АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інструменти та матеріали

Читайте также:
  1. Інструменти політики ЄС у галузі захисту прав споживача.
  2. Інструменти реалізації «політики ЄС в галузі охорони здоров'я».
  3. Інструменти ринку грошей
  4. ІНСТРУМЕНТИ РИНКУ ГРОШЕЙ
  5. Інструменти ринку капіталів
  6. Інструменти та матеріали.
  7. Інструменти та приладдя для ручних робіт
  8. Інструменти фінансового ринку
  9. Інші форми та інструменти міжнародних розрахунків
  10. Основні інструменти регулювання міжнародної тур діяльності
  11. Основні інструменти фондового ринку

Вступ

Якість будівельної продукції — будинків і споруд різного при­значення залежить від багатьох складових, але основними серед них були і залишаються якість та довговічність будівельних ма­теріалів.

Довговічність будівельних матеріалів є чи не найважливі­шою проблемою сучасного будівництва, оскільки функціона­льні навантаження більшості з них використовуються надто короткий час порівняно зі стародавніми матеріалами, на осно­ві яких збудовані сотні і тисячі років тому споруди, що незва­жаючи на вплив зовнішніх природних чинників і часу й тепер вражають красою архітектури та майстерністю тогочасних бу­дівельників.

Нині певна частина населення живе в небезпечному оточенні неміцних, недовговічних будинків і споруд. Засвідчують це ката­строфи як природного, так і техногенного походження, під час яких руйнуються насамперед застарілі будівлі, зокрема п'яти­поверхові залізобетонні панельні будинки перших радянських масових серій. Більшість будинків не витримує дії вогню при пожежах, оскільки інтер'єр їх опоряджено матеріалами, які ма­ють не досить високі протипожежні властивості.

Сучасність і майбутнє потребують реконструкції старих будин­ків, надання їм оригінальності та виразності, застосування під час зведення будівель цікавих нестандартних вирішень як в оздобленні інтер'єрів, так і фасадів. Цього можна досягти, якщо запроваджувати в будівництво, зокрема в опорядження будин­ків, нові нетрадиційні матеріали і технології.

В Україні вже намітилися тенденції до заміни традиційних штукатурних розчинів, мокрих способів штукатурення більш прогресивними матеріалами і технологіями. Йдеться про сухі модифіковані будівельні суміші, високо декоративні покриття, полімермінеральні й синтетичні штукатурки, а також сухі способи опорядження поверхонь, наприклад застосування гіпсокартонних комплектних систем, високу ефективність яких засвідчує світовий та європейський досвід.

Сухі модифіковані опоряджувальні суміші мають стабільні властивості й, отже, їх застосування сприяє поліпшенню якості будівельних робіт і підвищенню продуктивності праці, знижен­ню витрат на транспортування і зберігання, зменшенню втрат матеріалів під час виконання робіт. Жоден матеріал не досяг та­кого ступеня технологічності, виразності й простоти, як високо-декоративні опоряджувальні покриття, полімермінеральні та синтетичні штукатурки.

На жаль, нині в Україні більшим попитом користуються іно­земні високодекоративні штукатурки, зокрема, так звані «вене­ціанські штукатурки». Це декоративне покриття, яке імітує мар­мур або інші гірські породи різних малюнків, хроматичних ефе­ктів і художніх композицій. Вони мають позитивні робочі харак­теристики, високу стійкість до різних впливів, забезпечують ви­сокі адгезійні властивості й швидке висихання.

Вітчизняні будівельні організації, серед яких холдингова компанія «Київміськбуд» та її будівельні трести, для опоряджен­ня житлових і громадських будинків визнають за краще застосо­вувати синтетичні штукатурки на зразок «Байраміксу».

Сухі способи опорядження поверхонь існували в Україні ще за радянських часів і називаються так не тільки тому, що не перед­бачають застосування мокрих процесів, а й тому, що в той час гіпсокартонні листи називалися сухою гіпсовою штукатуркою.

Головна ідея щодо використання гіпсокартонного листа при створенні архітектурного простору в інтер'єрах громадських і жилих будинків полягає не в механічному обшиванні гіпсокартоном стін і стель. Якщо в паперовому макеті архітектор втілює свій задум простору, пластики поверхні, то в гіпсокартонній обо­лонці цей проект можна реалізувати в натурі. Невелика товщи­на листа дає змогу виконати навіть нюансну пластику поверхні, надати естетичного вигляду будь-якому приміщенню.

Сьогодні у будівництві застосовують комплектні гіпсові сис­теми, які мають безмежні можливості дизайну, високі протипо­жежні та звукоізоляційні властивості, різне функціональне при­значення, як опоряджувальне, так і декоративно-конструктивне.

Слово «комплект» у перекладі з латинської мови означає пов­ний, а слово «система» — ціле. Отже, «комплектна система» пе­редбачає таку номенклатуру будівельних матеріалів, виробів і елементів кріплення, у разі використання якої можна досягти всеосяжного вирішення будь-якого будівельного завдання.

Крім розроблення комплектних систем сухої штукатурки ні­мецька фірма Knauf («Кнауф»), ураховуючи традиційну тенден­цію в будівництві багатьох країн щодо застосування мокрих тех­нологічних процесів, розробила і впровадила в будівельну прак­тику нові комплектні штукатурні системи, прогресивні будівель­ні технології,, інструменти і машини для реалізації цих техноло­гій, а також технічну документацію. До складу комплектних сис­тем належать різноманітні штукатурні сухі суміші, з яких можна легко й швидко приготувати економічні та високоякісні ґрунту­вальні і штукатурні розчинові суміші потрібної консистенції й зручного укладання.

Завдяки інвестиціям фірми Knauf, вкладеним у виробництво заводу «Строймак Кнауф АО», в Україні виготовляються доступ­ні для споживачів будівельні матеріали високої якості. Однак технології виконання робіт із цими матеріалами мають певні особливості й потребують висококваліфікованої підготовки пра­цівників. Значною мірою цю проблему вирішують самі виробни­ки будівельних сухих сумішей і гіпсокартонних систем — як віт­чизняні, так і іноземні («Кнауф», «Полірем», «Церезит»).

 

 

Розділ ІІІ. Розрахунково-технологічна частина.

Технологія штукатурних робіт:

Технологічний процес нанесення розчинів окремими шарами.

 


Інструменти та матеріали.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)