно- комп’ютерні технології проведення модельних досліджень у прикладній фізиці".

Значна кількість годин відведена вивченню іноземних мов на рівні, необхідному для роботи з комп’ютерними програмами, в мережі Інтернет, технічного і наукового перекладу та ділової розмови з зарубіжними колегами і партнерами.

Базами для виробничої практики та виконання курсових і дипломних робіт для студентів кафедри прикладної фізики є Науково-дослідний інститут фізики і хімії твердого тіла. Науково-дослідний інститут засобів аналітичної техніки при УжНУ, Закарпатський державний центр метрології, стандартизації та сертифікації. Науково-криміналістичний центр УМВС в Закарпатській області. Державне управління екології та природних ресурсів в Закарпатській області, лабораторія Карпатської регіональної митниці та інші організації.

Наукові дослідження кафедра прикладної фізики здійснює в галузі фізики напівпровідників та діелектриків і фізики твердого тіла в рамках держбюджетних тематик Науково-дослідного інституту фізики і хімії твердого тіла при УжНУ.

У наукових дослідженнях кафедри беруть участь всі викладачі та кращі студенти. Тематика науково-дослідних робіт кафедри знаходить відображення в курсових, кваліфікаційних, дипломних та магістерських роботах випускників кафедри. Результати науково-дослідної роботи використовуються для вдосконалення і підвищення навчального процесу.

На сучасному етапі, коли на перший план виступають проблеми взаємовідношення людини і довкілля, величезне значення має підготовка майбутніх фахівців з необхідним екологічним мисленням. Тому одним з напрямків навчання на кафедрі є підготовка спеціалістів для лабораторій, які

ведуть розробку систем нагляду і контролю за екологічною, виробничою та метрологічною діяльністю в регіоні. Особливу увагу, виходячи з перспектив розвитку Закарпаття, як рекреаційно-курортного регіону, привертає орієнтація майбутніх спеціалістів на такі об'єкти, як створення і обслуговування різного типу систем моніторингу екологічного, природо­захисною та експертного характеру, особливо з використанням сучасних комп'ютерних технологій і можливостей Інтернету, фізична експертна оцінка інженерно-екологічних і очисних систем, інфраструктури рекреаційної Індустрії.

 

План-конспект лекції на тему: «Властивості само організованих структур».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)