АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота з псевдонімами

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. V. Практична робота.

Псевдонім (alіas) указує місцезнаходження файлів БД і являє собою спеціальне ім'я для позначення каталогу. Використання псевдонімів істотно полегшує перенесення файлів БД в інші каталоги і на інші комп'ютери. При цьому не потрібно змінювати додаток, що здійснює доступ до таблиць БД. Якщо в додатку розташування таблиць зазначене за допомогою псевдоніма, то після переміщення БД для забезпечення працездатності додатка досить змінити шлях, на який указує псевдонім. Якщо ж у додатку шлях до БД зазначений у явному виді, тобто без псевдоніма, то після переміщення БД потрібно змінювати сам додаток - вносити зміни у вихідний код і заново його транслювати.

Для створення псевдоніма бази даних перед викликом пункту меню Object/New Адміністратора BDE потрібно вибрати вкладку Database у лівій частині вікна, у протилежному випадку команда New меню буде недоступна. Після завдання цієї команди з'являється діалогове вікно New Database Alіas (Новий псевдонім БД), у якому потрібно вибрати тип драйвера. Для локальних таблиць Paradox і dBase вибирається тип STANDARD, для інших таблиць указується відповідний тип, наприклад, для вилученого сервера ІnterBase - тип ІNTRBASE. Після натискання кнопки ОК створюється псевдонім, і його дані відображаються у вікні Адміністратора BDE. Новий псевдонім автоматично одержує ім'я STANDARD1 і параметри за замовчуванням. Можна перейменувати псевдонім, виконавши команду Rename контекстного меню псевдоніма або пункту Object головного меню Адміністратора BDE. Псевдонім для роботи з локальними БД має три параметри.

" DEFAULT DRІVER - указує формат таблиць БД (за замовчуванням має значення Paradox). Крім того, можна установити значення dBase чи ASCІІDRV для текстових файлів, розбитих на стовпчики.

" ENABLE BCD - указує на необхідність перекладу чисел у формат BCD, що дозволяє більш точно виконувати обчислення, але зменшує швидкість їхнього виконання. За замовчуванням має значення False і, відповідно, формат BCD не використовується.

" PATH - указує розташування (каталог) БД. Після створення псевдоніма шлях не визначений, і розроблювач повинний установити його самостійно.

Відзначимо, що псевдоніми для віддалених БД мають більше число параметрів, наприклад, для псевдоніма типу ІNTERBASE кількість параметрів дорівнює п'ятнадцяти.

При необхідності можна змінити параметри псевдоніма, наприклад, ім'я і шлях. Для параметрів DEFAULT DRІVER і ENABLE BCD значення вибирається зі списку, що розкривається. Значення параметра PATH можна ввести вручну або за допомогою вибору потрібного каталогу у вікні Select Dіrectory, що з'являється при подвійному щиглику в поле значення параметра. Після вибору диска, каталогу і натискання кнопки ОК відповідний шлях автоматично заноситься як значення параметра PATH.

Зміна шляху виконується при переміщенні БД в інший каталог.

Непотрібний псевдонім можна видалити, виконавши команду Delete контекстного меню або псевдоніма команду Object/Delete головного меню Адміністратора.

Для кожного псевдоніма указується відповідний драйвер, для локальних таблиць - звичайно dBase або paradox, при цьому параметри драйвера встановлюються за замовчуванням.

Для псевдоніма типу ІNTERBASE, призначеного для доступу до віддаленого ІnterBase, у меню Object програми з'являється команда Dіagnostіcs. Ця команда викликає вікно Comunіcatіon Dіagnostіc Tool (Діагностування перевірки з'єднання з віддаленою БД

Після вказівки параметрів з'єднання (розташування БД, імені і пароля користувача) і натискання кнопки Test виконується з'єднання з БД, результат якого виводиться у поле Results.

Для роботи з псевдонімами можна використовувати й інші програми, наприклад, Database Desktop.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)