АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розвідка і пікетування траси польового магістрального трубопроводу на місцевості

Читайте также:
  1. Вибір по карті траси трубопроводу та шляхів підвозу труб.
  2. ВИВЧЕННЯ ЗА КАРТОЮ УМОВ СПОСТЕРЕЖЕННЯ, МАСКУВАННЯ І ЗАХИСНИХ ЯКОСТЕЙ МІСЦЕВОСТІ. ПРАВИЛА НАНЕСЕННЯ НА КАРТУ ОРІЄНТИРІВ ТА ІНШИХ ОБ'ЄКТІВ
  3. Визначення діаметра зливного трубопроводу
  4. ВИЗНАЧЕННЯ КОЕФІЦІЄНТА ОПОРУ ТЕРТЯ ПО ДОВЖИНІ ТРУБОПРОВОДУ.
  5. З’ясування довжини траси зв’язку.
  6. Побудова ліній п’єзометричного і гідродинамічного напору для трубопроводу змінного перерізу
  7. Побудова ліній п’єзометричного і гідродинамічного напору для трубопроводу змінного перерізу
  8. Побудова профілю траси трубопроводу.
  9. При ламiнарнiй течiї осьова швидкiсть течiї рiдини рiвна 2 м/с. Визначити витрату, якщо дiаметр трубопроводу 100 мм.
  10. При ламiнарнiй течiї осьова швидкiсть течiї рiдини рiвна 2 м/с. Визначити витрату, якщо дiаметр трубопроводу 100 мм.
  11. Прогнозування терміну віртуальної аварії теплотраси та колекторів водовідведення

Після вибору траси по карті проводиться розвідка і пікетування траси.

Розвідка траси проводиться спеціальною групою, яка очолюється як правило командиром або начальником штабу батальйону.

Склад розвідувальної групи встановлюється в кожному конкретному випадку залежно від характеру і об'єму потрібних відомостей, а також від місцевих умов і наявності часу.

 

До складу розвідувальної групи можуть включатися:

- старший інженер по розгортанню і експлуатації трубопроводу;

- командири трубопровідних рот;

- командир роти машинного монтажу;

- командир автороти;

- командир роти зв'язку;

- лікар частини;

- радист;

- хімік-дозиметрист і декілька солдати (для встановлення вказівних знаків).

Перед виїздом начальник розвідувальної групи перевіряє підготовленість групи та ставить задачі на розвідку траси.

 

Основні задачі розвідувальної групи:

- уточнення траси трубопроводу по місцевості;

- вибір місць розміщення початкового, проміжного і кінцевого пунктів трубопроводу, командного пункту батальйону і пунктів управління трубопровідних рот;

- вибір майданчиків для радіорелейних станцій та встановлення насосних станцій;

- визначення місць переходів через перешкоди і способи їх подолання;

- вибір майданчиків для розміщення пунктів складування труб і обладнання;

- уточнення обходів населених пунктів, залізничних вузлів, промислових об'єктів, а також під’їзних шляхів вздовж траси трубопроводу;

- визначення радіаційної, хімічної і бактеріологічної (біологічної) обстановки в смузі розгортання трубопроводу;

- уточнення меж ділянок машинного і ручного монтажу.

 

Залежно від наявності часу і обстановки, яка склалася, може проводитись розвідка всієї траси або тільки її початкової ділянки (не менше добового завдання на розгортання). Траса вивчається з автомобіля, який рухається. У місцях розміщення основних елементів трубопроводу, а також обходів населених пунктів, залізничних вузлів, промислових об'єктів і інших перешкод особовий склад групи спішується і ретельно вивчає місцевість. В місцях, вибраних для розміщення насосних станцій, початкового, проміжного та кінцевого пунктів трубопроводу, пунктів управління, радіорелейних станцій, майданчиків для розміщення пунктів складування труб і обладнання, а також на поворотах, шляхах обходу населених пунктів і в інших характерних точках траси встановлюються вказівники (покажчики). Результати розвідки наносяться на робочі карти начальника розвідувальної групи, командирів рот і інших офіцерів групи.

Майданчики для насосних станцій вибираються якомога ближче до точок, визначених гідравлічним розрахунком.

Особлива увага приділяється розвідці місць переходу через великі водні перешкоди. При цьому визначаються підходи до них, ширина, глибина, швидкість течії, характер змін рівня води, профіль дна і характер ґрунту, інтенсивність судноплавства, місця для зосередження техніки, обладнання, умови маскування трубопроводу та інше.

Місця розміщення радіорелейних станцій вибираються на підвищеннях із врахуванням ”видимого” (прямого) зв’язку з попередньою та послідуючою станціями. Віддаль від радіорелейної станції до командного пункту батальйону (пункта управління роти) повинна складати не більше 1-2 км.

Велика увага повинна бути приділена інженерній розвідці траси, і в першу чергу, стану доріг і мостів, визначенню місць роз'їзду із зустрічними машинами, включення зустрічного руху автотранспорту, особливо поблизу пунктів тимчасового складування труб і обладнання, де необхідно мати кільцеві дороги.

Всі рішення по зміні та уточненню траси, прийняті начальником розвідувальної групи, передаються по радіо групі пікетування і на командний пункт батальйону. По даним розвідки командир батальйону віддає вказівку про внесення змін у документи, які відпрацьовуються. Це необхідно, для того щоб паралельно розвідці велась робота по підготовці наказу на розгортання трубопроводу.

Закріплення траси на місцевості (пікетування траси) проводиться шляхом розстановки пікетних знаків через кожні 500 метрів на відстані 1-2 м від наміченої лінії прокладання трубопроводу. Якщо більша частина траси пролягає по закритій місцевості, то пікетні знаки на всій трасі встановлюються через 200 метрів.

Закріплюється траса на місцевості групою пікетування у складі, як правило:

- старшого інженера (старший групи);

- радиста;

- водія і 2-3 солдатів.

Відстань між пікетами визначається по спідометру, а там, де автомобіль проїхати не може, шляхом проміру рулеткою або парами кроків. Місця встановлення пікетів відмічаються на карті.

Пікетування забезпечує зручність розбивки траси на монтажні і експлуатаційні ділянки, полегшує планування, розгортання, експлуатацію і згортання трубопроводу, організацію патрульно-аварійної служби, захисту, охорони і оборони трубопроводу.

Уточнене при розвідці траси рішення на розгортання трубопроводу командир батальйону доводить до відома командирів рот особисто у ході розвідки.

 

Додаток 1

Порядок роботи командира батальйону після отримання задачі.

 

Одержавши наказ або розпорядження на розгортання трубопроводу, командир батальйону:

- з'ясовує задачу, оцінює обстановку;

- проводить розрахунок часу на виконання основних заходів у підготовчий період;

- заслуховує пропозиції своїх заступників і начальників служб;

- віддає попередні розпорядження;

- організує рекогносцировку траси;

- приймає рішення;

- віддає наказ на розгортання.

При з'ясуванні задачі, командир частини вивчає задум старшого начальника і свою задачу. Вивчення задуму дозволяє йому встановити, яку роль частині, відводить старший начальник у виконанні задачі, які заходи будуть проведені в інтересах частини старшим начальником і наскільки вони будуть сприяти виконанню задачі частиною.

В результаті з'ясування задачі командир повинен мати чітке уявлення, які вимоги пред'являє старший начальник до частини при розгортанні трубопроводу.

Оцінюючи обстановку, командир частини враховує виводи зі з'ясування задачі. Основна ціль оцінки обстановки – визначити, як в конкретних обставинах краще виконати задачу по розгортанню трубопроводу і забезпечити своєчасну подачу пального по ньому. В ході оцінки обстановки вивчаються наступні зведення:

Про противника: положення, характер дій частин і підрозділів, можливість застосування засобів масового ураження, характер дій авіації, наявності розвідувально-диверсійних груп в тилу наших військ і характер їх дій.

Про свої війська і сусідів: положення і характер дій частин і підрозділів на напрямках розгортання трубопроводу, підвозу труб і обладнання, який це вплине на виконання задачі; характер дій інших трубопровідних частин, підрозділів і складів пального, розміщених або плануємих до розміщення на трасі трубопроводу.

Про місцевість: характер рельєфу (з врахуванням пожежонебезпеки); наявність природних і штучних перешкод, руйнувань після ядерних ударів; умов маскування і захисту від ЗМУ; наявність і стан доріг, їх проходимість, наявність об'їздів і можливість проїзду поза дорогами на окремих ділянках; наявність будівельних матеріалів для виконання інженерних робіт і джерел водопостачання.

Особлива увага приділяється прогнозуванню можливих змін місцевості після ядерних ударів своїх військ і противника, обходом населених пунктів, вузлів залізничних і автомобільних доріг.

Під час вивчення місцевості, командир разом з заступником по виховній роботі виявляє політичні настрої місцевого населення і його відношення до наших військ, а також можливість використання місцевих пожежних засобів, медичних установ і матеріальних ресурсів.

Про гідрометерологічні умови: стан і прогноз погоди, режим рік, каналів, озер, боліт і можливість їх подолання, наявність і стан гідротехнічних споруд і небезпеку затоплення місцевості при їх руйнуваннях внаслідок ядерних ударів або підривання; стан льодового і снігового покрову, тривалості дня і ночі.

При оцінці обстановки враховується стан своїх підрозділів, доданих сил і засобів і можливості автотранспорту; укомплектованість особовим складом, трубопровідним обладнанням і технікою; морально-психологічний стан; стан техніки, спеціального обладнання, засобів зв'язку і управління; матеріальна забезпеченість; наявність поранених, хворих і уражених; ступінь радіоактивного опромінювання особового складу; вивчається можливість маневру силами і засобами на різних етапах розгортання трубопроводу.

В результаті оцінки обстановки командир визначає, як різні її фактори полегшують або утруднюють виконання задачі по розгортанню трубопроводу по найкоротшій відстані між заданими пунктами і помічає заходи, що дозволяють з найбільшим ефектом використовувати сприятливі умови і знизити до мінімуму вплив негативних факторів.

 

 

Додаток 2

Порядок роботи командира роти після отримання наказу (розпорядження).

 

Командир трубопровідної роти:

Заслуховує зміст наказу (розпорядження) на розгортання трубопроводу, який доводить командир частини.

Наносить на карту обстановку та записує необхідні дані.

Записує необхідні дані по розрахунку часу на підготовку до розгортання трубопроводу.

Отримує попереднє розпорядження від командира частини.

З'ясовує отримане розпорядження від командира частини.

Віддає розпорядження своїм підлеглим посадовим особам на підготовку особового складу та техніки, де визначає:

- задачі частини і роти на розгортання трубопроводу;

- об'єм роботи кожному взводу по підготовці особового складу, техніки і обладнання;

- час готовності техніки, майна і обладнання до застосування на автомобілі;

- порядок організації робіт при підготовці взводами обладнання і техніки;

- підготовка місць завантаження труб і обладнання;

- розподіл автотранспорту;

- розподіл сил та засобів по взводам.

 

Виїжджає на трасу разом з командиром частини для участі в розвідці, де:

- уточнює на місцевості лінію прокладання трубопроводу;

- місця обходу населених пунктів і важливих об'єктів;

- місця подолання природних та штучних перешкод;

- місця встановлення насосних станцій, засувок, зворотних клапанів на трасі;

- місця розміщення ПУ роти;

- уточнює монтажні і експлуатаційні ділянки трубопроводу роти;

- вибирає під'їздні шляхи вздовж траси;

- наносить на робочу карту результати розвідки.

 

Після прибуття з траси перевіряє хід виконання робіт, які проводить рота у підготовчий період.

Доповідає командиру частини про хід виконання відданих ним попередніх розпоряджень.

Доповідає командиру частини про готовність до виконання задачі по розгортанню трубопроводу.

 

Додаток 3

Порядок роботи командира взводу після отримання розпорядження.

 

Командир трубопровідного взводу:

Отримує розпорядження від командира трубопровідної роти.

З'ясовує отримане розпорядження від командира трубопровідної роти.

 

Розподіляє особовий склад взводу для:

- підготовки труб, трубопровідного обладнання, монтажного інструменту;

- підготовки пересувних насосних установок (пересувних компресорних станцій).

 

Проводить:

- розрахунок особового складу взводу і приданих сил і засобів на розгортання трубопроводу, комплектує групи розкладки, монтажу, зачистки (опресовки), обладнання переходів;

- виділення особового складу (при необхідності) в групи завантаження (розвантаження) труб і обладнання, в групи супроводу головної частини пального і усунення несправностей при заповненні трубопроводу та для виконання інших робіт;

- розподіл особового складу по гарнізонам насосних станцій і організацію патрульно-аварійної служби.

 

Складає бойовий розрахунок особового складу, графік виходу на трасу патрульних автомобілів.

Відпрацьовує план організації захисту, охорони, оборони і патрульно-аварійної служби.

Ставить задачу усьому особовому складу і окремо начальникам (старшим) команд, груп, якими призначаються командири відділень.

Начальники (старші) команд, груп забезпечують підготовку особового складу до вказаного командиром взводу строку для виконання поставленої задачі.

Вказує командирам відділень пункти (пікети), на яких згідно з гідравлічним розрахунком повинні бути розгорнуті насосні станції.

Видає технологічні схеми обв'язок насосних станцій, перелік обладнання, яке повинно утримуватись на гарнізоні насосної станції в якості резервного та для укомплектування патрульно-аварійних автомобілів.

Керує відбором і перевіркою необхідного обладнання і монтажного інструменту, отриманням пального і мастильних матеріалів для насосних установок.

 

Інші посадові особи трубопровідного з'єднання і частини виконують обов'язки в період підготовки до розгортання трубопроводу у відповідності із загальними обов'язками.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)