АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цитати про місце людини в природі та вегетаріанство

Читайте также:
  1. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  2. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  4. POS - це скорочення від point of sales (місце продажу).
  5. VI Місцеві Органи Ф.-Д. Організації У.Н.Р.
  6. Автоматизоване робоче місце (арм)
  7. Адаптація людини до висотної гіпоксії
  8. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  9. Аналізатори людини - система зв'язку з навколишнім середовищем
  10. Анатомія людини. Загальний покрив: шкіра та її похідні
  11. Атрибути людини
  12. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини

«Сказав я у серці своєму про синів людських, щоб випробував їх Бог, і щоб вони бачили, що вони самі по собі тварини; тому що доля синів людських і доля тварин – доля одна: як ті вмирають, так вмирають і ці, і одне дихання у всіх, і немає в людини переваги над худобою, тому що все – суєта» (Книга Екклезіаста, або Проповідника 3:18)

«Був такий собі Єлеазар, з перших книжників, муж, який уже досяг ста­рости, але дуже красивої зовнішности: його примушували, розкриваючи йому рот, їсти свиняче м’ясо. Від­даючи перевагу славній смерті пе­ред зганьбленим життям, він добро­вільно пішов на муки, і плював, як належало тим, хто вирішив устояти проти того, чого з любови до життя не дозволено споживати. Тоді при­ставлені до беззаконного жертво­приношення, які знали цього мужа з давнього часу, відкликавши його, наодинці переконували його принес­ти ним самим приготоване м’ясо, яке він міг би споживати, і прикинути­ся, начебто їсть призначене від царя жертовне м’ясо, щоб через це уник­нути смерти і за давньою з ними друж­бою скористатися їхнім людино­любством. Але він, утвердившись у добрій думці, гідній його віку і по­важної старости і досягнутої ним славної сивини, і благочестивого з дитинства виховання, а найбільше — святого і Богом даного законопо­ложення, згідно з цим відповів, і ска­зав: негайно віддати на смерть; бо негідно у нашому віці лицемірити, щоб багато хто з юних, дізнавшись, що дев’яностолітній Єлеазар пере­йшов у язичництво, і самі внаслі­док мого лицемірства, заради корот­кого і нікчемного життя, не впали через мене в оману, і через те я по­клав би нечестя і пляму на мою ста­рість. Якщо у даний час я і позбу­дуся мук від людей, але не уникну правиці Всемогутнього ні в цьому житті, ні після смерти. Тому, муж­ньо розлучаючись тепер з життям, сам я буду гідним старости, а юним залишу добрий приклад — охоче і мужньо приймати смерть за шано­вані і святі закони. Сказавши це, він одразу ж пішов на муки. Тоді й ті, які вели його, незадовго перед цим виявлену до нього доброзичливість змінили на ненависть через вище­сказані слова, бо вони вважали їх бо­жевіллям. Готуючись уже померти під ударами, він, застогнавши, про­мовив: Господу, Який має доскона­ле відання, відомо, що я, маючи мо­жливість уникнути смерти, приймаю через бичування тіла жорстокі страж­дання, а душею охоче терплю їх зі страху перед Ним. І так помер він, залишивши у смерті своїй не тільки юнакам, але і дуже багатьом з наро­ду зразок доблести і пам’ятник доброчесности» (Друга книга маккавейська 6:18-31)

«Наскільки ж людина краща за вівцю! Отже, дозволено в суботу добро творити» (Від Матвія святе благовістування 12:12)

«Ісус сказав: звеліть людям сісти. Було ж на тому місці багато трави. Отже, сіло людей близько п’яти тисяч. Ісус, взявши хліби і воздавши хвалу, роздав ученикам, а учени­ки — тим, що сиділи, також і риби, скільки хто хотів. І коли наси­тилися, то сказав ученикам Сво­їм: зберіть залишки, щоб нічого не пропало. І зібрали, і напов­нили дванадцять кошиків зали­шками від п’яти ячмінних хлі­бів, що їли» (Від Іоана святе благовістування 6:10-13)

«Це ж є хліб, який сходить з небес, той, хто його їсть, не помре. Я — хліб живий, який зійшов з небес; хто їсть цей хліб, житиме вічно; хліб же, який Я дам, є Плоть Моя, яку Я віддам за життя світу. То­ді юдеї почали сперечатися між собою, кажучи: як Він може дати нам Плоть Свою їсти? Ісус же сказав їм: істинно, істинно кажу вам: якщо не будете споживати Плоті Сина Людського і не пити­мете Його Крови, то не будете ма­ти життя в собі. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, має життя вічне, і Я воскрешу його в остан­ній день. Бо Плоть Моя є істин­ною їжею, і Кров Моя є істинним і питтям. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, в Мені перебуває, Я в ньому. Як послав Мене Жи­вий Отець, - і Я живу Отцем, - так і той, хто їсть Мене, житиме через Мене. Цей і є хліб, який зійшов з небес. Не так, як батьки ваші їли манну і померли; хто їсть хліб цей, житиме повік» (Від Іоана святе благовістування 6:48-58)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)