АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

АНАЛІЗ СТРАТЕГІЧНОГО ПОЛОЖЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. I. Загальні положення
  10. I. Загальні положення
  11. II. Прикінцеві та перехідні положення
  12. III. Вправи з початкового положення стоячи.

Задача

Chery - незважаючи на скромний розмір при виникненні досягла неймовірно великих успіхів і стала найбільш швидко зростаючим автовиробником Китаю. «Чері» (Chery Automobile Co., Ltd.) - Китайська державна компанія,яка випускає легкові автомобілі, а також комплектуючі. На українському ринку представлені моделі Amulet, QQ і Tiggo, а також - M11, E5, Eastar, Elara, Beat і Kimo.

Якісна оцінка технологічних нововведень,що відбуваються у компанії висока, так як обладнання постійно оновлюється. Темп інфляції низький. Варіація попиту достатньо висока бо з кожним роком змінюються бажання та потреби споживачів. Диференціація цін конкуруючих продуктів вище середнього рівня. Бар єри для входження на ринок також високі через насиченість ринку автомобілями та наявність іноземних конкурентів. Тиск конкурентів невисокий бо компанія «Чері» постійно оновлює свою продукцію. Зміна попиту на товар компанії під впливом економічних і соціальних факторів, зв'язаних зі зміною цін достатньо висока.

Компанія отримує конкурентні переваги, які вона може зберегти і примножити за допомогою фінансового потенціалу. У січні 2013 року компанія завоювала рекордну для себе частку на українському ринку - 12,4% і піднялася на першу позицію в рейтингу продажів. І це відбулось незважаючи на низьку якість продукції. Стадію життєвого циклу продукту компанії можна характеризувати швидким зростанням обсягів продажів, коли зростає диференціація продуктів конкурентів, зростає економія на масштабах виробництва і відношення постійних витрат до змінних, попит стає все більш еластичним за ціною. Покупці полюбляють автомобілі Чері через низькі ціни, досить просторі салони, достатньо сучасний зовнішній вигляд, оснащення салону за бажанням покупця, часто пристойну комплектацію, але так само звертають увагу і на невисокий рівень якості продукції. Технологічний досвід, що знаходиться у винятковому розпорядженні даної компанії вище середнього рівня. Ступінь вертикальної інтеграції Чері середій.

Потенціал росту компанії та потенційна прибутковість достатньо високі бо якість китайських машин постійно поліпшується. Фінансова стабільність також досягає високого рівня. На сьогоднішній деньв автозаводи компанії Чері розташовані в Сирії, Ірані, Єгипті та Уругваї. Рівень технології середній. Використання ресурсів компанією трохи вище середнього. Капіталоємність підприємства невисока через невеликі капіталовкладення, бо використовується недорогий матеріал, також це зумовлено дешевою робочою силою в Китаї. Легкість входження на ринок середня. Компанія постійно пропонує ринку нові і нові моделі. Довгостроковою метою є виробництво більше одного мільйона автомобілів, а також збільшення частки експорту до 40%. Виробничі потужності дозволяють виробляти 400 000 одиниць кузовів і 300,000 трансмісій на рік. У 2005 році обсяг продажів Chery склав 189 100 автомобілів.Отже,продуктивність компанії достатньо висока.

На кінець 2007 року загальна капіталізація перевищила 22 мільярди юанів,що дозволяє ступень задоволення потреби в капіталі та потік платежів на користь фірми назвати високими. Це зумовлює швидку обіговість запасів. Простота виходу з ринку трохи вище середнього рівня. Ризиковість бізнесу вище середнього рівня через те, що головні конкуренти (Германія та Японія) також не відстають та оновлюють свою продукцію.

Фінансові показники компанії:

Назва показника    
Прибуток, млрд. доларів 1,110 1,120
Позиковий капітал, млрд. долларів 1,070 1,060
Власний капітал, млрд. доларів 1,961 1,922
Оборотні активи, млрд. доларів 1,622 1,381
Короткострокові зобов’язання, млрд. доларів 0,97 0,90

 

Примітка:

1) віддача на вкладення (ROI) - відношення прибутку до власного капіталу;

2) фінансовий важіль - це відношення позикового капіталу компанії до власних коштів;

3) ліквідність - відношення фактичної вартості всіх оборотних коштів (активів) до короткострокових зобов'язань (пасивів).

З моменту свого заснування компанія «Chery» постійно приділяє особливу увагу розвитку як національного, так і міжнародного ринку, застосовуючи принцип: «Без національного ринку немає стабільності, без закордонного ринку немає сили».

АНАЛІЗ СТРАТЕГІЧНОГО ПОЛОЖЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА

 

Табл. 1.1


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)